ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΟΕ: "Να αποσύρει ο Αυγενάκης το άρθρο για όριο ηλικίας και θητείες"

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ζητά από τον Υφυπουργό Αθλητισμού να αποσύρει το άρθρο 8 του νέου Αθλητικού Νόμου, επιθυμεί συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ενημερώσει την ΔΟΕ για όσα συμβαίνουν.

Τα όσα αποφασίστηκαν στην συνεδρίαση της Ολομέλειας της έκανε γνωστά μέσα από ανακοίνωσή της η ΕΟΕ. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή όπως σας είχαμε ενημερώσει ζητά από τον Υφυπουργό Αθλητισμού να αποσύρει το άρθρο 8 του νέου Αθλητικού Νόμου, επιθυμεί συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ενημερώσει την ΔΟΕ για όσα συμβαίνουν.

Παράλληλα, τονίζεται ότι στόχος είναι να εναρμονιστούν όλες οι ελληνικές Ομοσπονδίες με τα όσα διέπουν τις αντίστοιχες Παγκόσμιες. Αυτό αφορά ακόμα και άρθρα τα οποία αφορούν τους περιορισμούς στις θητείες και τα όρια ηλικίας για τη συμμετοχή κάποιου σε Δ.Σ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην 23η συνεδρίαση της Ολομέλειάς της, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

- Να ζητήσει από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη να αποσύρει το άρθρο 8 από τον Αθλητικό Νόμο καθώς παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του αθλητικού κινήματος, καταστρατηγεί κάθε έννοια δημοκρατίας και ισονομίας και η εφαρμογή της θα επιφέρει ένα αναίτιο και πέρα από κάθε λογική χτύπημα στον ελληνικό αθλητισμό.

- Να ζητήσει συνάντηση του Προεδρείου της με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να του εξηγήσει τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή του άρθρου 8 στον ελληνικό αθλητισμό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, παρά την οικονομική κρίση, εξακολουθεί να γεμίζει με υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες.

- Να ενημερώσει τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπήγια την παρέμβαση που επιχειρείται στη λειτουργία των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Τέλος, τα μέλη της Oλομέλειας αποφάσισαν ότι μέσα σε διάστημα έξι μηνών, οι αθλητικές ομοσπονδίες τους θα προχωρήσουν στην εναρμόνιση των καταστατικών τους στο θέμα των θητειών και των ορίων ηλικίας με τις διατάξεις που ισχύουν στις αντίστοιχες διεθνείς ομοσπονδίες τους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ