ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ

Χάμιλτον: "Σαν την πρώτη μου νίκη"

Ο Λιούις Χάμιλτον πανηγυρίζει τον θρίαμβό του στο Grand Prix του Σάο Πάουλο | 14 Νοεμβρίου 2021
Ο Λιούις Χάμιλτον πανηγυρίζει τον θρίαμβό του στο Grand Prix του Σάο Πάουλο | 14 Νοεμβρίου 2021 @2021 ANDRE PENNER/AP IMAGES

Ο Λιούις Χάμιλτον είπε ότι δεν "θυμάμαι άλλον τέτοιον αγώνα" μετά τον θρίαμβό του στο GP Βραζιλίας, που τον πέτυχε ξεπερνώντας τον αποκλεισμό από τις δοκιμές κατάταξης, καθώς και την ποινή 5 θέσεων στη σημερινή εκκίνηση.

Ο Βρετανός έκανε την αντεπίθεση ανεβαίνοντας από την τελευταία στην 5η θέση του αγώνα Sprint το Σάββατο, γεγονός που τον παρέταξε σήμερα στη 10η θέση της εκκίνησης του GP του Σάο Πάουλο μετά την ποινή 5 θέσεων για την αλλαγή του θερμικού κινητήρα της Mercedes W12 την Παρασκευή.

Μετά το θρίαμβό του στη Ιντερλάγκος, υπό τις ιαχές της ξέφρενης torcida, ο Χάμιλτον είπε: "Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλο τριήμερο σαν αυτό. Αναμφίβολα, δεν ήξερα αν θα μπορούσα να κερδίσω, αν και βέβαια αυτός ήταν ο στόχος μου. Με τις αναποδιές που είχαμε, ήταν ένα πολύ σκληρό Σαββατοκύριακο. Ξέραμε ότι είχαμε την ποινή του κινητήρα, και μετά είχαμε και τον αποκλεισμό [από τις δοκιμές κατάταξης] κι αυτό ήταν συνταρακτικό για όλους μας".

Ο Άγγλος συμπλήρωσε: "Αλλά ήταν ένας φοβερός αγώνας. Η ομάδα έκανε εντυπωσιακή δουλειά, ο Βάλτερι έκανε σπουδαία δουλειά. Πίεζα όσο σκληρά μπορούσα. Από την τελευταία θέση [στον αγώνα Sprint], και μετά με ακόμη μία ποινή 5 θέσεων – πιστεύω ότι αυτό ήταν το πιο δύσκολό μας τριήμερο.

Όλα γινόταν εναντίον μας, αλλά αυτό δείχνει ότι δεν πρέπει ποτέ να παραδίδεσαι, πρέπει να συνεχίζεις να μάχεσαι. Ποτέ να μην σταματάς να μάχεσαι. Αισθάνομαι σαν να είναι η πρώτη μου νίκη", κατέληξε ο Χάμιλτον, που μείωσε την υστέρησή του από τον Μαξ Φερστάπεν στη μάχη του τίτλου από τους 21 στους 14 βαθμούς.

Ο Τότο Βολφ, διευθυντής της Mercedes F1, πανηγύρισε έξαλλα την προσπέραση του Χάμιλτον στον Φερστάπεν στον 59ο γύρο του αγώνα και στο τέλος είπε: "Αποκλειστήκαμε [από τις κατατακτήριες] και αυτό ήταν σκληρό. Και μετά στον αγώνα τα πράγματα κύλησαν επίσης εναντίον μας. Δύο σούπερ οδηγοί, που δεν τα παρατούν ποτέ. Θα ήθελα να δω τα πλάνα από την κάμερα του Μαξ!"

Τέλος, ο Βάλτερι Μπότας τόνισε: "Η εκκίνηση έκρυβε πολλές παγίδες. Είμαι απογοητευμένος με την εκκίνηση και τον πρώτο γύρο. Προς το τέλος η ταχύτητά μας ήταν εντάξει, και πίστευα ότι μπορούσαμε να τερματίσουμε με ένα μόνο πιτ-στοπ αρκετά εύκολα. Ο Λιούις έκανε εκπληκτική δουλειά σήμερα".

TAGS ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ FORMULA 1 GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ