FORMULA 1

Αλόνσο: "Τα αυτοκίνητα της F1 δεν είναι φτιαγμένα για το Λας Βέγκας"

ASTON MARTIN F1 MEDIA / Zak Mauger
Portrait, Las Vegas Strip Circuit, GP2321a, F1, GP, United States Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, talks to the media ASTON MARTIN F1 MEDIA / ZAK MAUGER

Μετά τον Μαξ Φερστάπεν, και ο Φερνάντο Αλόνσο δήλωσε πως προτιμά πιο παραδοσιακές πίστες, λέγοντας πως τα μονοθέσια της Formula 1 "είναι φτιαγμένα για τη Σουζούκα, τη Βαρκελώνη ή το Σίλβερστοουν".

Κατά τις ημέρες του αγώνα ο Μαξ Φερστάπεν δήλωσε πως το συναίσθημα και το πάθος που εκπέμπουν οι θεατές σε αγώνες όπως της Μόντσα ή του Σπα είναι περισσότερο του δικού του γούστου. Τώρα, ο Φερνάντο Αλόνσο λέει πως και αγωνιστικά, τα μονοθέσια της F1 δεν μπορούν να ξεδιπλώσουν τις δυνατότητές τους σε σιρκουί δρόμων σαν του Λας Βέγκας.

Ο Ισπανός είπε ότι οι αγώνες σε παραδοσιακές πίστες είναι πιο ταιριαστές για τα αυτοκίνητα, καθώς οι πολύ αργές στροφές του Λας Βέγκας περιόριζαν τις δυνατότητές τους και δεν προσέφεραν στους οδηγούς ουσιαστικές ευκαιρίες προσπεράσεων.

ASTON MARTIN F1 MEDIA / Bernard Franke
Ο Φερνάντο Αλόνσο με την Aston Martin AMR23 στο GP του Λας Βέγκας 2023 ASTON MARTIN F1 MEDIA / BERNARD FRANKE


Ο Αλόνσο, που είχε τετ-α-κε στην πρώτη στροφή του αγώνα στο Βέγκας και εντέλει τερμάτισε στην 9η θέση, τόνισε: “Δεν είναι και τόσο διασκεδαστικό να οδηγείς σε τέτοιου είδους πίστες, με 360 km/h χωρίς πρόσφυση, χωρίς ορατότητα και με διαβολεμένες αναπηδήσεις.

Ξέρω πως απ’ έξω το σόου μπορεί να δείχνει ωραίο, αλλά αυτά τα αυτοκίνητα δεν είναι φτιαγμένα για να στρίβουν με 80 km/h. Είναι φτιαγμένα για τη Σουζούκα, τη Βαρκελώνη και το Σίλβερστοουν όπου μεγιστοποιείται η δυναμική τους - εκεί είναι που πρέπει να ισορροπήσουμε το πρωτάθλημα και το πρόγραμμα της σεζόν”.

Ο 42χρονος συνέχισε: “Δεν πιστεύω πως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να πάμε μπροστά. Πρέπει να κρατήσουμε επίσης και τους παραδοσιακούς αγώνες, όπου μια Formula 1 μπορεί να λάμψει”.

TAGS FORMULA 1 F1 GP ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ