ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - Το πρόγραμμα της Πέμπτης: Το Shakedown και η Υπερειδική του ΟΑΚΑ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - Το πρόγραμμα της Πέμπτης: Το Shakedown και η Υπερειδική του ΟΑΚΑ
EKO SUPER SPECIAL STAGE OAKA 2022 ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Δείτε όλο το πρόγραμμα της πρώτης μέρας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και πληροφορίες για την ΕΚΟ Super Special Stage στο ΟΑΚΑ.

Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 ξεκινά πολύ νωρίς, από τις πέντε παρά το πρωί με το Shakedown. Το μεγάλο γεγονός της ημέρας ωστόσο είναι η Υπερειδική EKO Super Special Stage στο ΟΑΚΑ. Οι πύλες του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας για τους φίλους του WRC θα ανοίξουν από τις 16.30 και η γιορτή θα κρατήσει μέχρι αργά. Στο ΟΑΚΑ, πριν την υπερειδική, θα διεξαχθεί και η εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Κατεβάστε εδώ τους Google Earth χάρτες

* Πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Google Earth για να ανοίξετε τα παραπάνω αρχεία

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

SHAKEDOWN

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - Το πρόγραμμα της Πέμπτης: Το Shakedown και η Υπερειδική του ΟΑΚΑ
SHAKEDOWN ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022
  • Μήκος: 3,62 χλμ.
  • Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 04:56
  • Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 08:01

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αντιπροσωπευτικό των διαδρομών του αγώνα, το πρώτο κομμάτι του Shakedown αν και σε σκληρό οδόστρωμα, είναι γρήγορο, με τεχνικές στροφές. Στη συνέχεια, καθώς ανηφορίζει, ο δρόμος φαρδαίνει και η διαδρομή παραμένει τεχνική και γρήγορη.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΘΕΑΤΩΝ

Καθώς δεν υπάρχει ενδιάμεση πρόσβαση για το Shakedown, συστήνεται η είσοδος με τα πόδια από τον τερματισμό, έχοντας νωρίτερα παρκάρει στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού.

INFO: Βρείτε το σημείο από όπου θα παρακολουθήσετε 30 λεπτά πριν από την έναρξη της ειδικής διαδρομής, καθώς στη συνέχεια θα απαγορεύεται η κίνηση στο δρόμο.

EKO SUPER SPECIAL STAGE OAKA

Πρόκειται για μια ασφάλτινη, παράλληλη ειδική διαδρομή συνολικού μήκους 1,95 χιλιομέτρων, που έχει στηθεί εντός του αγωνιστικού χώρου του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας, και στην οποία τα 70 αγωνιστικά πληρώματα θα αγωνιστούν ανά ζευγάρια.

Όσοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση στο γήπεδο, θα μπορούν να παρακολουθήσουν απευθείας αυτό το εντυπωσιακό θέαμα από την ΕΡΤ, καθώς και μέσα από το αφιερωμένο στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις pop-up κανάλι της COSMOTE TV.

Το πρόγραμμα της ημέρας στο ΟΑΚΑ.

  • Στις 16:30, θα ξεκινήσουν οι αναγνωρίσεις της διαδρομής για το 3ο γκρουπ πληρωμάτων. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα πληρώματα θα γράψουν τις σημειώσεις τους κινούμενα είτε πεζή, είτε με scooter.
  • Στις 17:00, στην αίθουσα Κασιμάτης του ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί ο Παγκόσμιος Τελικός e-Sports WRC - για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα. Πρόκειται για το εικονικό Πρωτάθλημα WRC που μεταξύ άλλων δημιουργεί ακόμα περισσότερες προοπτικές ώστε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να καταστεί περισσότερο προσβάσιμος στις νεαρές ηλικίες, που έχουν αναπτύξει στενή επαφή με τα esports.
  • Στις 18:30, οι κορυφαίοι οδηγοί Ράλλυ στον κόσμο, καθώς και οδηγοί από όλες τις κατηγορίες που προσμετρούν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, θα βρεθούν στο Rally Village του OAKA (εντός του περιβάλλοντα χώρου του σταδίου, από την πλευρά της Λ. Ειρήνης) για να υπογράψουν αυτόγραφα στους φίλους του σπορ.
  • Στις 18:30, το ΟΑΚΑ θα «γεμίσει» από τους ήχους του Athens DeeJay 95,2, με τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο στα deck, να δίνει τον παλμό λίγο πριν την Εκκίνηση του αγώνα.
  • Στις 19:00, εντός της αγωνιστικής διαδρομής, υψηλοί προσκεκλημένοι θα συνοδηγήσουν σε ένα Ford Fiesta Rally 3 Junior WRC της M-Sport Poland.
  • Στις 19:45, οι οδηγοί της κορυφαίας κατηγορίας του Πρωταθλήματος, θα συγκεντρωθούν στον αγωνιστικό χώρο, για μια αναμνηστική φωτογραφία εμπρός σε δεκάδες χιλιάδες θεατές.

Στην παρουσίαση θα βρίσκεται ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ, γνωστός για το πάθος του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Δίπλα του, για το σχολιασμό του αγώνα και συνεντεύξεις από τους οδηγούς, οι δημοσιογράφοι Τάκης Πουρναράκης, Παναγιώτης Σεϊτανίδης και Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, θα μεταφέρουν κάθε στιγμή της δράσης στους θεατές.

To SPORT24 ζει το εμβληματικό EKO Acropolis Rally παρέα με την ΕΚΟ, τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία εμπορίας στην κατηγορία της και μέγα χορηγό της διοργάνωσης αλλά και της Υπερ-Ειδικής Διαδρομής "EKO Super Special Stage" στο ΟΑΚΑ.

TAGS ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022 ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ RALLY ACROPOLIS 2022 WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ