NISSAN

Αποκαλυπτήρια για το εντυπωσιακό Nissan Hyper Adventure SUV

Nissan_Hyper_Adventure
Nissan_Hyper_Adventure NISSAN

Όπως είχε προαναγγείλει η Nissan, στο Japan Mobility Show παρουσίασε ένα ακόμα ηλεκτρικό πρωτότυπο, αυτή τη φορά για τη μελλοντική προοπτική των SUV και -γιατί όχι;- πιο συγκεκριμένα, του X-Trail.

Η Nissan Motor Co. Ltd. παρουσίασε σήμερα το Nissan Hyper Adventure, που είναι το δεύτερο όχημα στη σειρά προηγμένων ηλεκτρικών πρωτότυπων για το Japan Mobility Show και διαπραγματεύεται το μέλλον των SUV της μάρκας. Το ψηφιακό concept είναι ένα σπορ SUV σχεδιασμένο για ανθρώπους παθιασμένους με τις υπαίθριες περιπέτειες και έναν οικολογικό τρόπο ζωής.

Nissan_Hyper_Adventure
Nissan_Hyper_Adventure NISSAN


Οι εξορμήσεις στην φύση απαιτούν χρόνο και ο παρατεταμένος χρόνος στο δρόμο απαιτεί ενέργεια, επομένως το Nissan Hyper Adventure και η τεχνολογία του V2X οραματίζονται να καλύπτουν τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας οποτεδήποτε και οπουδήποτε, ενώ παράλληλα σέβονται το περιβάλλον. Είτε πρόκειται για μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο στα τοπικά βουνά είτε για ένα ταξίδι πολλών μηνών.

Ο πρωταρχικός στόχος του Nissan Hyper Adventure είναι να ικανοποιήσει τις διαφορετικές ανάγκες. Η μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία του παίζει πολλαπλό ρόλο ως πηγή ενέργειας, επιτρέποντας στους χρήστες να φορτίζουν τα gadget τους, να φωτίζουν το κάμπινγκ ή ακόμα και να επαναφορτίζουν τα ηλεκτρικά τζετ σκι τους.

Nissan_Hyper_Adventure
Nissan_Hyper_Adventure NISSAN


Η ικανότητά του V2X (μεταφορά ενέργειας από το όχημα προς οτιδήποτε) μπορεί επίσης να παρέχει ρεύμα σε σπίτια (V2H) ή σε μια τοπική κοινότητα συνεισφέροντας πλεονάζουσα ενέργεια στο δίκτυο (V2G). Για τα ταξίδια σε χιονισμένα ορεινά περάσματα ή στο λασπωμένο μονοπάτι ενός καταπράσινου τροπικού δάσους, το προηγμένο σύστημα ελέγχου όλων των τροχών e-4ORCE της Nissan διασφαλίζει την άφιξη στον προορισμό.

Στο αμάξωμα τα δυναμικά πάνελ εκφράζουν ενέργεια, χάρη στη χαρακτηριστική διαγώνια γραμμή στο πλάι του οχήματος που τονίζει την ευρύχωρη καμπίνα επιβατών. Ανακατευθύνοντας τον αέρα που ρέει μέσω της μπροστινής αεροτομής, το αυτοκίνητο μπορεί να επιτύχει υψηλές αεροδυναμικές επιδόσεις. Η αεροδυναμική ενισχύεται περαιτέρω από την αρμονική συναρμογή της οροφής, των πλαϊνών παραθύρων και της πίσω επιφάνειας.

Nissan_Hyper_Adventure
Nissan_Hyper_Adventure NISSAN


Οι τροχοί και οι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, είναι εξοπλισμένοι με μηχανισμούς πρόσφυσης στο χιόνι, για να επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να κινείται μέσα σε χιονισμένες περιοχές με δύναμη και ευκολία. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού και ο χώρος της καμπίνας έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την οδήγηση σε όλες τις καταστάσεις εύκολη και άνετη.

Ο πίνακας οργάνων συνδέεται με το κάτω μέρος του παρμπρίζ, χρησιμεύοντας ως οθόνη με ευρύ οπτικό πεδίο –σαν το κύριο αμάξωμα να είναι διαφανές– και συνδέει αρμονικά τον χώρο μέσα και έξω από το αυτοκίνητο. Το εσωτερικό διαθέτει επίσης χώρο φόρτωσης για απαραίτητο εξοπλισμό, όπως σκηνές, σκι ή ακόμα και καγιάκ.

Nissan_Hyper_Adventure
Nissan_Hyper_Adventure NISSAN


Οι πίσω θέσεις είναι λειτουργικές, καθώς μπορούν να περιστρέφονται 180 μοίρες σε έναν άξονα και να δημιουργείται έτσι ένα άνετο καθιστικό που βλέπει προς τα έξω από το πίσω μέρος του οχήματος. Αυτή η δυνατότητα, που περιλαμβάνει αυτόματα επεκτεινόμενα και ανασυρόμενα σκαλοπάτια, είναι χρήσιμη όταν κάνετε κάμπινγκ, ετοιμάζεστε για σκι ή για να απολαύσετε την θέα.

Το Nissan Hyper Adventure έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα υπαίθριων περιπετειών άνετα, με ασφάλεια και με την απαραίτητη παροχή ενέργειας. Το Nissan Hyper Adventure θα παρουσιαστεί ψηφιακά στο Japan Mobility Show στις 25 Οκτωβρίου.

TAGS NISSAN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ