ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Rally Star στην Ελλάδα: Το φυτώριο ανάδειξης νέων ταλέντων στα Ράλλυ

VIALATTE.A
RALLY STAR VIALATTE.A

Στόχος να αναδειχτούν νέοι, ταλαντούχοι οδηγοί και να τους δωθεί η δυνατότητα, με την υποστήριξη της Πολιτείας, να ανοίξουν τα φτερά τους στον κόσμο των Ράλλυ.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το Ράλλυ Ακρόπολις την Τρίτη 9/11, όπου ανακοινώθηκε η διεξαγωγή Υπερειδικής Διαδρομής στο ΟΑΚΑ το 2022, ο Υφυπουργός Αθλητισμού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε τη διοργάνωση στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, του θεσμού Rally Star, που τελεί υπό τη σκέπη της FIA.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός, στόχος είναι να αναδειχτούν νέοι, ταλαντούχοι οδηγοί και να τους δωθεί η δυνατότητα, με την υποστήριξη της Πολιτείας, να ανοίξουν τα φτερά τους στον κόσμο των Ράλλυ. Πρόκειται για ένα θεσμό της FIA που “τρέχει” σε όλες τις ηπείρους και από όλα τα μέλη της, προκειμένου να αναδειχθεί η επόμενη γενιά οδηγών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Rally Star στην Ελλάδα: Το φυτώριο ανάδειξης νέων ταλέντων στα Ράλλυ
RALLY STAR

Έπειτα από την τελική επιλογή, κάθε ήπειρος θα εκπροσωπηθεί από 6 άνδρες και 1 γυναίκα, που θα ακολουθήσουν μία ολόκληρη περίοδο εκπαίδευσης σε κανονικούς αγώνες, καθώς και παράλληλη εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα (φυσική κατάσταση, εκμάθηση γλώσσας, μηχανικές γνώσεις κ.ά.). Στόχος είναι, μετά την πρώτη χρονιά, να επιλεγούν οι ικανότεροι, οι οποίοι θα συνεχίσουν στο FIA Junior WRC.

Ως αποτέλεσμα της «εισόδου» της χώρας και σε αυτόν το θεσμό, στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 θα προσμετρά και η κατηγορία Junior της FIA, με περίπου 12 συμμετέχοντες με Ford Fiesta Rally 3.

TAGS ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ WRC RALLY STAR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ