ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

ΕΚΟ Ραλλυ Ακρόπολις 2021: Αρχίζει με υπερειδική διαδρομή στην Αθήνα

Στιγμιότυπο από ειδική διαδρομή της 3ης ημέρας του 59ου Ράλι Ακρόπολις, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013
Στιγμιότυπο από ειδική διαδρομή της 3ης ημέρας του 59ου Ράλι Ακρόπολις, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 EUROKINISSI

Από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, η καρδιά του παγκόσμιου Ράλλυ χτυπά και πάλι στη χώρα μας, με το Ράλι Ακρόπολις.

Το εμβληματικό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021, επέστρεψε στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι και πρόκειται να πραγματοποιηθεί 9-12 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, θέλησε να δώσει μια πιο οικουμενική διάσταση στον φετινό αγώνα, βάζοντας την εκκίνηση κάτω από την Ακρόπολη, μια υπερειδική διαδρομή στην Αθήνα, διαδρομές σε Αγίους Θεοδώρους, Λουτράκι και στην γύρω περιοχή (Περιφέρεια Πελοποννήσου), η Φωκίδα και η Φθιώτιδα θα έχουν την τιμητική τους με εκπληκτικές ειδικές διαδρομές (Γραβιά, Παύλιανη, Ελευθεροχώρι, Βωξίτες), η Βοιωτία επίσης (Θήβα), ενώ η Λαμία θα έχει το κέντρο του αγώνα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι επανέρχεται ο Ταρζάν, μια ειδική διαδρομή με τη δική της ιστορία. Και βέβαια, αναμένουμε την έκπληξη με υπερειδική διαδρομή στην Αθήνα, ίσως και μέσα στην πόλη!

Κατεβάστε από εδώ και δείτε το πρόγραμμα και τους χάρτες του αγώνα.

Πριν από αυτό, ζητήσαμε από την αλυτάρχη του αγώνα, Ανίτα Πασσαλή, να απαντήσει, αποκλειστικά, σε έξι ερωτήσεις μας.

ΕΚΟ Ραλλυ Ακρόπολις 2021: Αρχίζει με υπερειδική διαδρομή στην Αθήνα

H πρώτη ειδική που θα γίνει στην Αθήνα; Θα είναι υπερειδική διαδρομή; Υπάρχουν φήμες για μέσα στην πόλη; Θα υπάρχουν θεατές;

"Υπάρχουν αρκετές επιλογές στο σχεδιασμό μας όσον αφορά στην πρώτη ειδική διαδρομή. Δεν έχουμε λάβει ακόμη κάποια οριστική απόφαση. Η παρουσία θεατών σίγουρα είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος. Με βάση το σημερινό ρυθμό εμβολιασμών αλλά και το τι έγινε πριν λίγες μέρες στην Πορτογαλία, αισιοδοξούμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα θεατών στον αγώνα. Σχεδιάζουμε λοιπόν κάποια μεγάλη έκπληξη η οποία θα ανακοινωθεί όταν είναι ξεκάθαρα όλα τα δεδομένα".

Τελικά η πρώτη μέρα είναι στην Πελοπόννησο, διοικητικά…

"Πράγματι ακριβώς όπως ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού, στον σχεδιασμό μας περιλαμβάνονται τρεις Περιφέρειες της χώρας: Αττική, Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα. Πρόσφατα οι θεατές του WRC ανέδειξαν την ειδική διαδρομή των Αγίων Θεοδώρων ως μια από τις δέκα καλύτερες στον κόσμο. Προφανώς θα ήταν λάθος να μην την συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμα και μάλιστα δυο φορές. Επίσης η ειδική Λουτράκι δίνει τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να την παρακολουθήσουν να τη συνδυάσουν με ένα Σαββατοκύριακο στην περιοχή. Επιπλέον οι ειδικές κοντά στον Ισθμό επιτρέπουν σε πολλούς να συνδυάσουν τον αγώνα με μια ολιγόωρη εκδρομή".

Τελικά δεν επιλέγησαν τα Πίσια λόγω της πρόσφατης πυρκαγιάς;

"Παρότι η ειδική δεν επηρεάστηκε και θα μπορούσε να γίνει, αναγκαστήκαμε να αποφύγουμε την επιλογή της γιατί μετά την ολοκλήρωσή της, θα έπρεπε τα αυτοκίνητα να περάσουν από το κομμάτι που επλήγη από την πρόσφατη πυρκαγιά. Αποφασίσαμε λοιπόν και για λόγους επικοινωνίας και για λόγους ασφαλείας να το αποφύγουμε. Τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν από τη Ολυμπία Οδό θα ξαναμπούν στη Μάνδρα και θα κατευθυνθούν μέσω Ερυθρών στην ειδική διαδρομή Θήβα. Επίσης η πρώτη μέρα του αγώνα ολοκληρώνεται με την ειδική διαδρομή Ελάτεια (11.5km) προτού καταλήξουν τα αυτοκίνητα στο Service Park της Λαμίας".

Πώς καταλήξαμε στο να συμπεριλάβουμε τον Ταρζάν και μάλιστα δυο φορές;

"Θέλαμε μια διαδρομή η οποία για να παίξει το ρόλο της Wolf Power Stage έπρεπε να είναι λιγότερα από 20km για τηλεοπτικούς λόγους, να επαναλαμβάνεται και να είναι και ιστορικής σημασίας για τον αγώνα μας. Όπως ίσως γνωρίζετε έχουμε πάνω από 15 χρόνια να συμπεριλάβουμε αυτή την ειδική στο πρόγραμμα ήταν όμως τόσο ζωντανή στις μνήμες μας που αποφασίσαμε να την επαναφέρουμε. Θα συμφωνήσετε νομίζω μαζί μου ότι αποτελεί μέρος της ζωντανής ιστορίας του αγώνα".

Οι Βωξίτες από τις πλέον σκληρές διαδρομές στον κόσμο, είναι στο πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι στοχεύουμε να έχουμε και πάλι το χαρακτήρα του πιο σκληρού αγώνα στον κόσμο;

"Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν είναι πλέον μια από τις πιο σκληρές ειδικές διαδρομές στον κόσμο. Γι’ αυτό έχει φροντίσει η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος που με την δική μας καθοδήγηση έχει κρατήσει το χαρακτήρα μιας ακροπολικής διαδρομής χωρίς όμως να καταπονούνται ακραία τα αυτοκίνητα".

Αν σας ζητούσαμε να επιλέξετε ένα σημείο για τους θεατές (αν έχουμε) από κάθε μέρα, ποιο θα ήταν αυτό;

"Την Παρασκευή θα πήγαινα στην ειδική Λουτράκι, στο πέμπτο χιλιόμετρο της ειδικής όπου όμως δεν θα μπορούσα να φύγω μέχρι να ολοκληρωθεί. Θα έβλεπα όμως και κομμάτι των Αγ. Θεοδώρων (συνδετικό). Το Σάββατο θα πήγαινα στην Παύλιανη στα Πυρά Ηρακλέους. Την Κυριακή θα πήγαινα στην περιοχή Χάνι Καραγιάννη του Ταρζάν (14 χλμ.)".

TAGS ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ