FORMULA 1

"Xείμαρρος" ξανά ο Φερστάπεν: Στο GP του Λας Βέγκας είναι "σαν να γίνεσαι λιώμα στην Ίμπιζα"

RED BULL CONTENT POOL
Ο Μαξ Φερστάπεν στο πάντοκ του GP του Λας Βέγκας RED BULL CONTENT POOL

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε εκ νέου γνωστή την αντιπάθειά του για αγώνες-σόου σαν το GP του Λας Βέγκας, λέγοντας πως στερούνται του πάθους που συναντά στη Μόντσα ή στο Σπα - Τι είπε ο Ολλανδός για την απώλεια της πολ ποζίσιον στις δοκιμές κατάταξης.

Στην νέα του χειμαρρώδη κριτική για το GP του Λας Βέγκας, ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν είπε ότι οι αγώνες της Formula 1 “δεν πρέπει να είναι υποκατάστατα του να γίνεσαι λιώμα στην Ίμπιζα” αλλά αντίθετα να “εκπαιδεύουν” τους θεατές με το πάθος και τα συναισθήματα που μπορεί κανείς να συναντήσει σε αγώνες σαν της Μόντσα και του Σπα.

Επιπλέον, είπε ότι το να συγκρίνει κανείς το σιρκουί του Λας Βέγκας με εκείνο το Μονακό είναι σαν να συγκρίνει, στο ποδόσφαιρο, το Champions League με κάποιο εθνικό πρωτάθλημα. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull είπε, συγκεκριμένα: “Όταν ήμουν μικρό παιδί, αυτό που ερωτεύτηκα ήταν το συναίσθημα που εμπεριέχει αυτό το σπορ και όχι τα σόου γύρω του.

Αν είσαι αληθινός οδηγός αγώνων αυτό [το σόου] δεν πρέπει να παίζει ρόλο. Μια Formula 1 σε ένα σιρκουί δρόμων δεν ζωντανεύει. Δεν είναι τόσο συναρπαστικό. Νομίζω ότι αυτό γίνεται πιο πολύ σε κανονικές πίστες. Όταν πας στο Σπα, στη Μόντσα, σε τέτοια μέρη, υπάρχει πολύ πάθος και [έντονα] συναισθήματα.

Το να βλέπεις τους θεατές εκεί είναι εκπληκτικό. Όταν μπαίνω στο αυτοκίνητο εκεί, είμαι ήδη κινητοποιημένος. Λατρεύω να οδηγώ σε τέτοιου είδους μέρη”, πρόσθεσε ο 25χρονος. Και συνέχισε: “Καταλαβαίνω ότι και οι θεατές χρειάζονται κάτι να κάνουν γύρω από την πίστα. Αλλά νομίζω πως είναι σημαντικότερο να τους κάνεις να καταλάβουν τι κάνουμε, ως σπορ.

Οι περισσότεροι από αυτούς έρχονται για να κάνουν πάρτι, να δουν ένα DJ να παίζει ή μια παράσταση. Μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο σε όλο τον κόσμο. Μπορώ να πάω στην Ίμπιζα και να γίνω εντελώς λιώμα και να περάσω ωραία. Αλλά αυτό είναι που συμβαίνει [στους αγώνες].

Έρχονται οι θεατές, και γίνονται υποστηρικτές ποιού πράγματος; Ίσως να θέλουν να δουν τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη και να πιούν μερικά ποτά με τους φίλους τους και να περάσουν μια τρελή νύχτα. Αλλά δεν καταλαβαίνουν, κατά βάθος, τι κάνουμε, και τι ρισκάρουμε για να μπορέσουμε να αποδώσουμε.

Το βρίσκω πολύ πιο σημαντικό να δούμε αυτό το θέμα αντί να κάνουμε όλα αυτά τα σόου παντού τριγύρω. Προσωπικά δεν είμαι και τόσο παθιασμένος για κάτι τέτοιο. Μου αρέσει το πάθος και το συναίσθημα σε αυτά τα μέρη. Λατρεύω το Βέγκας, αλλά όχι για να οδηγώ μια Formula 1”, είπε ο Φερστάπεν.

RED BULL CONTENT POOL
Ο Μαξ Φερστάπεν στο γκαράζ της RBR στο Λας Βέγκας RED BULL CONTENT POOL

Και πέρασε στην αγωνιστική πλευρά των πραγμάτων: “Κάνει αρκετό κρύο, και γλιστράει πολύ. Κι επίσης, όπως σε όλα τα σιρκουί δρόμων, προσπαθείς να περνάς όσο το δυνατόν πιο κοντά από τους τοίχους. Αλλά αυτό δεν έχει πάντα το τέλειο αποτέλεσμα”.

Τέλος, μιλώντας για τις σημερινές δοκιμές κατάταξης, όπου πέτυχε τον τρίτο χρόνο (αλλά θα εκκινήσει δεύτερος το GP, λόγω της ποινής στον Κάρλος Σάινθ), ο Ολλανός παραδέχθηκε πως “δεν πήραμε το μέγιστο της απόδοσής μας σήμερα. Όλο το διήμερο νομίζω ότι μας λείπει λίγο η ταχύτητα στον έναν γύρο, κι αυτό έγινε ξεκάθαρο στις κατατακτήριες”.

TAGS FORMULA 1 F1 GP ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ