ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ανακοίνωση της Formula 1 για το GP Ρωσίας, ο Φέτελ δεν θα τρέξει στο Σότσι

Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Σεμπάστιαν Φέτελ
Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Σεμπάστιαν Φέτελ ASTON MARTIN F1 MEDIA

Οι επιπτώσεις της σημερινής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στον αθλητισμό φτάνουν και μέχρι και τη Formula 1, η οποία ανακοίνωσε ότι "παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις" για να αποφασίσει για τη διεξαγωγή του Ρωσικού GP το Σεπτέμβριο.

Η εισβολή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στα ουκρανικά εδάφη που ξεκίνησε στις 5:00 σήμερα (24/2) το πρωί και ο βομβαρδισμός ακόμα και του Κιέβου έχει προκαλέσει -πέραν όλων των άλλων, πολύ σοβαρότερων συνεπειών- και την κινητοποίηση σχετικά με τα αθλητικά γεγονότα που πρόκειται να φιλοξενήσει η Ρωσία τους προσεχείς μήνες.

Η βρετανική κυβέρνηση πιέζει τη UEFA να μεταθέσει την τοποθεσία διεξαγωγής του τελικού του Championship, που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Μάιο στην Αγία Πετρούπολη, και τώρα στο επίκεντρο του θέματος έχει βρεθεί και το GP της Formula 1 του Σότσι - που έχει προβλεφθεί για τις 23-25 Σεπτεμβρίου.

Ανακοίνωση της Formula 1 για το GP Ρωσίας, ο Φέτελ δεν θα τρέξει στο Σότσι
AP IMAGES

Μια σειρά οργανισμών, και φυσικά μεμονωμένων φίλων του αθλητισμού, ζητούν από τις αρχές του κάθε σπορ να μποϋκοτάρουν τα αθλητικά γεγονότα που πρόκειται να διεξαχθούν σε ρωσικό έδαφος - και τέτοιου είδους μηνύματα λαμβάνει και η Liberty Media, η αμερικανική ιδιοκτήτρια της F1.

Παρότι τα τέλη Σεπτεμβρίου απέχουν ακόμη επτά μήνες, η F1 δημοσίευσε σήμερα την εξής ανακοίνωση: "Η Formula 1 παρακολουθεί στενά την ιδιαίτερα ρευστή κατάσταση, όπως και πολλές άλλες, και προς στιγμήν δεν έχει κάποιο περαιτέρω σχόλιο σχετικά με τον αγώνα που είναι προγραμματισμένος για το Σεπτέμβριο. Θα εξακολουθήσουμε να παρατηρούμε την κατάσταση πολύ στενά".

Ανακοίνωση της Formula 1 για το GP Ρωσίας, ο Φέτελ δεν θα τρέξει στο Σότσι
AP IMAGES


Την ίδια στιγμή, ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Σεμπάστιαν Φέτελ καταδίκασε τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δήλωσε, μάλιστα, ότι δεν ενδιαφέρεται να αγωνιστεί στο φετινό GP του Σότσι. Ο Γερμανός είναι ο πρόεδρος του συνδέσμου των οδηγών της F1, και τα τελευταία χρόνια επιδεικνύει ιδιαίτερα έντονη πολιτική στάση.

"Δεν έχουμε συζητήσει ακόμα το θέμα με τον σύνδεσμο, αλλά προσωπικά ξύπνησα σήμερα το πρωί με αυτά τα νέα και είμαι σοκαρισμένος" είπε ο οδηγός της Aston Martin F1. "Είναι φρικτό αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει. Και προφανώς έχουμε προγραμματισμένο έναν αγώνα στη Ρωσία. Η δική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να πάω - και δεν θα πάω. Πιστεύω ότι είναι λάθος να αγωνιστούμε σε αυτή τη χώρα".

Ανακοίνωση της Formula 1 για το GP Ρωσίας, ο Φέτελ δεν θα τρέξει στο Σότσι
AP IMAGES


Ο Γερμανός συνέχισε: "Λυπάμαι πολύ για τους ανθρώπους, τους αθώους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους, που σκοτώνονται για ηλίθιους λόγους. Είναι μια πολύ παράξενη και τρελή ηγεσία. Είμαι τόσο σοκαρισμένος και θλιμμένος από όσα βλέπω, που πιστεύω ότι έχω λάβει ήδη τις αποφάσεις μου".

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Γκάνθερ Στάινερ, διευθυντής της Haas F1 που έχει κεντρικό χορηγό τη ρώσικη εταιρεία Uralkali -και τα χρώματα της ρωσικής σημαίας στο μονοθέσιό της- δεν έδωσε το παρόν σε συνέντευξη Τύπου που ήταν προγραμματισμένο να παρευρεθεί σήμερα το μεσημέρι στις δοκιμές της F1 στη Βαρκελώνη.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ FORMULA 1 F1 ΡΩΣΙΑ GP ΡΩΣΙΑ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΦΕΤΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ