ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

WRC: ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και το 2022 στο καλεντάρι

Στιγμιότυπο από ειδική διαδρομή της 3ης ημέρας του 59ου Ράλι Ακρόπολις, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013
Στιγμιότυπο από ειδική διαδρομή της 3ης ημέρας του 59ου Ράλι Ακρόπολις, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 EUROKINISSI

Η FIA "σφράγισε" την παρουσία του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στο καλεντάρι του WRC για το 2022, χωρίς να αποφασιστεί η ημερομηνία διεξαγωγής του.

Η είδηση για την εξασφαλισμένη θέση του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις στο ημερολόγιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος για το 2022 είχε γίνει ήδη γνωστή από τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, ωστόσο επισφραγίστηκε και επίσημα κατά τη διάρκεια του συμβουλίου της FIA, που διεξήχθη την Πέμπτη στο Μόντε Κάρλο.

Παρουσία του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας, Ζαν Τοντ, ανακοινώθηκαν οι 9 επιβεβαιωμένοι γύροι του πρωταθλήματος WRC για το 2022, με γνώμονα τη διευκόλυνση των διοργανωτών στον προγραμματισμό τους.

Καθώς είναι αρκετά νωρίς για να οριστικοποιηθούν οι θέσεις και οι ημερομηνίες των αγώνων στο ημερολόγιο, η FIA αποφάσισε σχετικά μόνο για τους πρώτους δύο γύρους του θεσμού, που είναι τα Ράλι Μόντε Κάρλο (23 Ιανουαρίου 2022) και Σουηδίας (27 Φεβρουαρίου 2022), επιλέγοντας να οριστικοποιήσει σε δεύτερο χρόνο τις ημερομηνίες για τους αγώνες της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Κένυας, της Ιαπωνίας, της Ισπανίας, της Εσθονίας και φυσικά του Ράλι Ακρόπολις. Επίσης, αργότερα μέσα στη χρονιά, θα γίνει γνωστό ποιες θα είναι οι τέσσερις χώρες που επίσης θα ενταχθούν στο ημερολόγιο.

Μιλώντας σχετικά, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε: "Η επιβεβαίωση από τη FIA, της συμφωνίας μας με τον WRC Promoter για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο επιστρέφει 9-12 Σεπτεμβρίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ έπειτα από 8 ολόκληρα χρόνια, δεν είναι παρά η επισφράγιση των προσπαθειών μας και η επιβεβαίωση της αξιοπιστίας μας. Το Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί εθνική υπόθεση και φιλοδοξούμε να αποτελέσει την καρδιά της εκ νέου ανάπτυξης του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας. Στο πλαίσιο του Ράλλυ, άλλωστε, σχεδιάζουμε σημαντικές παράλληλες δράσεις για τους φιλάθλους, αλλά και την οδική ασφάλεια, στην οποία επενδύουμε. Είμαι αισιόδοξος ότι θα διοργανώσουμε το καλύτερο Ράλλυ Ακρόπολις όλων των εποχών, διαφημίζοντας έτσι την Ελλάδα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τον εθνικό μας αγώνα στο καλαντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ και τα επόμενα χρόνια, μετά το 2022. Όλη αυτή η προσπάθεια έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλη τη χώρα, αλλά κυρίως από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο και ευχαριστούμε".

TAGS ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ