FORMULA 1

Αλόνσο για Ντε Φεράν: "Δεν έχω λόγια, πολύ λυπηρή μέρα"

AP Photo/Darron Cummings
Fernando Alonso, of Spain, talks with Gil de Ferran, right, following a practice session for the Indianapolis 500 IndyCar auto race at Indianapolis Motor Speedway, Tuesday, May 16, 2017 in Indianapolis. (AP Photo/Darron Cummings) AP PHOTO/DARRON CUMMINGS

Ο Φερνάντο Αλόνσο, η πλειοψηφία των ομάδων και πολλά άλλα κορυφαία πρόσωπα της Formula 1 απέτισαν φόρο τιμής στον Ζιλ ντε Φεράν, μετά την είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Βραζιλιάνου πρώην νικητή του αγώνα Indy 500, δις πρωταθλητή του CART και αγωνιστικού διευθυντή των BAR-Honda και McLaren στη F1.

Ο Αλόνσο συνεργάστηκε στενά με τον Ζιλ ντε Φεράν το 2017 που προσπάθησε να κερδίσει τον αγώνα Indy 500, για να γίνει ο δεύτερος οδηγός της ιστορίας μετά τον Γκρείαμ Χιλ που θα πετύχαινε το περίφημο χατ-τρικ του μότορσπορ: τις νίκες στο GP του Μονακό, στις 24 Ώρες του ΛεΜάν και στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης.

Είναι πολύ πιθανόν ότι ο Ισπανός θα κέρδισε τον Indy 500 του 2017 αν δεν τον πρόδιδε ο κινητήρας της Honda, ενώ βρισκόταν επί 27 γύρους στην πρωτοπορία του διάσημου οβάλ. Και σε αυτή την απόδοση του Αλόνσο, ο Ντε Φεράν είχε κεντρική συνεισφορά, μεταδίδοντας στον δις πρωταθλητή της F1 όλες τις γνώσεις του από τους αγώνες των Indycars στα οβάλ.

Μιλώντας για τον Ντε Φεράν, νικητή του Indy 500 το 2003, ο Αλόνσο έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Δεν έχω λόγια. Είναι μια πολύ λυπηρή μέρα. Σε ευχαριστώ για τις στιγμές που μοιραστήκαμε, που ολόψυχα με δίδαξες πώς να αγωνίζομαι στα οβάλ, και για τις αμέτρητες αναμνήσεις που δημιουργήσαμε μαζί. Θα μας λείψεις Ζιλ”.

Την ίδια ώρα, οι ομάδες της F1 Williams, Haas, Aston Martin, Ferrari, Sauber, McLaren και Mercedes απέτισαν επίσης φόρο τιμής στον Ντε Φεράν με επίσημες ανακοινώσεις τους, ενώ από τη McLaren μίλησαν για τον Ντε Φεράν και οι δύο διοικητές της ομάδας, Ζακ Μπράουν και Αντρέα Στέλλα.

Ο Στέλλα ανέφερε: “Ο θάνατος του Ζιλ άφησε ένα βαθύ κενό στην αγωνιστική κοινότητα και σε εμάς στη McLaren. Είμαστε συγκλονισμένοι και βαθιά λυπημένοι από αυτή την απώλεια και θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες για την ανεκτίμητη συμβολή του στην επιτυχία της ομάδας μας.

Ο Ζιλ ήταν ένας προσωπικός φίλος, ένας άνθρωπος απαράμιλλης ακεραιότητας και ένα παράδειγμα του πώς ένας σκληρός και ανταγωνιστικός αγωνιζόμενος μπορεί παράλληλα να επιδεικνύει σεβασμό και ανθρωπιά. Ο Ζιλ διέθετε το πιο λαμπρό μυαλό και ήταν στοχαστής με μοναδικό εύρος γνώσεων, οδηγούμενος από την περιέργεια και την αυστηρότητα. Η τεράστια θετική του επίδραση έγινε αισθητή από όλους όσοι εργάστηκαν δίπλα του. Θα μας λείψει τόσο πολύ”.

Και ο Μπρον έγραψε στο X/Twitter: Η είδηση του θανάτου του Ζιλ μας αφήνει συντετριμμένους. Ο Ζιλ δεν ήταν μόνο ένας αγαπημένος φίλος αλλά και ένας ατρόμητος αγωνιζόμενος, του οποίου το πάθος και η αποφασιστικότητα στην πίστα μας ενέπνευσαν όλους. Έχω τρέξει με τον Ζιλ σε όλο τον κόσμο και τον παρακολούθησα να κερδίζει μερικούς από τους μεγαλύτερους αγώνες.

Ο καιρός του μαζί μας εδώ στη McLaren Racing ήταν καθοριστικός για την μας εξέλιξή μας, ιδιαίτερα τον περασμένο χρόνο για την αγωνιστική ανάκαμψή μας. Η κληρονομιά του θα συνεχίσει να διαμορφώνει το μέλλον της ομάδας μας”.

TAGS FORMULA 1 F1 MOTORSPORTS ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ MCLAREN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ