FORMULA 1

Αλόνσο και Χάμιλτον και πάλι στα χαρακώματα

Mclaren driver Fernando Alonso of Spain, right, listens to Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain during a news conference at the Yas Marina racetrack in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Thursday, Nov. 22, 2018. The Emirates Formula One Grand Prix will take place on Sunday. (AP Photo/Kamran Jebreili)
Mclaren driver Fernando Alonso of Spain, right, listens to Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain during a news conference at the Yas Marina racetrack in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Thursday, Nov. 22, 2018. The Emirates Formula One Grand Prix will take place on Sunday. (AP Photo/Kamran Jebreili) AP

Ο Λιούις Χάμιλτον απάντησε με μια συμβολική φωτογραφία στο Twitter στις πρόσφατες δηλώσεις του Φερνάντο Αλόνσο πως τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα που κατέκτησε ο Μαξ Φερστάπεν έχουν περισσότερη αξία από τους τίτλους του Βρετανού.

Δεν πέρασαν δύο μήνες από τα σκληρά λόγια του Φερνάντο Αλόνσο στο GP Βελγίου, μέσω της ραδιοεπικοινωνίας με την ομάδα του, ότι ο Λιούις Χάμιλτον ξέρει να κερδίζει μόνο όταν ξεκινά και παραμένει πρώτος στα GP της Formula 1.

Παρότι λίγες μέρες αργότερα ο Ισπανός απολογήθηκε ξεκάθαρα και δημοσίως, και επεδίωξε μια κοινή φωτογράφηση συμφιλίωσης με τον Βρετανό, πρόσφατα ο 41χρονος άνοιξε και πάλι τη λεκτική «βεντέτα» με τον Λιούις, μιλώντας για το δεύτερο πρωτάθλημα και την 32η νίκη του Φερστάπεν, που ισοφάρισαν τα ίδια ακριβώς επιτεύγματα του Ισπανού.

Δηλώνοντας στην ολλανδική «De Telegraaf» πως ο Φερστάπεν μπορεί να γίνει ο σπουδαιότερος οδηγός της ιστορίας της F1, και ότι θαυμάζει το ταλέντο του Ολλανδού από τα ξεκινήματά του, ο Αλόνσο είπε: «Υπήρξε έντονη κριτική από την αρχή, όταν ο Φερστάπεν είχε ήδη μία θέση [στη F1] στα 17 χρόνια του. Πίστευα, τότε, πως όλα αυτά είναι ανοησίες. Δεν πρέπει να κρίνουμε τους οδηγούς από την ηλικία τους. Αν τα καταφέρνουν καλύτερα από τους άλλους, γιατί να μην τους επιτρέπεται να τρέχουν στη F1; Μου άρεσε, βασικά, ότι είχαμε έναν τόσο νεαρό οδηγό στην εκκίνηση».

Ο οδηγός της Alpine συνέχισε: «Δεν υπήρξε συχνά η ευκαιρία να έχουμε μάχες στην πίστα. Αυτό είναι πολύ ατυχές. Θέλω να μάχομαι με τους καλύτερους οδηγούς, και ο Μαξ ανήκει σε αυτούς. Ήμουν αρκετά τυχερός να αντιμετωπίσω τον Σεμπάστιαν Φέτελ, τον Λιούις Χάμιλτον και τον Μίκαελ Σουμάχερ στο παρελθόν, αλλά δεν είχα ποτέ αυτή την ευκαιρία με τον Μαξ. Ελπίζω αυτό να συμβεί τα επόμενα χρόνια που θα οδηγώ για την Aston Martin».

Βεβαίως, οι μάχες με τον Χάμιλτον ξεκίνησαν από το καταστροφικό 2007, όπου οι δύο οδηγοί ήρθαν σε ρήξη και σε λυσσαλέα αντιπαλότητα πριν καν το μέσον της πρώτης χρονιάς του Λιούις στη F1. «Έχω μεγάλο σεβασμό για τον Λιούις, αλλά και πάλι είναι διαφορετικό να έχεις κερδίσει επτά παγκόσμια πρωταθλήματα όταν ο μοναδικός σου αντίπαλος ήταν ο άλλος οδηγός της ομάδας σου», είπε ο Αλόνσο.

«Τότε, πιστεύω ότι ένα πρωτάθλημα έχει μικρότερη αξία σε σχέση με την κατάκτηση λιγότερων τίτλων, που όμως τους έχεις κερδίσει αντιμετωπίζοντας άλλους οδηγούς με ισάξιο ή και καλύτερο εξοπλισμό. Το 2005 και το 2006 ξεκίνησα κι εγώ καλά τις σεζόν εκείνες, και κατάφερα να οικοδομήσω μια διαφορά. Μετά οι άλλοι θα είχαν καλύτερο αυτοκίνητο, αλλά κατάφερα να ελέγξω αυτό το προβάδισμα.

»Ποτέ δεν είχα να αντιμετωπίσω τον team-mate μου για να κερδίσω εκείνους τους τίτλους. Ούτε είδα τον Μαξ να αντιμετωπίζει τον Πέρεζ ή τον Άλμπον για να κερδίζει αγώνες. Αλλά ο Σουμάχερ, συγκεκριμένα, μονομαχούσε με τον άλλο οδηγό της ομάδας του για να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής πέντε φορές στη σειρά, και ο Χάμιλτον μαχόταν επίσης με τον Ρόσμπεργκ και τον Μπότας. Οπότε είναι διαφορετικό νομίζω», κατέληξε ο Αλόνσο.

Ο Λιούις Χάμιλτον, καλούμενος να απαντήσει δημόσια στα σχόλια του Αλόνσο στο πλαίσιο του GP Μεξικού αυτό το τριήμερο, δεν το έκανε. Παρόλα αυτά, δημοσίευσε στο Twitter μια ιδιαίτερα καυστική φωτογραφία, για να δώσει την έμμεση απάντησή του.

Ο Βρετανός δημοσίευσε τη φωτογραφία από το βάθρο του GP ΗΠΑ το 2007, όπου βρίσκεται στο πρώτο σκαλί και χτυπά τον ώμο του Αλόνσο, τον οποίο λίγο νωρίτερα είχε καταφέρει να κερδίσει σε εκείνον τον αγώνα. Με αυτό τον τρόπο, ο Λιούις ήθελε να δηλώσει πως έχει καταφέρει να πετύχει περισσότερα από τον Ισπανό στην καριέρα του στη F1.

Photo credits: Associated Press

TAGS FORMULA 1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ