FORMULA 1

Αποκάλυψη για τη νέα Aston Martin AMR24 του Φερνάντο Αλόνσο

Aston Martin AMR24
Aston Martin AMR24 ASTON MARTIN F1 MEDIA

Η Aston Martin F1 έκανε στο εργοστάσιό της -στο Σίλβερστοουν της Αγγλίας- τα αποκαλυπτήρια του νέου μονοθεσίου της για το πρωτάθλημα της Formula 1 του 2024, και ακολουθεί η πρώτη του επίσημη δοκιμή στην ομώνυμη πίστα.

Η AMR24, που θα φιλοξενεί στο κόκπιτ της τον Φερνάντο Αλόνσο -στη δεύτερη σεζόν του Ισπανού με την ομάδα- και τον Λανς Στρολ, συνοδεύεται από τις ελπίδες της Aston Martin να καταφέρει να πλησιάσει σε απόδοση τη Red Bull Racing στο φετινό πρωτάθλημα - και να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρώτη της νίκη.

Με επικεφαλής τον τεχνικό διευθυντή Νταν Φάλοους, μέχρι πρόπερσι “δεξί χέρι” του Άντριαν Νιούι στη RBR, η σχεδιαστική ομάδα στο Σίλβερστοουν έστρεψε από νωρίς πέρσι την πλήρη της αφοσίωση στην AMR24, δοκιμάζοντας μάλιστα πολλές από της ιδέες της στα GP του 2023 με το περσινό μονοθέσιο.

Aston Martin AMR24
Aston Martin AMR24 ASTON MARTIN F1 MEDIA

Με την AMR24 η αγγλική ομάδα προσπάθησε να διατηρήσει τη μεγάλη περσινή αρετή της εξαίρετης διαχείρισης των ελαστικών στις συστοιχίες γύρων του αγώνα, αλλά και παράλληλα να βελτιώσει το μεγάλο της μειονέκτημα: την υστέρηση τελικής ταχύτητας στις ευθείες.

Aston Martin AMR24
Aston Martin AMR24 ASTON MARTIN F1 MEDIA

Συνεπώς, η ομάδα του Φάλοους εστίασε στην αεροδυναμική αποδοτικότητα, δηλαδή στο συνδυασμό παραγωγής άντωσης για τις στροφές / μειωμένης αντίστασης στον αέρα για τις ευθείες, μεταξύ των άλλων αλλαγών του νέου μονοθεσίου.

Aston Martin AMR24
Aston Martin AMR24 ASTON MARTIN F1 MEDIA

Μετά την αποκάλυψη της Aston Martin AMR24 στο νεότευκτο εργοστάσιο της ομάδας στο Σίλβερστοουν, σε λίγη ώρα το μονοθέσιο θα κάνει τα πρώτα του χιλιόμετρα ομώνυμη στην πίστα της Formula 1 για το πρώτο της shakedown και τον έλεγχο της λειτουργίας των συστημάτων της - ενόψει του τριημέρου των δοκιμών εξέλιξης των φετινών μονοθεσίων στις 21-23 Φεβρουαρίου στο Μπαχρέιν. Το πρώτο GP της F1 2024 θα διεξαχθεί στην ίδια πίστα στις 2 Μαρτίου.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 ASTON MARTIN F1 ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ