FORMULA 1

Χόρνερ: "Ο τίτλος θα κριθεί στο νήμα του τελευταίου αγώνα"

Χόρνερ: "Ο τίτλος θα κριθεί στο νήμα του τελευταίου αγώνα"

Στο νήμα θα κριθεί η τελευταία μονομαχία ανάμεσα σε Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον για τον φετινό τίτλο της F1, όπως παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ο διευθυντής της RBR Κρίστιαν Χόρνερ.

Η μονομαχία των Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον για τον φετινό τίτλο της Formula 1 θα κριθεί στο φινάλε του Άμπου Ντάμπι, είπε ο διευθυντής της RBR Κρίστιαν Χόρνερ - καθώς οι δύο επόμενες πίστες της Μόντσα και του Σότσι ευνοούν τη Mercedes.

Με την 7η φετινή του νίκη στο σημερινό GP Ολλανδίας, συμπεριλαμβανομένης της "μισής" στο Σπα του Βελγίου, ο Μαξ Φερστάπεν ανέκτησε το προβάδισμα της βαθμολογίας από τον Λιούις Χάμιλτον με 3 βαθμούς (224,5 έναντι 221,5), στην τρίτη μεταξύ τους φετινή εναλλαγή στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, στους προσεχείς δύο αγώνες αναμένεται να υπάρξει και τέταρτη εναλλαγή, καθώς η πίστα της ιταλικής Μόντσα με τις μεγάλες της ευθείες και την αεροδυναμική της έμφαση, καθώς και η πίστα του ρωσικού Σότσι, ταιριάζουν περισσότερο στη Mercedes W12 - με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Εννέα αγώνες πριν το τέλος μιας από τις πιο απρόβλεπτες σεζόν των τελευταίων ετών, ο Χόρνερ είπε: "Οι δύο επόμενοι αγώνες είναι προς την κατεύθυνση της Mercedes, η Μόντσα και το Σότσι. Έπειτα, οι δύο επόμενοι ευνοούν και πάλι εμάς. Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ στενή μάχη, πιστεύω ότι αυτό το πρωτάθλημα οδεύει προς το Άμπου Ντάμπι (σ.σ.: το τελευταίο φετινό GP)".

Μιλώντας για την κυριαρχική σημερινή νίκη του Φερστάπεν μέσα στο Ζάντβουρτ και εμπρός στους συμπατριώτες του, ο Χόρνερ συμπλήρωσε: "Ένας τέτοιος αγώνας δεν είναι ποτέ εύκολος. Το πιο σημαντικό ήταν να πετύχει ο Μαξ την εκκίνηση, και έπειτα να περάσει τον Βάλτερι. Το κατάφερε αρκετά γρήγορα, και μετά έπρεπε απλά να καλυφθούμε από τον Λιούις. Ήταν ένας καλός, και δίκαιος αγώνας. Δεν έχω δει τέτοια αντίδραση [των θεατών] σε όλη μου την καριέρα".

TAGS FORMULA 1 GP ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ