ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Ιστορικό Ακρόπολις το Νοέμβριο

Historic_Acropolis_Rally_2023
Historic_Acropolis_Rally_2023 ΟΜΑΕ/ARONITIS

Φέτος το Historic Acropolis Regularity Rally θα είναι ένας τριήμερος αγώνας με 27 ειδικές διαδρομές που θα οδηγήσουν τους συμμετέχοντες στο να καλύψουν συνολικά 864 χιλιόμετρα, ανακαλύπτοντας τις ομορφιές της Φθινοπωρινής Ελλάδας.

Δεν είναι μόνο τα 70 χρόνια Ιστορίας του Ράλλυ Ακρόπολις που γιορτάζονται φέτος. Ούτε τα μοναδικά σε όλο τον κόσμο στοιχεία, όπως η εκκίνηση από την Ακρόπολη των Αθηνών και οι διαδρομές στην Ελληνική φύση που από μόνα τους αποτελούν έναν καλό λόγο επίσκεψης της χώρας μας. Είναι και η ευκαιρία που δίνεται στους ιδιοκτήτες αλλά και στους φίλους των Ιστορικών αυτοκινήτων, να απολαύσουν τη συμμετοχή και το θέαμα.

HARR_Regularity_2023_Map
HARR_Regularity_2023_Map ΟΜΑΕ


Στις προσεκτικά επιλεγμένες και οργανωμένες ανασυγκροτήσεις, στον πανηγυρικό τερματισμό στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2023, την Ελευσίνα, θα αποτελέσουν μαζί με τα Ιστορικά αγωνιστικά Sporting, μια πραγματική «χρονομηχανή» εικόνας και ήχου, επιστρέφοντας στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, τότε που το Ράλλυ Ακρόπολις εκτοξευόταν στο Ευρωπαϊκό Αγωνιστικό στερέωμα.

Δεν είναι μόνο η σχεδίαση του αγώνα και η επιλογή των διαδρομών και των ειδικών που αποτελούν φόρο τιμής στην Ιστορία, αλλά ταυτόχρονα, με σεβασμό στα Ιστορικά αυτοκίνητα, ικανοποιούν τις σύγχρονες «αγωνιστικές» απαιτήσεις της Regularity, με πολλές χορταστικές Ε.Δ., με πολλαπλές μετρήσεις, και με δορυφορικό σύστημα ακριβείας 1/10 του δευτερολέπτου (καθώς και ταυτόχρονη ανάρτηση των αποτελεσμάτων στο διαδίκτυο).

HAR_Regularity_2023_Map_Day_1
HAR_Regularity_2023_Map_Day_1 ΟΜΑΕ


Όλοι οι παραπάνω λόγοι μαζί, είναι που κάνουν το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του 2023 την κορυφαία εκδήλωση Regularity και έναν αγώνα ακριβείας υψηλών προδιαγραφών και διοργάνωσης Ευρωπαϊκού επιπέδου, τον οποίο οφείλει και πρέπει να έχει στο παλμαρέ του κάθε φίλος της Regularity κατηγορίας αγώνων. Το Ιστορικό Ραλλυ Ακρόπολις Regularity θα εκκινήσει από την Ακρόπολη την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 11:00.

Την πρώτη αυτή ημέρα και στο Α’ σκέλος της, τα πληρώματα θα περάσουν από την Φυλή, την Πύλη και τις Ερυθρές για να φτάσουν στην Θήβα, έχοντας ολοκληρώσει τις δυο πρώτες Ειδικές Δοκιμασίες, οπού θα υπάρξει σύντομη ανασυγκρότηση με προσφορά αναψυκτικών και καφέ. Στη συνέχεια, η διαδρομή θα περάσει από τα Λεύκτρα, την Ελλοπία, τη Θίσβη, την Αγία Άννα, το Κυριάκι και το Δίστομο.

HAR_Regularity_2023_Map_Day_2
HAR_Regularity_2023_Map_Day_2 ΟΜΑΕ


Τα αυτοκίνητα θα καταλήξουν μετά από 225 συνολικά χιλιόμετρα και επτά ειδικές, στην Αμφίκλεια όπου θα γίνει ανασυγκρότηση. Με τη νύχτα να έχει έρθει, σειρά έχουν οι δυο τελευταίες ειδικές που είναι νυχτερινές και τα πληρώματα θα καλύψουν τα τελευταία 68 χιλιόμετρα της διαδρομής, για να τερματίσουν στην Ιτέα μέσω Γραβιάς και Άμφισσας.

Συνολικά, την πρώτη ημέρα θα καλυφθούν 293 χλμ. με 9 ειδικές. Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, η εκκίνηση θα δοθεί από την Ιτέα στις 09:00 και τα πληρώματα θα καλύψουν 165 χιλιόμετρα μέχρι την ανασυγκρότηση που θα γίνει στην Δομνίστα. Η διαδρομή του Α’ Σκέλους του Σαββάτου θα περάσει από τα Πεντεόρια, το Λιδωρίκι, τον Αθανάσιο Διάκο για να φτάσει στο Καταφύγιο Οίτης.

HAR_Regularity_2023_Map_Day_3
HAR_Regularity_2023_Map_Day_3 ΟΜΑΕ


Έχοντας περάσει 6 ακόμα ειδικές, τα αυτοκίνητα θα φτάσουν στην ανασυγκρότηση, μετά την οποία η διαδρομή περιλαμβάνει την Παύλιανη, τον Μπράλο, την Καλοσκοπή, το Προσήλιο με τερματισμό στην Ιτέα. Εκεί το πρώτο αυτοκίνητο υπολογίζεται πως θα φτάσει στις 18:00, μετά από 275 χιλιόμετρα. Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, την τελευταία ημέρα του αγώνα, η εκκίνηση από την Ιτέα θα δοθεί στις 09:00.

Τα πληρώματα θα περάσουν από Επτάλοφο, Πολύδροσο, Χαιρώνεια, Κυριάκι, Αγία Άννα, Πλαταιές και Ερυθρές, για να φτάσουν στα Βίλια όπου θα γίνει η ανασυγκρότηση. Στο τελευταίο μέρος του αγώνα, η διαδρομή περνάει από Ψάθα, Αλεποχώρι, Χάνι και Μέγαρα, για να τερματίσει στην Ελευσίνα στις 16:00, μετά από 296 χιλιόμετρα.

Historic_Acropolis_Rally_2023
Historic_Acropolis_Rally_2023 ΟΜΑΕ/ARONITIS


Η απονομή και το gala dinner των συμμετεχόντων θα γίνουν στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023, την Ελευσίνα, με την φροντίδα και επισημότητα που αρμόζει και στον αγώνα και στην πόλη. Το μήκος του Historic Acropolis Regularity Rally 2023 είναι περίπου 864 χλμ. με 27 ειδικές Regularity. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα (https://historicacropolis.gr/), ενώ συμμετοχές γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου.

TAGS ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ