ΤΕΝΙΣ

Το τεράστιο ποσό που θα λάβει ο Τσιτσιπάς αν κατακτήσει το Rogers Cup

Stefanos Tsitsipas of Greece returns the ball in his semifinal match against Spain's Pablo Carreno Busta during the Barcelona Open Tennis Tournament in Barcelona, Spain, Saturday, April 28, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Stefanos Tsitsipas of Greece returns the ball in his semifinal match against Spain's Pablo Carreno Busta during the Barcelona Open Tennis Tournament in Barcelona, Spain, Saturday, April 28, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

O Στέφανος Τσιτσιπάς, σε περίπτωση που κατακτήσει το Rogers Cup, πέρα από τη σημαντική άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη, θα πάρει και ένα τεράστιο χρηματικό έπαθλο.

Το όνειρο συνεχίζεται για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Έλληνας πρωταθλητής επιβλήθηκε με 2-1 σετ (6-7, 6-4, 7-6) του Κέβιν Άντερσον και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Rogers Cup, όπου θα αντιμετωπίσει το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ράφα Ναδάλ.

Το επίτευγμα του Τσιτσιπά είναι σπουδαίο, αφού μέσα σε περίπου μία εβδομάδα κατατρόπωσε τέσσερις αθλητές του Τοp 10, ενώ ο ίδιος σκαρφάλωσε δώδεκα θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Έλληνας τενίστας, αν κατακτήσει το τουρνουά, θα αναρριχηθεί στην 12η θέση, ενώ αντίθετα αν δεν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα θα βρεθεί στο Νο.15.

Παράλληλα, όμως, σημαντικά θα είναι και τα οικονομικά οφέλη σε περίπτωση που ο Τσιτσιπάς κατακτήσει το Rogers Cup. Συγκεκριμένα, ο 20χρονος πρωταθλητής θα λάβει 1.020.425 δολάρια, δηλαδή περίπου 900.000 ευρώ, ενώ αν γνωρίσει την ήττα από το Ναδάλ θα δει το λογαριασμό του να αυξάνεται κατά 500.340 δολάρια, ήτοι 430.000 ευρώ. Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Photo Credits: AP Photo/Manu Fernandez

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αδιανόητος Τσιτσιπάς, νίκησε και τον Άντερσον και πήγε τελικό!
Το νέο μήνυμα του Τσιτσιπά στην κάμερα
Εκτοξεύεται στην κατάταξη ο Τσιτσιπάς!
Με τον Ναδάλ στον τελικό του Rogers Cup ο Τσιτσιπάς
Το τρομερό επίτευγμα του Τσιτσιπά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ