ΤΕΝΙΣ

US Open: Ανατροπή και πρόκριση στις "32" για τη Σάκκαρη

Maria Sakkari, of Greece, hits a shot back to Johanna Konta, of Great Britain, during the quarterfinals at the Western & Southern Open tennis tournament Wednesday, Aug. 26, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)
Maria Sakkari, of Greece, hits a shot back to Johanna Konta, of Great Britain, during the quarterfinals at the Western & Southern Open tennis tournament Wednesday, Aug. 26, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II) AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Η Μαρία Σάκκαρη έχασε το πρώτο σετ από την Μπερνάρντα Πέρα, έκανε όμως την ανατροπή και πήρε το εισιτήριο για τους "32" του US Open.

Η Μαρία Σάκκαρη επέστρεψε από σετ πίσω στον αγώνα της για τον 2ο γύρο του US Open και κατάφερε να πάρει πολύ σημαντική πρόκριση στις “32” καλύτερες του τουρνουά, θέτοντας νοκ - άουτ την αξιόμαχη Μπερνάρντα Πέρα…

Μπορεί να μην ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της (μάλλον το αντίθετο), όμως η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να βρει τις λύσεις και να πάρει την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν.

Η 25χρονη Ελληνίδα βρέθηκε να χάνει με σετ από τη Μπερνάρντα Πέρα (Νο61) παρ’ όλα αυτά βρήκε το σθένος και την ψυχραιμία να γλιτώσει τα δύσκολα, παίρνοντας στο τέλος της ημέρας το εισιτήριο της επόμενης φάσης. Μετά από 1 ώρα και 45 λεπτά, η Μαρία επικράτησε με 2-6, 6-3, 6-2 της Βρετανίδας αντιπάλου της και περιμένει φορτσάτη την Αμάντα Ανισίμοβα, για την μεταξύ τους μονομαχία το Σάββατο.

Αυτήν ήταν η δεύτερη συνεχόμενη πρόκριση στον 3ο γύρο του US Open για τη Σάκκαρη, καθώς πέρυσι είχε αποκλείσει κατά σειρά τις Γκιόργκι και Πενγκ, πριν μείνει εκτός από την Άσλεϊ Μπάρτι.

Συνολικά, στις πιο πρόσφατες έξι εμφανίσεις της σε Grand Slam διοργανώσεις, η Μαρία έχει προκριθεί πέντε φορές στον 3ο γύρο, αν και εκεί μετράει άσχημα ποσοστά επιτυχίας. Παρ’ όλα αυτά, θέλει να μιμηθεί ότι έκανε στη Μελβούρνη τον Γενάρη και να περάσει για δεύτερη σερί φορά στην τελική "16αδα" ενός Major.

Στα του αγώνα κόντρα στην Πέρα, η Ελληνίδα έπαιξε άναρχο και χωρίς ψυχραιμία τένις στο εναρκτήριο κομμάτι της αναμέτρησης.

Η Αμερικανίδα βρήκε μεγάλες επιστροφές και σε συνδυασμό με τα συχνά ανεβάσματά της στο φιλέ, περιόρισε το baseline παιχνίδι της Μαρίας, με αποτέλεσμα να πάρει με σχετική άνεση το προβάδισμα. Δυο μπρέικ δέχθηκε η Σάκκαρη, ενώ δεν απείλησε ούτε μια φορά το σερβίς της αντιπάλου της στο πρώτο σετ, χάνοντας το τελικά με 2-6.

Αν και στο πρώτο σέρβις γκέιμ της στο δεύτερο σετ, η Μαρία έδειχνε να αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα, τελικά έσωσε δυο μπρέικ πόιντς της Πέρα, κράτησε το σερβίς της και ανέβασε ρυθμό, αναγκάζοντας σε λάθη την Βρετανίδα από εκεί και έπειτα. Ένα μπρέικ ήταν αρκετό για την Μαρία, ώστε να επιστρέψει το παιχνίδι στην ισορροπία. Στο 4-3, εκμεταλλεύτηκε συνεχόμενα αβίαστα λάθη της Πέρα και την “πλήγωσε” παίρνοντας προβάδισμα με 5-3. Λίγες στιγμές αργότερα σέρβιρε επιτυχημένα και ισοφάρισε το ματς.

Στο τρίτο και καθοριστικό σετ, η Σάκκαρη ξεκίνησε και πάλι μουδιασμένα. Όλα θα ήταν διαφορετικά στην εξέλιξη του αγώνα, αν η Πέρα έβρισκε το μπρέικ στο 4ο γκέιμ του decisive set. Ενώ προηγούνταν με 1-2, η Βρετανίδα είχε τρεις ευκαιρίες στα χέρια της (0-40) για να "σπάσει" το σερβίς της Μαρίας, όμως δεν κατάφερε να γίνει το φαβορί για την πρόκριση. Μεγάλα πρώτα σερβίς και δυνατά χτυπήματα προσέγγισης αμέσως μετά, έβγαλαν από την δύσκολη θέση την Σάκκαρη, η οποία ισοφάρισε σε 2-2 και ανέκτησε την χαμένη της αυτοπεποίθηση.

Αυτές ήταν και οι τελευταίες ευκαιρίες που είχε η Πέρα για να κλείσει ένα γκέιμ. Πέντε σερί κερδισμένα γκέιμς έφτασε η Μαρία στη συνέχεια και με το εμφατικό 6-2, πήρε την πολύτιμη νίκη, δείχνοντας τα δόντια της στο τέλος του ματς.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Frank Franklin II

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ