ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ

Γεννήθηκε το off-road παρακλάδι της Ducati, με πιθανό προορισμό το Ντακάρ

DUCATI MEDIA
DUCATI MEDIA

Η εταιρεία της Μπολόνια δημιούργησε το τμήμα εξέλιξης αγωνιστικών μοτοσικλετών εκτός δρόμου στα ενδότερα της Ducati Corse, με το οποίο -από το 2024 κιόλας- θα μπει στους αγώνες Motocross. Όμως, αυτή είναι μόνο η αρχή.

Στο τέλος του περασμένου Οκτωβρίου η Ducati ανακοίνωσε επίσημα το νέο της πρόγραμμα που περιλαμβάνει την κατασκευή μιας σειράς off-road μοτοσικλετών. Με τις αγωνιστικές τους παραλλαγές θα συμμετάσχει σε εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα Motocross, ξεκινώντας από το νέο έτος. Αυτό αναμένεται να οδηγήσει το 2025 και σε μοτοσικλέτες Enduro και Rally.

Για το σκοπό αυτό η εταιρεία του Borgo Panigale προσέλαβε τον παγκόσμιο πρωταθλητή του Motocross (MX) Αντόνιο (Τόνι) Καϊρόλι για την εξέλιξη του πρώτου πρωτοτύπου 450 κ.εκ., σε συνεργασία με τον αναβάτη Αλεσάντρο Λουπίνο που θα αγωνίζεται το 2024 στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motocross. Η Ducati λέει ότι η εξέλιξη της μοτοσικλέτας μετρά ήδη δύο χρόνια.

Για τις off-road μοτοσικλέτες αυτοί είναι πολύ ενδιαφέροντες καιροί. Στον κόσμο αυτόν μπαίνουν όλο και περισσότεροι κατασκευαστές μοτοσικλετών δρόμου, παρότι πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το μέλλον του MX είναι ηλεκτρικό. Η Ducati ήδη έκανε το βήμα, και σύντομα θα ακολουθήσει και η Triumph Motorcycles.

DUCATI MEDIA
Εικόνες από την εξέλιξη της πρώτης πρωτότυπης Off-road μοτοσικλέτας 450 cc της Ducati Corse DUCATI MEDIA


Η εταιρεία της Μπολόνια υποστήριξε τον περασμένο Οκτώβριο ότι αυτό είναι ένα “πολυετές πρόγραμμα, που θα επιφέρει τη δημιουργία πλήρους γκάμας εκτός δρόμου κινητήρων και μοτοσικλετών”.

Τα μοντέλα αυτά θα ενταχθούν στην οικογένεια των Ducati, και αρχικά θα είναι μοτοσικλέτες ΜΧ. Όμως, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι θα ακολουθήσουν και μοτοσικλέτες Enduro, με τις οποίες η Ducati Corse θα μπει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP από το 2025 κιόλας.

Εξάλλου, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Enduro Αντουάν Μέο ήδη συνεργάζεται με την εταιρεία για την εξέλιξη της DesertX, της νέας Adventure μοτοσικλέτας των Ιταλών. Δεν αποκλείεται, έτσι, να συμβάλλει και στην εξέλιξη μιας σειράς Enduro.

Όλα αυτά, όπως είναι φυσικό, προκαλούν ζωηρές υποψίες ότι η Ducati εποφθαλμιά την είσοδο στους αγώνες Rally-Raid τα προσεχή χρόνια, και εντέλει στο Ράλι Ντακάρ. Στον διεθνούς προβολής αγώνα αυτόν χρησιμοποιούνται πλέον μονοκύλινδρες μοτοσικλέτες με κινητήρες 450 κ.εκ.

Όπως ανακοίνωσε τώρα η Ducati, τα (αρχικά) πλάνα της περιλαμβάνουν στην είσοδο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross (MXG) και στο αντίστοιχο αμερικανικό πρωτάθλημα AMA Supercross τα προσεχή χρόνια. Διευθυντής του off-road τμήματος της Ducati Corse ανέλαβε ο Πάολο Τσιαμπάτι, ενώ ο Μάουρο Γκραζίλι είναι ο νέος αγωνιστικός διευθυντής, και μαζί επικεφαλής του τμήματος Marketing και Επικοινωνίας.

TAGS ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ DUCATI MOTOCROSS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ