ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Όταν σόκαρε τον Ναδάλ

Stefanos Tsitsipas of Greece reacts after winning Rafael Nadal of Spain during the Madrid Open tennis men's semi-final match in Madrid, Spain, Saturday, May 11, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue)
Stefanos Tsitsipas of Greece reacts after winning Rafael Nadal of Spain during the Madrid Open tennis men's semi-final match in Madrid, Spain, Saturday, May 11, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue) AP PHOTO/BERNAT ARMANGUE

Ο κορονοϊός έχει αλλάξει τα αθλητικά δεδομένα, αλλά ουδείς μπορεί να ξεχάσει την τεράστια νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Ράφαελ Ναδάλ στη Μαδρίτη. Ξαναδείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα.

Υπό κανονικές συνθήκες, αυτή την εβδομάδα θα παρακολουθούσαμε σπουδαίες χωμάτινες μονομαχίες στο Caja Magica της Μαδρίτης, στο πλαίσιο του Mutua Madrid Open. Ο κορονοϊός, όμως, είχε άλλα σχέδια για το τένις και την ανθρωπότητα και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να θυμηθούμε ορισμένες σπουδαίες στιγμές της διοργάνωσης τα προηγούμενα χρονιά.

Μια από αυτές είναι και το περσινό έπος του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος απέκλεισε στα ημιτελικά της Masters διοργάνωσης, τον κορυφαίο τενίστα που γνώρισε ποτέ το χωμάτινο τένις.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, με ονειρική εμφάνιση, επικράτησε πανάξια 6-4, 2-6, 6-3 του Ράφαελ Ναδάλ και σφράγισε τον τελικό της διοργάνωσης κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

"Σημαίνει τα πάντα για μένα αυτή η νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος που πρώτα απ'όλα απέδειξα στον εαυτό μου ότι μπορώ. Έκανα ένα από τα καλύτερα ματς φέτος. Η σημερινή νίκη μου δίνει ένα απίστευτο συναίσθημα. Το να κερδίσω τον Ράφα στο χώμα, κάνει τη νίκη ακόμα πιο ξεχωριστή" είχε δηλώσει αμέσως μετά ο Στέφανος.

Aπό την πλευρά του, ο Ναδάλ, είπε: "Μπορούμε να βρούμε πολλές δικαιολογίες, πολλά "αν", πολλά "γιατί" αλλά στο τέλος αυτό που μετράει είναι το τένις κι αν έπαιζα σε υψηλό επίπεδο, θα μπορούσα να κερδίσω. Δεν μπόρεσα να παίξω όσο καλά θα ήθελα οπότε φυσιολογικά δεν κέρδισα. Ο Στέφανος είναι νέος, πολύ βελτιωμένος και μεγάλο ταλέντο. Όμως, δεν θα έβλεπα τον εαυτό μου να χάνει αν έπαιζα στο ίδιο επίπεδο με τον τελικό της Βαρκελώνης το 2018 ή στα ημιτελικά της Αυστραλίας φέτος. Αυτό είναι το αίσθημά μου. Ίσως δεν είναι η πραγματικότητα αλλά εγώ έτσι νιώθω".

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Bernat Armangue

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ