FORMULA 1

Χάμιλτον: “Ηταν μία από τις δυσκολότερες αποφάσεις που έλαβα ποτέ”

Ο Λιούις Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον AP IMAGES

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση από τη Mercedes για τη λήξη της συνεργασίας τους στο τέλος του 2024, ο Λιούις Χάμιλτον δήλωσε την ευγνωμοσύνη του “στην ομάδα όπου μεγάλωσα” και δήλωσε αποφασισμένος να λήξει την κοινή τους πορεία με επιτυχία τη φετινή χρονιά.

Η ανακοίνωση της Mercedes, σήμερα (1/02) στις 9:00 το βράδυ, επιβεβαιώνει τη σημερινή “βόμβα” της αποχώρησης του Βρετανού από το Μπράκλεϊ στο τέλος της φετινής χρονιάς, ώστε το 2025 να μετακομίσει στη Ferrari, στη θέση του Κάρλος Σάινθ.

Ο Λιούις έχει πετύχει τις 82 από τις 103 νίκες της καριέρας του στη F1 με τη Mercedes, και όλες με κινητήρα Mercedes. Όμως, η τελευταία από τις νίκες αυτές ήρθε πριν από δύο χρόνια. Και μετά από τη σημερινή ανακοίνωση της ομάδας του, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις.

Είχα 11 εκπληκτικά χρόνια με αυτή την ομάδα και είμαι τόσο χαρούμενος για όσα πετύχαμε μαζί” είπε ο επτάκις πρωταθλητής της F1. “Η Mercedes ήταν μέρος της ζωής μου από τότε που ήμουν 13 ετών. Είναι το μέρος στο οποίο μεγάλωσα, συνεπώς η απόφασή μου να φύγω ήταν μία από τις δυσκολότερες που έλαβα ποτέ.

Αλλά η στιγμή είναι η σωστή για μένα να κάνω αυτό το επόμενο βήμα, και είμαι ενθουσιασμένος που θα αναλάβω μια καινούρια πρόκληση. Θα είναι για πάντα ευγνώμων για την εκπληκτική υποστήριξη της οικογένειας μου της Mercedes, ειδικά του Τότο [Βολφ] με τη φιλία και την ηγεσία του, και θέλω να τερματίσουμε τη συνεργασία μας με επιτυχία.

Είμαι 100% αφοσιωμένος στην επίτευξη της καλύτερης δυνατής απόδοσης που μπορώ αυτή τη σεζόν, ώστε η τελευταία μου χρονιά στα ασημένια βέλη να μείνει για πάντα στη μνήμη μας”, κατέληξε ο Βρετανός.

TAGS FORMULA 1 F1 SCUDERIA FERRARI ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ