ΤΕΝΙΣ

Εκτοξεύεται στην κατάταξη ο Τσιτσιπάς!

Stefanos Tsitsipas of Greece plays a shot in his semifinal match against Spain's Pablo Carreno Busta during the Barcelona Open Tennis Tournament in Barcelona, Spain, Saturday, April 28, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Stefanos Tsitsipas of Greece plays a shot in his semifinal match against Spain's Pablo Carreno Busta during the Barcelona Open Tennis Tournament in Barcelona, Spain, Saturday, April 28, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Μετά την τεράστια νίκη του επί του Άντερσον ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κερδίσει ακόμα τρεις θέσεις στην Παγκόσμια κατάταξη. Έτοιμος να περάσει το ρεκόρ της Δανιηλίδου.

Αυτά που κάνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν περιγράφονται. Μέσα σε περίπου μία εβδομάδα κατατρόπωσε τέσσερις αθλητές του Τοπ 10 και ίδιος σκαρφάλωσε δώδεκα θέσεις ακόμα πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο «Στεφ» μετά την επικράτηση του επί του Άντερσον και ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στον τελικό του Ρότζερς Καπ θα βρεθεί το πρωί της Δευτέρας στο Νο15 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας θα φτάσει 2089 βαθμούς και πλέον κυνηγά την πρώτη δεκάδα. Μάλιστα, αν κατακτήσει τον τίτλο στο Τορόντο τότε θα ανέβει ακόμα ψηλότερα φτάνοντας στο Νο 12!

Βέβαια, το σημαντικότερο είναι ότι σύντομα όπως όλα δείχνουν θα σπάσει όλα τα ρεκόρ για το ελληνικό τένις. Η υψηλότερη θέση στην οποία έχει βρεθεί Έλληνας αθλητής είναι το Νο14 της Λένας Δανιηλίδου (12 Μαΐου 2003), επίδοση που όπως όλα δείχνουν θα την ξεπεράσει αργά ή γρήγορα ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ