ΤΕΝΙΣ

Τζόκοβιτς: "Δεν ξέρουμε αν θα πάμε στις ΗΠΑ"

Serbia's Novak Djokovic celebrates after defeating Switzerland's Roger Federer in their semifinal match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 30, 2020. (AP Photo/Andy Wong)
Serbia's Novak Djokovic celebrates after defeating Switzerland's Roger Federer in their semifinal match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 30, 2020. (AP Photo/Andy Wong) AP PHOTO/ANDY WONG

Αβεβαιότητα. Αυτή είναι η κατάλληλη λέξη για να περιγράψει την κατάσταση που βιώνει το επαγγελματικό τένις στην εποχή του κορονοϊού. Η απάντηση του Νόβακ Τζόκοβιτς χαρακτηριστική.

Το άθλημα του τένις έχει την ιδιαιτερότητα να ταξιδεύει κάθε εβδομάδα σε διαφορετική πόλη, χώρα, τουρνουά και η κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρο τον κόσμο, λόγω της πανδημίας του COVID-19, δεν επιτρέπει σχέδια για το άμεσο μέλλον.

ATP και WTA, με τη σύμφωνη γνώμη της ITF, έχουν αναστείλει κάθε τενιστική δραστηριότητα μέχρι τις 13 Ιουλίου, ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθούν τουρνουά και μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Μιλώντας στο Sky Sport Italia, ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς, εξέφρασε την αβεβαιότητά του για τη συνέχεια του επαγγελματικού τένις μέσα στο 2020.

"Επίσημα ξεκινάμε στις 13 Ιουλίου, αν και το γυναικείο τουρνουά στον Καναδά (Rogers Cup) έχει ήδη ακυρωθεί. Δεν ξέρουμε ακόμα για το ανδρικό. Πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στις ΗΠΑ, γιατί πρόκειται να ταξιδέψουμε εκεί τον Αύγουστο. Υπάρχει πιθανότητα να ακυρωθούν όλα τα τουρνουά στην Αμερική και να επιστρέψουμε στο τένις το Φθινόπωρο. Ίσως πάμε στη Ρώμη σε 2-3 μήνες. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε" τόνισε χαρακτηριστικά ο 33χρονος Σέρβος.

Ο Νόλε μίλησε και για το πως βιώνει αυτή την κατάσταση, στο σπίτι του στο Βελιγράδι και πως προετοιμάζεται για την πιθανή επανέναρξη στο ATP Tour.

"Για τους τενίστες είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον προγραμματισμό των τουρνουά για να ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Επίσημα επιστρέφουμε στις 13 Ιουλίου, όμως πολλοί υποστηρίζουν ότι θα είναι πολύ δύσκολο αυτό.

Για μένα είναι σημαντικό να έχω μια ρουτίνα. Προπονούμαι καθημερινά στο γυμναστήριο, τρέχω στο σπίτι, παίζω με τα παιδιά μου που είναι επίσης μια σκληρή δουλειά. Στην αρχή, ένιωθα άδειος πνευματικά και μπερδεμένος γιατί υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα και ανησυχία. Μίλησα με την ομάδα μου, προσπάθησα να προπονούμαι κάθε μέρα αν και δεν ακολουθούσα αυστηρά το πρόγραμμα" είπε.

O Τζόκοβιτς ήταν από τους πιο άτυχους καθώς η χρονιά είχε ξεκινήσει φανταστικά. Ο Θρυλικός τενίστας πανηγύρισε με τη Σερβία την κατάκτηση του ATP Cup, στη συνέχεια κατέκτησε τον 8ο τίτλο του στη Μελβούρνη και 17ο Grand Slam της καριέρας του ενώ συνέχισε το αήττητο και στο Ντουμπάι, όπου με νίκη επί του Τσιτσιπά στον τελικό, κατέκτησε τον 5ο του τίτλο στα Εμιράτα.

Σε 18 ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα στη χρονιά, μετράει ισάριθμες νίκες.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ