ΔΟΚΙΜΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Δοκιμή του μοναδικού ηλεκτρικού station wagon MG5- Video

MG5 Electric
MG5 Electric P.DIAMANTIS

Ανάμεσα στις έξυπνα τοποθετημένες εμπορικά προτάσεις της MG για την ελληνική αγορά, βρίσκουμε και αυτό εδώ το σκούρο station wagon που χωρίς να πει πολλά με την πρώτη ματιά, κατάφερε να μας κερδίσει με τη συνολική του αξία.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, προτιμήσαμε να κάνουμε ένα video που να εστιάζει στα κυριότερα σημεία που αξίζει να ασχοληθεί κάθε ενδιαφερόμενος. Το MG5 Electric είναι μια πραγματικά έξυπνη αγορά, καλά εστιασμένη στις ανάγκες των ανθρώπων που έχουμε πολύ ψηλά στις προτεραιότητές τους, τόσο την οικονομία στη χρήση, όσο και την πρακτικότητα.

MG5 Electric
MG5 Electric P.DIAMANTIS


Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, το MG5 δεν έχει πάνω του κάποια σχεδιαστική ακρότητα. Είναι μάλλον συγκρατημένο, όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα station wagon της ελληνικής αγοράς και όχι μόνο. Η σχεδίασή του αποπνέει μια καλαίσθητη ομοιογένεια, που στους κύκλους του αυτοκινήτου μπορεί να χαρακτηριστική και ως “διακριτικότητα” στην εμφάνιση- κάτι που ορισμένοι αγοραστές έχουν ως ζητούμενο από το αυτοκίνητό τους.

MG5 Electric
MG5 Electric P.DIAMANTIS

Το MG5 αποτελεί ακόμη ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο που συνδυάζει το χαμηλό κόστος απόκτησης με άπλετους χώρους για την οικογένεια και αυτονομία που αγγίζει τα 400 km. Διατίθεται με δύο συνδυασμούς ηλεκτροκινητήρα-μπαταρίας με την κορυφαία έκδοση -αυτή που είχαμε στη διάθεσή μας- να αποδίδει 156 ίππους και να χρησιμοποιεί μπαταρία 61 kWh.

MG5 Electric
MG5 Electric MG


Η μικρότερη έκδοση έρχεται με μπαταρία 50 kWh χαρίζοντας 320 km αυτονομίας αλλά και ισχυρότερο ηλεκτρικό μοτέρ 176 ίππων. Με τα δεδομένα του αυτοκινήτου της δοκιμής, αυτό που έχουμε να καταθέσουμε από τις ημέρες συνύπαρξής μας, είναι πως κυριολεκτικά, δεν σου λείπει τίποτα στην καθημερινή χρήση αλλά και στην κίνηση εκτός των τειχών. Είναι ένα καλά στημένο αυτοκίνητο που δεν θα εκθέσει τον οδηγό του σε καμία περίπτωση, ενώ έχει και τις υποδομές για να διευκολύνει κάθε ανάγκη.

MG5 Electric
MG5 Electric MG

Η εικόνα της καμπίνας είναι ενδεικτική. Δεν έχει την απόλυτα σύγχρονη προσέγγιση στην αισθητική, όπως έχουμε δει πως μπορεί η MG στο MG4 αλλά κυριολεκτικά δεν του λείπει τίποτα από τεχνολογικά καλούδια και στην πραγματικότητα, ούτε και από τα στοιχεία αυτά που έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε σημαντικά. Πιο συγκεκριμένα, το MG5 έχει ως είθισται τώρα, οθόνη για πίνακα οργάνων και κεντρικά τοποθετημένη μια ακόμα, λίγο μεγαλύτερη, για τον έλεγχο του infotainment αλλά και των διάφορων λειτουργιών.

MG5 Electric
MG5 Electric MG


Ειδικά η κεντρικά τοποθετημένη με διαγώνιο 10,25 ιντσών, είναι επιφορτισμένη με μια σειρά από λύσεις για πολλές ανάγκες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δίνει πρόσβαση και στις συνδεδεμένες υπηρεσίες MG iSmart Lite της εταιρείας. Χωροταξικά, το μόνο που θα παρατηρήσει κανείς ως διαφορά σε σχέση με κάποια “συμβατικά” αντίστοιχα, είναι πως τα καθίσματα του MG5 κρατούν τα σώματα οδηγού και επιβατών, λίγο πιο ψηλά από αυτό που θα περίμενε κανείς.

MG5 Electric
MG5 Electric P.DIAMANTIS

Ο λόγος είναι προφανής. Η μπαταρία στο πάτωμα, “στέλνει” τις βάσεις των καθισμάτων πιο ψηλά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αίσθηση πως κάθεσαι πιο κοντά στην οροφή από όσο θα επέλεγες- ειδικά ως οδηγός, το κάθισμα του οποίου δέχεται όλες τις πιθανές ρυθμίσεις. Η ιδιαιτερότητα αυτή, δεν “θίγει” τη μεταφορική ικανότητα του αυτοκίνητου που βάσει των διαστάσεών του, τοποθετείται ανάμεσα στις προτάσεις του C Segment.

MG5 Electric
MG5 Electric MG


Ο χώρος αποσκευών, ξεκινά από τα πολύ εξυπηρετικά 479 λίτρα με το πίσω κάθισμα στη θέση του, για να εκτινάξει τη χωρητικότητά του στα 1.367 λίτρα, όταν το πίσω κάθισμα αναδιπλωθεί. Στο δρόμο, η εικόνα του μοντέλου με τους 156 ίππους, είναι αυτή του παραπάνω από επαρκούς σε ότι αγορά στην ισχύ που τίθεται στη διάθεση του οδηγού. Η ανάρτηση είναι ρυθμισμένη εμφανώς προς όφελος της άνεσης -και πως αλλιώς θα μπορούσε άλλωστε- αλλά δείχνει πως έχει το τσαγανό για να αντιμετωπίσει και κάποιες… ανησυχίες από τη πλευρά του οδηγού.

MG5 Electric
MG5 Electric P.DIAMANTIS

Τα περιθώρια πρόσφυσης είναι σχετικά υψηλά, μα ακόμα και όταν ξεπεραστούν, το πλέγμα των ηλεκτρονικών βοηθημάτων, δεν επιτρέπει στο αυτοκίνητο να φέρει σε δύσκολη θέση τον οδηγό του. Σε κάθε περίπτωση πάντως και επειδή έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία ως στοιχείο, το MG5 Electric δεν στερεί από τον οδηγό του την αίσθηση της αυξημένης ισχύος που περιμένει κανείς από ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο και τα 7,7 δευτερόλεπτα για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, είναι ενδεικτικά μιας πολύ καλής βάσης.

Τεχνικά χαρακτηριστικά του MG5 Electric 156 PS

Κινητήρας: Ηλεκτρικός, σύγχρονος μόνιμου μαγνήτη

Μέγιστη ισχύς (ίπποι): 156

Μέγιστη ροπή (Nm): 280

Χωρητικότητα μπαταρίας (σε kWh): 61,1

Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς

Κιβώτιο: Αυτόματο μίας σχέσης

Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα (σε δευτερόλεπτα): 7,7”

Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα): 185

Μέση κατανάλωση εργοστασιακή (kWh/100 χλμ.): 17,5

Αυτονομία εργοστασιακή (χλμ.): 400

Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.): 0

Διαστάσεις ΜxΠxΥ (σε χιλιοστά): 4.600x1.818x1.521

Μεταξόνιο (χιλιοστά): 2.659

Βάρος (κιλά): 1.562

Χώρος αποσκευών (λίτρα): 479- 1.367

Τιμή: Από 28.300 ευρώ με επιδότηση

TAGS ΔΟΚΙΜΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΟΚΙΜΗ TEST DRIVE MG MG MOTOR MG5 ELECTRIC ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ