FORMULA 1

Χάμιλτον: "Θα μιλούσα στον Αλόνσο, μέχρι που άκουσα τι είχε πει"

Ο Χάμιλτον στο Σπα
Ο Χάμιλτον στο Σπα 2022 AP PHOTO/OLIVIER MATTHYS

Ο Λιούις Χάμιλτον είπε ότι "είναι καλό να ξέρω πως νιώθει για μένα" μετά την προσβλητική έκρηξη του Φερνάντο Αλόνσο για τη σύγκρουσή τους στον πρώτο γύρο του GP Βελγίου. "Πήρα την ευθύνη, αυτό κάνουν οι ενήλικες", τόνισε.

Ο Χάμιλτον και ο Αλόνσο συγκρούστηκαν στη Les Combes, όταν ο Βρετανός με τη Mercedes W13 συνέκλινε στην εσωτερική και δεν άφησε χώρο στην Alpine του Ισπανού. Από τη σύγκρουση, η W13 ανασηκώθηκε από το έδαφος, πριν προσγειωθεί βίαια - σπάζοντας κάτι που οδήγησε στην πορεία τον Χάμιλτον στην εγκατάλειψη.

Έξαλλος, στη ραδιοεπικοινωνία ο Αλόνσο χαρακτήρισε τον Χάμιλτον "ηλίθιο" και είπε ότι "ξέρει να οδηγεί μόνο όταν εκκινεί και βρίσκεται πρώτος". Ο Λιούις πήρε την πλήρη ευθύνη για το συμβάν, και όπως είπε αρχικά σκόπευε να μιλήσει στον Αλόνσο. "Θα το έκανα, ώσπου άκουσα τι είχε πει", δήλωσε όμως στο τέλος.

Και συνέχισε: "Δεν έχω κάτι να πω για αυτό. Ξέρω πως αισθάνεται κανείς στην ένταση της στιγμής, αλλά είναι καλό να ξέρω πώς νιώθει για μένα. Είναι καλύτερο να είναι γνωστό δημόσια πώς νιώθει. Όπως είπα, δεν ήταν εσκεμμένο, και παίρνω την πλήρη ευθύνη για αυτό. Αυτό κάνουν οι ενήλικες".

Εξηγώντας το συμβάν, ο 37χρονος επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής εξήγησε: "Ήταν αναμφίβολα δικό μου λάθος. Ήταν ατυχές. Θέλω να πω, έτσι είναι οι αγώνες. Τα έδωσα όλα και προσπάθησα να προσπεράσω από την εξωτερική της στροφής 5. Απλά δεν άφησα αρκετό χώρο, και πλήρωσα το τίμημα για αυτό. Οπότε ναι, δεν ήταν εσκεμμένο, απλά συνέβη".

Ο Χάμιλτον κλήθηκε να πάει στο ιατρικό κέντρο της πίστας του Σπα όταν επέστρεψε στα πιτς, αρνήθηκε, και στη συνέχεια δέχθηκε την επίπληξη για αυτό από του αγωνοδίκες. "Θυμάμαι να κοιτάζω το έδαφος, ήμουν σίγουρα πολύ ψηλά. Είμαι ευγνώμων που είμαι ακόμα ζωντανός και σε καλή κατάσταση", είπε.

Και συμπλήρωσε, για την εγκατάλειψή του: "Θυμάμαι ότι άκουγα κάτι να έχει σπάσει στο κιβώτιο. Στην προσγείωση πρέπει να έσπασα κάτι στο πίσω μέρος, και μου είπαν να σταματήσω. Αλλά προφανώς, σε μια τέτοια στιγμή, ελπίζεις απλά να μπορείς να συνεχίσεις".

TAGS FORMULA 1 F1 MERCEDES F1 ALPINE ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ