WRC

Αυτά είναι τα δύο Ελληνόπουλα που θα τρέξουν στο FIA Rally Star

Αυτά είναι τα δύο Ελληνόπουλα που θα τρέξουν στο FIA Rally Star
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ FIA RALLY STAR

Μια κοπέλα 21 ετών από την Αθήνα και ένα 23χρονο παλικάρι από την Κοζάνη θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στο θεσμό Rally Star της FIA για τα ταλέντα του WRC.

Η είκοσι ενός ετών Μαριαλένα Παυλή από την Αθήνα και ο 23χρονος Γρηγόρης Εμμανουήλ από το Βελβεντό Κοζάνης είναι τα δύο παιδιά που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο θεσμό Rally Star της FIA, μέσω του οποίου ανιχνεύονται τα ταλέντα που θα αποτελέσουν την επόμενη γενιά των κορυφαίων οδηγών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Το πρώτο βήμα για την ελληνική συμμετοχή ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης», με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Αυτά είναι τα δύο Ελληνόπουλα που θα τρέξουν στο FIA Rally Star
Η 21 ΕΤΩΝ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΠΑΥΛΗ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ FIA RALLY STAR

Tριάντα οδηγοί ηλικίας μεταξύ 18 και 26 ετών διαγωνίστηκαν σε Slalom Challenge, με τον ταχύτερο άντρα και την ταχύτερη γυναίκα να παίρνουν το εισιτήριο για τους αντίστοιχους Τελικούς Ευρώπης. Έπειτα από δύο χρονομετρημένες δοκιμασίες στον προκριματικό γύρο και άλλες τόσες στον τελικό, στην επόμενη φάση πέρασαν η Μαριαλένα Παυλή και Γρηγόρης Εμμανουήλ.

Αυτά είναι τα δύο Ελληνόπουλα που θα τρέξουν στο FIA Rally Star
Ο 23ΧΡΟΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ ΣΤΟ FIA RALLY STAR

Οι δύο νέοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τους αντίστοιχα επικρατέστερους των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών-μελών της FIA που συμμετέχουν στο θεσμό, με τον αντρικό τελικό να προγραμματίζεται για τα τέλη Ιανουαρίου στη Γερμανία. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για τον τελικό των γυναικών. Αν τα “παιδιά μας” εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή πρόκριση, σειρά θα έχει η αναμέτρησή τους με τους νικητές των υπολοίπων ηπείρων.

Στο πλαίσιο του θεσμού, οι κατά τόπους Ομοσπονδίες διοργανώνουν σε εθνικό επίπεδο σχετικές εκδηλώσεις, από τις οποίες προκύπτουν οι οδηγοί οι οποίοι στη συνέχεια αξιολογούνται από τη FIA, με στόχο-έπαθλο τη συμμετοχή τους στο Πρωτάθλημα Junior WRC του 2023, πίσω από το τιμόνι ενός Ford Fiesta Rally 3 της M-Sport Πολωνίας.

Την εκδήλωση υποστήριξε η Ford Motor Ελλάς, με δύο Ford Puma 1.0 EcoBoost Hybrid 125 PS με τα οποία διαγωνίστηκαν οι συμμετέχοντες και ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών.

Αυτά είναι τα δύο Ελληνόπουλα που θα τρέξουν στο FIA Rally Star
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ FIA RALLY STAR

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης υποδέχθηκε τους δύο νέους στα γραφεία της Motorsport Greece και συνομίλησε μαζί τους για το επόμενο αγωνιστικό τους βήμα.

Σε κάθε περίπτωση, η νίκη, η συμμετοχή, ακόμα και η επαφή με μια τόσο μεγάλη διαδικασία, αποτελεί μια εμπειρία που ελάχιστοι οδηγοί μπορούν να ζήσουν στην αγωνιστική τους καριέρα, αλλά και ταυτόχρονα το όραμα της FIA για ένα υγιές αγωνιστικό μέλλον, που εν προκειμένω συνδυάζεται και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τους αγωνιζόμενους, καθώς τα έξοδα συμμετοχής για τους νικητές καλύπτονται από τη FIA, τους χορηγούς του θεσμού και τις κατά τόπους Ομοσπονδίες.

Ως προς τα ταξιδιωτικά έξοδα των δύο Ελλήνων οδηγών, όπως δεσμεύθηκε ο υφυπουργός, θα καλυφθούν από την πολιτεία.

TAGS WRC RALLY STAR FORD ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ