ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αθλητικός Νόμος: Ζητά ακρόαση από τον Πρωθυπουργό η ΕΟΕ

ÅÏÅ / ÅÊËÏÃÅÓ 2017 (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÏÅ / ÅÊËÏÃÅÓ 2017 (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε να ζητήσει ακρόαση από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον νέο Αθλητικό Νόμο και τις αλλαγές που φέρνει αυτός στις θητείες των Ομοσπονδιαρχών.

Πολλές ώρες κράτησε η συνεδρίασης της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κατά την οποία αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης το νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε και τις αλλαγές που φέρνει αυτό στις θητείες των Ομοσπονδιαρχών.

Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους φτάνοντας την υπόθεση στο ανώτατο επίπεδο.

Ποιο είναι αυτό; Η ΕΟΕ θα ζητήσει ακρόαση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στόχος των εκπροσώπων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι να εκφράσουν για μία ακόμα φορά την αντίθεση τους στα όσα αναφέρονται για το θέμα της ηλικίας και των περιορισμών που υπάρχουν στις θητείες.

Τα μέλη της Ολομέλειας θεωρούν ότι ο Νόμος είναι αντισυνταγματικός και τονίζουν ότι φέρνει αναστάτωση στις Ομοσπονδίες λίγους μόνο μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Βέβαια, θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι περισσότερες Ομοσπονδίες έχουν εκλογές μέτα τη διεξαγωγή των Ο.Α.

Από εκεί και πέρα υπήρξε ταύτιση απόψεων και σύντομα θα υπάρξουν αλλαγές στα καταστατικά των Ομοσπονδιών. Στόχος είναι να εναρμονιστούν όλες οι ελληνικές Ομοσπονδίες με τα όσα διέπουν τις αντίστοιχες Παγκόσμιες. Αυτό αφορά ακόμα και άρθρα τα οποία αφορούν τους περιορισμούς στις θητείες και τα όρια ηλικίας για τη συμμετοχή κάποιου σε Δ.Σ.

Παράλληλα, η Ολομέλεια αποφάσισε να υπάρξει λεπτομερή ενημέρωση στη ΔΟΕ μέσω επιστολής για να γίνουν γνωστές όλες τις λεπτομέρειες του ζητήματος που έχει προκύψει με το νέο αθλητικό νόμο. Βέβαια, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει κάποια ενέργεια από τη ΔΟΕ.

Υπενθυμίζουμε πως πριν την ψήφιση του Νομοσχεδίου η ΕΟΕ είχε καταθέσει τις δικές της προτάσεις, ενώ τα μέλη της Ολομέλειας είχαν απειλήσει με μαζικές παραιτήσεις.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ