ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η σχέση του νέου ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τα αυτοκίνητα και τη Mercedes F1

INEOS AUTOMOTIVE
INEOS AUTOMOTIVE

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Σερ Τζιμ Ράτκλιφ σχεδιάζει την κατασκευή τριών SUV μέχρι το 2030 με τη νέα του αυτοκινητοβιομηχανία Ineos Automotive, και είναι χορηγός της Mercedes F1. Δείτε το Video της βόλτας του με τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο Ράτκλιφ απέκτησε το 25% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την οικογένεια Γκλέιζερ έναντι 1,44 δισ. Ευρώ, έχοντας αναπτύξει κατά κύριο λόγο τη μυθική του περιουσία από την εταιρεία πετρελαιοειδών Ineos Group. Η Ineos είναι ένας από τους βασικούς χορηγούς της Mercedes F1, και βάσει αυτού ο Ράτκλιφ αναπτύσσει το όραμά του για την κατασκευή αυτοκινήτων από το παρακλάδι Ineos Automotive.

Το πλάνο της τελευταίας περιλαμβάνει το σχεδιασμό και την κατασκευή τριών νέων υπερυψωμένων αυτοκινήτων μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας. Αυτά θα ακολουθήσουν το Grenadier, το οποίο ήδη κατασκευάζεται -στο πρώην εργοστάσιο της Smart στη Γαλλία- έχοντας αντλήσει τη σχεδιαστική έμπνευσή του από το Land Rover Defender.

Ineos Automotive
Ο Σερ Τζιμ Ράντκλιφ με τον Λιούις Χάμιλτον την ημέρα της βόλτας τους με το Ineos Grenadier INEOS AUTOMOTIVE

Το Grenadier προσφέρει την επιλογή ανάμεσα σε δύο εξακύλινδρους (εν σειρά) κινητήρες -παραδόξως της BMW- με χωρητικότητα 3,0 λίτρων: έναν βενζίνης 281 ίππων και 450 Nm ροπής, και έναν diesel με ισχύ 245 hp και ροπή 550 Nm. Τα τρία μπλοκέ διαφορικά προέρχονται από τη Mercedes, και την αντίστοιχα σσκληροπυρηνική G-Class, ενώ το κιβώτιο 8 σχέσεων είναι της ZF.

Θα ακολουθήσει ένα συμπαγές 4x4, με μήκος σχεδόν 4,3 μέτρων, το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό - προλαβαίνοντας το αντίστοιχο, επερχόμενο Defender EV. Ο Ράτκλιφ είπε ότι ο σχεδιασμός του θα είναι παρεμφερής του Grenadier, ενώ η αυτονομία του αναμένεται να κυμαίνεται στα 400 χιλιόμετρα.

INEOS AUTOMOTIVE
Ο Σερ Τζιμ Ράντκλιφ με τον Λιούις Χάμιλτον INEOS AUTOMOTIVE

Για τα άλλα δύο νέα αυτοκίνητα της εταιρείας δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες, πέραν του ότι το ένα θα είναι ένα μεγάλο και πολυτελές θερμικό SUV και το άλλο ηλεκτρικό Crossover. Τα δύο αυτά θα είναι λιγότερο σκληροτράχηλα και 'σπαρτιάτικα' από το Grenadier, ώστε να προσφέρουν κατά κύριο λόγο άνεση και πολυτέλεια.

Θυμίζουμε ότι πριν από περίπου ένα χρόνο ο Λιούις Χάμιλτον είχε οδηγήσει το Ineos Grenadier (βλ. το πιο κάτω Video), σε μια βόλτα παρέα με τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ στη βρετανική εξοχή. Και ο επτάκις πρωταθλητής της F1 το ευχαριστήθηκε τόσο, που φέρεται να παρήγγειλε ένα δικό του αντίτυπο του πρώτου αυτοκινήτου της Ineos.

TAGS ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ FORMULA 1 F1 ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ MERCEDES F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ