FORMULA 1

Αλόνσο για Aston, Mercedes: "Είμαι σε ευνοϊκή θέση διαπραγμάτευσης"

Zak Mauger/Aston Martin F1 Media
garage, Portrait, Bahrain International Circuit, F124T01a, F1, GP, Bahrain Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team ZAK MAUGER/ASTON MARTIN F1 MEDIA

Τα δημοσιεύματα ότι ο Φερνάντο Αλόνσο είναι στην πολ ποζίσιον για τη θέση του Λιούις Χάμιλτον στη Mercedes το 2025 επιμένουν, και ο Ισπανός είπε ότι θα αρχίσει να σκέφτεται τι θα κάνει το 2025 μετά τους πρώτους φετινούς αγώνες.

Ο Αλόνσο είπε πρόσφατα ότι για τη θέση του στο μεταγραφικό “παζάρι” του 2025 ότι “υπάρχουν τρεις πρωταθλητές στη Formula 1, αλλά μόνο ένας διαθέσιμος”, όμως παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η πρώτη ομάδα με την οποία θα μιλήσει -ασχέτως του ενδιαφέροντος για εκείνον από τη Mercedes- είναι η τωρινή του, Aston Martin.

Το συμβόλαιο του “Ελ Νάνο” με την Aston λήγει στο τέλος του 2024, και δηλώνοντας ότι βρίσκεται στην καλύτερη φυσική κατάσταση από ποτέ και έχει υψηλή αξία στο “χρηματιστήριο” των οδηγών της F1, έκανε σαφές ότι είναι έτοιμος και πάλι να κάνει πρωταθλητισμό.

Συνεπώς, η επιλογή της ομάδας του για το 2025, σε περίπτωση που όντως υφίσταται η προσέγγιση από τη Mercedes, θα γίνει βάσει της πληροφόρησης και των εκτιμήσεών του για το ποιά από τις Mercedes ή Aston θα είναι πιο ανταγωνιστική το 2026.

Θυμίζουμε ότι η Aston από το 2026 θα έχει τους εργοστασιακούς κινητήρες της Honda που κυριαρχούν στη F1 τα τελευταία χρόνια στην πλάτη των Red Bull, ενώ η Mercedes ήταν η ομάδα που είχε κάνει την τεχνολογική επανάσταση στη μεγάλη αλλαγή των υβριδικών κινητήρων του 2014 με την καινοτομία του split turbo που την έκανε πρωταθλήτρια για 8 διαδοχικά χρόνια.

Μιλώντας για όλα αυτά στο πλαίσιο των δοκιμών εξέλιξης στο Μπαχρέιν, ο Αλόνσο είπε πως θα περιμένει να δει την ανταγωνιστικότητα των ομάδων στους πρώτους αγώνες του 2024 και μετά θα αρχίσει να σκέφτεται τι θα κάνει το 2025.

Έχει ενδιαφέρον η περίπτωσή μου διότι βρίσκομαι, νομίζω, σε καλή θέση να διαπραγματευτώ” είπε ο Ισπανός. “Όμως, θέλω να κάνω τουλάχιστον τους δύο πρώτους αγώνες χωρίς να χρειαστεί να σκεφτώ πολλά. Θέλω να δω τον εαυτό μου αυτή τη νέα χρονιά, διότι θα είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών στη Formula 1.

Θέλω να αλλάξω λίγο το ωράριό μου με τα ταξίδια και να κάνω τα πράγματα πιο αποδοτικά φέτος, ώστε να έχω πολλή ενέργεια στο τέλος της χρονιά. Οπότε, ένα-δύο πράγματα είναι που με απασχολούν κυρίως τώρα, και όχι τόσο πολύ η επόμενη σεζόν”, πρόσθεσε.

Η Mercedes, πάντως, φέρεται να θέλει και εκείνη να περιμένει για να διαπιστώσει την απόδοση του νεαρού οδηγού της Ακαδημίας της, Αντρέα Κίμι Αντονέλι, στη Formula 2, πριν λάβει τις αποφάσεις της. Και ο διευθυντής της ομάδας, Τότο Βολφ, δεν απέκλεισε να λάβει μια “τολμηρή” απόφαση για το 2025.

Επιπλέον, οι 13 από τους 20 οδηγούς της F1 δεν έχουν συμβόλαιο για το 2025, συνεπώς θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα μεταγραφική περίοδος αυτή των προσεχών μηνών. Μιλώντας για αυτό, ο Αλόνσο είπε, έπειτα από την απρόσμενη ανακοίνωση της μεταγραφής του Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari to 2025: Ήταν μια έκπληξη. Περίμενα λίγη δράση κατά το καλοκαίρι, αλλά ξεκίνησε πολύ νωρίς. Υπήρξαν κάποιες διαρροές. Πιθανότατα οι ανακοινώσεις πρέπει να γίνουν νωρίτερα του αναμενόμενου. Οπότε σίγουρα θα έχουμε περισσότερη δράση”.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ