Κανονικά και φέτος η εισαγωγή των αθλητών - μαθητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Κανονικά και φέτος η εισαγωγή των αθλητών - μαθητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Με ανακοίνωσή του Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ξεκαθαρίζει ότι και φέτος η εισαγωγή των αθλητών - μαθητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα γίνει κανονικά.

Ακόμα και την 25η Μαρτίου είχαμε ανακοινώσεις για το θέμα που προέκυψε μετά την απόφαση του ΣτΕ που κόβει τη μοριοδότηση στους αθλητές - μαθητές για την είσοδο τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Μετά τις επίσημες αντιδράσεις που υπήρξαν από τον Υφυπουργό Αθλητισμό, τον γγΑ και από πολλούς αθλητές ήρθε και η επίσημη θέση του Υπουργείου Παιδείας.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει πως δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα στις εισαγωγικές εξετάσεις για τη φετινή χρονιά, ενώ επεσήμανε ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για τους αθλητές - μαθητές.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας: "Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αμφισβητεί τις ρυθμίσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση διακριθέντων αθλητών δημιουργεί εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Δημιουργεί, όμως, και πολλά ερωτηματικά, αφού αυτή τη φορά το Ανώτατο Δικαστήριο δεν ασχολείται με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά με μια ρύθμιση που ισχύει εδώ και δεκαετίες. Η απόφαση, δε, έρχεται δύο μήνες πριν από τις εισαγωγικές εξετάσεις!

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναμένει την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης και διαβεβαιώνει τους υποψηφίους και τις οικογένειές τους πως θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που πηγάζουν από τις αρμοδιότητές του για να βρεθούν όλες οι δυνατές λύσεις ώστε οι διακριθέντες αθλητές και αθλήτριες να έχουν ένα ισοδύναμο με το σημερινό καθεστώς πρόσβασης στα ΑΕΙ. Και, εν πάση περιπτώσει, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ως προς τις φετινές εξετάσεις".

Photo credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24