ΑΓΟΡΑ

Αυτά είναι τα 5 SUV με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ελλάδα- Τι τα κάνει να ξεχωρίζουν

Toyota Yaris Cross
Toyota Yaris Cross TOYOTA MEDIA

Στη γεμάτη στρεβλώσεις ελληνική αγορά, οι διακρίσεις σε επίπεδο πωλήσεων είναι σημαντικές όχι μόνο για τα SUV, γιατί δεν έχουν να κάνουν μόνο με την αξία του κάθε αυτοκινήτου που “γράφει” πωλήσεις αλλά και με μια σειρά από άλλους παράγοντες που κρίνουν την τελική απόφαση του εν δυνάμει αγοραστή.

Οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις των τελευταίων μηνών, δείχνουν να έχουν περιοριστεί και σε πολλές περιπτώσεις, να έχουν σχεδόν εξαλειφθεί. Η πορεία της αγοράς στο σύνολό της, δείχνει πως οδεύουμε σε ένα “κλείσιμο” κάτω από -αλλά κοντά- τις 150.000 αυτοκίνητα, που ως δείκτης είναι αρκετά καλός και δείχνει τη διάθεση της αγοράς να κινηθεί ανοδικά.

Στην κατηγοριοποίηση των αυτοκινήτων, η επικράτηση των SUV έναντι των υπόλοιπων κατηγοριών είναι καθολική και πιο εμφατική από ποτέ, μια και όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από τους μισούς που αγοράζουν αυτοκίνητο, καταλήγουν στην επιλογή ενός μοντέλου με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Εδώ λοιπόν, έχουμε τα πέντε πιο δημοφιλή στην κατηγορία των B-SUV.

Toyota Yaris Cross- 4.114 μονάδες

Toyota Yaris Cross
Toyota Yaris Cross TOYOTA MEDIA


Η παραδοσιακή αξία του ονόματος Toyota είναι το βασικό συστατικό αυτής της επιτυχίας, που πρέπει να πιστωθεί και στο εξαιρετικό από κάθε άποψη δίκτυο της Ιαπωνικής εταιρείας στη χώρα μας. Το Yaris Cross από την πρώτη στιγμή της παρουσίασής του, ήταν μια “προαναγγελθείσα” ιστορία επιτυχίας, μια και έχει τις διαστάσεις που το κάνουν ελκυστικό για ένα μεγάλο “πάρκο” αγοραστών.

Για τους τελευταίους, φροντίζει και η τιμολογιακή πολιτική της αντιπροσωπείας, που έχει καταστήσει το B-SUV μοντέλο της ιδιαίτερα προσιτό. Με την τιμή της βασικής του έκδοσης να είναι 23.230 ευρώ, η πρόταση της Toyota στην κατηγορία, δικαιολογείται απόλυτα να σημειώνει αυτή τη μεγάλη επιτυχία σε επίπεδο πωλήσεων, έχοντας και έναν ακόμα ολόκληρο μήνα μέχρι το τέλος του έτους.

Peugeot 2008- 2.512 μονάδες

Peugeot 2008
Peugeot 2008 PEUGEOT MEDIA


Η προσέγγιση της αγοράς από την Ελληνική αντιπροσωπεία, είναι στα όρια του χαρισματικού και σε αυτή πιστώνεται ένα πολύ μεγάλο μέρος της επιτυχίας του μοντέλου που είναι ό,τι πιο premium έχει να δείξει η συγκεκριμένη κατηγορία (και μέχρι την έλευση του Lexus LBX). Το κομψό και πολύ ικανό 2008, ανανεώθηκε πρόσφατα και παίρνει τη σκυτάλη στις πωλήσεις διεκδικώντας την πρωτιά.

Πολύ καλή είναι η γκάμα των κινητήρων με τους οποίους μπορεί να αποκτήσει κανείς το Γαλλικό μοντέλο. Η βασική τιμή των 24.100 ευρώ, είναι αυτή που μπορεί να “τραβήξει” τους υποψήφιους αγοραστές στις εκθέσεις της Peugeot, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι και η μοναδική περίπτωση μοντέλου που διατίθεται και ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Suzuki Vitara- 2.452 μονάδες

Suzuki Vitara
Suzuki Vitara MEDIA SUZUKI


Τείνει να γίνει το blue chip της αγοράς διαχρονικά, με τη Suzuki και την εγχώρια αντιπροσωπεία να δείχνει πως μπορεί να διαχειριστεί ιδανικά την επιτυχία του Vitara απέναντι στο ελληνικό αγοραστικό κοινό. Πολλές εκδόσεις εξοπλισμού, νέα δεδομένα που έχουν να κάνουν με την υβριδική τεχνολογία αλλά και η μνημειώδης αξιοπιστία που ακολουθεί κάθε μοντέλο της Suzuki, είναι ορισμένα από τα χαρίσματα στα οποία οφείλεται η εμπορική επιτυχία.

Το ότι μπορεί εύκολα να βρεθεί κανείς ιδιοκτήτης ενός Vitara έχοντας δαπανήσει ένα ποσό που μένει κάτω από τα 20 χιλιάδες ευρώ, είναι προφανώς ένας ακόμα καλός λόγος που δικαιολογεί την επιτυχία του μοντέλου. Η βασική του τιμή είναι 19.580 ευρώ, οπότε και μόνο γι’ αυτό, μπορεί εύκολα να μπει στο “στόχαστρο” κάθε ενδιαφερόμενου με συγκεκριμένο budget για αγορά αυτοκινήτου.

VW T-Roc- 2.346 μονάδες

VW T-Roc
VW T-Roc MEDIA VW


Δεν υπάρχει τίποτα πιο πειστικό, από τη “σύνδεση” του T-Roc με την “αύρα” των υπόλοιπων μοντέλων της Volkswagen και ιδιαίτερα με εκείνη του Golf- που αποτελεί ένα case study με μισό αιώνα ζωής σε ότι έχει να κάνει με την απήχηση και την εμπορική του επιτυχία. Το T-Roc βρίσκεται δικαίως ανάμεσα στα πιο καλοπουλημένα SUV μοντέλα του 2023.

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του και οι ικανότατοι κινητήρες, είναι στοιχεία που όπως φαίνεται προσέλκυσαν πολλούς στις αντιπροσωπείες της Γερμανικής εταιρείας. Με τιμή εκκίνησης τα 26.500 ευρώ και απόδοση 110 ίππων από τον ικανό κινητήρα των 1,5 λίτρων, το T-Roc έχει όλα όσα μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα αυτοκίνητο που μπορεί να καλύψει μια τεράστια γκάμα αναγκών και απαιτήσεων.

Ford Puma- 2.107 μονάδες

Ford Puma
Ford Puma FORD MEDIA


Είναι με διαφορά το πιο οδηγοκεντρικό μοντέλο της κατηγορίας- και όχι τυχαία, αφού βασίζεται στο Fiesta που διαχρονικά ξεχώριζε στον τομέα απέναντι σε κάθε ανταγωνιστή. Αν αναρωτιέστε, μπορεί και αυτό να έχει παίξει το ρόλο του. Σίγουρα σημαντικό ήταν και το γεγονός πως ήταν σχεδόν σταθερά σε όλο το “δύσκολο” -για όλη την αγορά- διάστημα, άμεσα διαθέσιμο.

Έτσι λοιπόν κάθε ενδιαφερόμενος είχε με την εκκίνηση της αναζήτησης, δύο πολύ σημαντικούς λόγους για να “κοιτάζει ζεστά” το μοντέλο της Ford. Με τιμή εκκίνησης τα 24.325 ευρώ, το Puma έρχεται με ένα πολύ ενδιαφέρον πακέτο εξοπλισμού και 125 ίππους από κινητήρα ενός λίτρου, στοιχεία που του δίνουν τη δυνατότητα να βρεθεί μέσα σε ένα short list επιλογών- και αυτό είναι πραγματικά σημαντικό πριν την τελική απόφαση.

TAGS ΑΓΟΡΑ FORD VOLKSWAGEN PEUGEOT SUZUKI TOYOTA SUV
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ