FORMULA 1

Πέρεθ: "Δεν είμαι τέτοιος οδηγός"

SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 03: Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing looks on in the garage during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 03, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 03: Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing looks on in the garage during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 03, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) RED BULL CONTENT POOL

Ο Σέρχιο Πέρεθ υπερασπίστηκε τον τρόπο και κυρίως την ηθική της οδήγησής του για τα δύο συμβάντα με τον Σαρλ Λεκλέρ, στα οποία ώθησε τη Ferrari του Μονεγάσκου εκτός πίστας. Την ίδια στιγμή, ο Λάντο Νόρις χαρακτήρισε "ανόητη" την κίνηση του Μεξικανού να τον περάσει από την εξωτερική της στροφής 4.

Στη αυστριακό GP, ο Σέρχιο Πέρεθ έχασε αρχικά τη δυνατότητα διεκδίκησης μιας θέσης στο βάθρο όταν επιχείρησε να περάσει τη McLaren του Λάντο Νόρις στον τέταρτο γύρο, αλλά βγήκε στην αμμοπαγίδα και όταν επέστρεψε στην πίστα βρέθηκε 10ος.

Έπειτα, ο Μεξικανός έχασε και την 5η θέση στην οποία τερμάτισε, διότι οι αγωνοδίκες του επέβαλαν δύο ποινές, καθεμία 5 δευτερολέπτων, για δύο πανομοιότυπες φάσεις στις οποίες δεν άφησε περιθώριο στη Ferrari SF21 του Σαρλ Λεκλέρ και ώθησε τον Μονεγάσκο σε μια σύντομη διαδρομή στην αμμοπαγίδα της άκρης της πίστας του Σπίλμπεργκ.

Για το πρώτο συμβάν, ο Νόρις τιμωρήθηκε με ποινή 5 δευτερολέπτων, την οποία εξέτισε στο πρώτο του πιτ-στοπ, χάνοντας την 3η θέση από τον Μπότας. Για την ευθύνη αυτού του συμβάντος οι Πέρεθ και Νόρις αντάλλαξαν κατηγορίες.

"Βασικά με τον Νόρις συνέβη στον πρώτο γύρο και τη γλίτωσε χωρίς καμία ζημιά. Αισθάνομαι ότι ήμουν μπροστά και με ώθησε εκτός πίστας, που δεν είναι δίκαιο στους αγώνες", είπε ο Πέρεθ. Και ο Νόρις από την πλευρά του, τόνισε: "Πιστεύω ότι αυτό που συνέβη στον πρώτο γύρο ήταν ένα απλό αγωνιστικό συμβάν. Προσπάθησε να περάσει από την εξωτερική, που ήταν λίγο ανόητο, και βγήκε από την πίστα από μόνος του. Δεν τον ακούμπησα καν, οπότε δεν ξέρω".

Ωστόσο, για τα συμβάντα της μονομαχίας με τον Λεκλέρ ο Πέρεθ μίλησε με εντελώς διαφορετικό τόνο: "Λυπάμαι πολύ [για τα συμβάντα] με τον Σαρλ γιατί αυτός δεν είναι ο τρόπος που μου αρέσει να αγωνίζομαι. Ήμασταν σε 'βρώμικο' αέρα, με πολύ ζεστά ελαστικά, πολύ ζεστά φρένα και προσπαθούσαμε να φρενάρουμε το αργότερο δυνατόν. Λυπάμαι πολύ αν επηρέασα τον αγώνα του, διότι ο Σαρλ είναι ένας οδηγός που μάχεται πολύ σκληρά αλλά πάντα στο όριο, και το ίδιο κι εγώ. Δεν είμαι χαρούμενος με τον εαυτό μου, αλλά πρέπει να πάω παρακάτω. [Μετά το τέλος του αγώνα] βασικά του είπα τι συνέβη από τη δική μου πλευρά. Αλλά προφανώς αυτό δεν είναι αρκετό, δεν είναι καλό να υπάρχουν τέτοιου είδους θέματα, αλλά ξέρει ότι δεν είμαι τέτοιου είδους οδηγός", κατέληξε ο Μεξικανός της RBR.

TAGS FORMULA 1 RED BULL ΑΥΣΤΡΙΑ GP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ