PORSCHE TAYCAN

Ανάκληση για τα ηλεκτρικά και PHEV των Audi και Porsche

Audi RS e-tron GT
Audi RS e-tron GT AUDI MEDIA

Για προληπτικούς λόγους ασφαλείας, στις ΗΠΑ έχει ανακοινωθεί πρόγραμμα ανάκλησης για τα ηλεκτρικά, καθώς και για τα plug-in υβριδικά μοντέλα των Audi Και Porsche.

Η ανάκληση αφορά 93.196 οχήματα της Audi στις Η.Π.Α. με χρονολογίες παραγωγής από το 2019 έως και τέλος του 2023, συμπεριλαμβανομένων των E-Tron και E-Tron Sportback, Q4 E-Tron και Q4 E-Tron Sportback και E-Tron GT EV, καθώς και των plug-in υβριδικών εκδόσεων του Q5. Αντίστοιχα, η Porsche ανακαλεί 41.345 οχήματα της αμερικανικής αγοράς για το ίδιο ζήτημα, συμπεριλαμβανομένου του πλήρως ηλεκτρικού Taycan και των plug-in υβριδικών εκδόσεων των Cayenne και Panamera.

Το θέμα δεν είναι με τα ίδια τα οχήματα αλλά έχει να κάνει με το καλώδιο φόρτισης για το οποίο έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα υπερθέρμανσης, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και σε κάποιες συγκεκριμένες θύρες φόρτισης. Αν και οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες θεωρούν πως το πρόβλημα βρίσκεται στις εξόδους συγκεκριμένων φορτιστών και όχι στο hardware των αυτοκινήτων τους, προχωρούν στη συγκεκριμένη ανάκληση.

Porsche Taycan Turbo
Porsche Taycan Turbo PORSCHE


Στο πλαίσιο αυτής, αντικαθίσταται το καλώδιο φόρτισης με άλλο που έχει ενσωματωμένους αισθητήρες θερμοκρασίας, οι οποίοι απομακρύνουν κάθε πιθανότητα προβλήματος κατά τη φόρτιση, καθώς πολύ απλά, αν εντοπιστεί υπερθέρμανση, η διαδικασία διακόπτεται αυτόματα. Μάλιστα, στις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουμε, δεν προκύπτει ανάγκη για γενικότερη ανάκληση και αυτή περιορίζεται στην αγορά των ΗΠΑ.

Αυτή ωστόσο δεν είναι η πρώτη περίπτωση φόρτισης καλωδίων με πιθανότητα υπερθέρμανσης. Η Tesla είχε ένα παρόμοιο πρόβλημα που προκάλεσε ανάκληση των καλωδίων αλλά και κάποου αντάπτορα που προσέφερε ως αξεσουάρ για τα αυτοκίνητά της το 2016. Η Tesla και ορισμένες άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν σταματήσει ακόμη και να συμπεριλαμβάνουν στον εξοπλισμό των αυτοκινήτων τους, καλώδια φόρτισης κινητών τηλεφώνων.

TAGS PORSCHE TAYCAN PORSCHE AUDI ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ