ΤΕΝΙΣ

Ρουμπίν: "Ελπίζω να έχουν καταλάβει ότι πιάσαμε πάτο"

USA's Noah Rubin returns the ball to compatriot John Isner during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, Tuesday, May 29, 2018 in Paris. (AP Photo/Christophe Ena)
USA's Noah Rubin returns the ball to compatriot John Isner during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, Tuesday, May 29, 2018 in Paris. (AP Photo/Christophe Ena) AP

Κραυγή αγωνίας από τον Νόα Ρουμπίν και πολλούς τενίστες που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις λόγω κορονοϊού

Ο Νόα Ρουμπίν είναι από τους παίκτες που έχουν επηρεαστεί δραματικά από την έλλειψη τουρνουά τα οποία είναι η μοναδική πηγή εσόδων για την πλειοψηφία των επαγγελματιών τενιστών.

Με εξαίρεση τους ελίτ τενίστες που έχουν κερδίσει αρκετά χρήματα στις προηγούμενες σεζόν ενώ έχουν και συμβόλαια που τρέχουν, έστω και με δικλίδες ασφαλείας για τους χορηγούς (ποσοστά από καλές πορείες σε τουρνουά), οι περισσότεροι αθλητές του τένις δεν γνωρίζουν το ακριβές ετήσιο εισόδημά τους αφού αυτό προκύπτει εβδομάδα με την εβδομάδα, τουρνουά με τουρνουά.

Ένας από αυτούς είναι και ο Νόα Ρουμπίν, 25 ετών ο οποίος βρίσκεται στο Νο225 της παγκόσμιας κατάταξης (πρώην Νο125), έχει έξι παρουσίες σε κυρίως ταμπλό Grand Slam τουρνουά στην καριέρα του και φέτος έχει κερδίσει 33.000€, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι έξοδα (εισιτήρια, διαμονή, προσωπικά έξοδα, συνεργάτες).

Μιλώντας στο Eurosport, ο Αμερικανός τενίστας τόνισε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο ίδιος αλλά και πολλοί συνάδελφοί του, ζητώντας την άμεση αλλαγή της δομής του αθλήματος προκειμένου να υπάρχει συνέχεια στο τένις, μιας και μετά από αυτή την κρίση πολλοί τενίστες ενδεχομένως να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο να ολοκληρώσουν την καριέρα τους ενώ και οι γονείς θα επιδιώξουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με κάτι πιο προσοδοφόρο και ασφαλές επάγγελμα.

"Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και μπορώ να πω ότι έχουμε πιάσει πάτο. Ελπίζω να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Ελπίζω η ATP και η WTA να κατανοήσουν την κατάσταση και να καταλάβουν ότι έχουμε φτάσει στον πάτο, αναλαμβάνοντας δράση. Τα υπόλοιπα αθλήματα δεν είναι στην ίδια κατάσταση, οπότε κάτι πρέπει να κάνουμε" είπε ο Ρουμπίν.

Ο Αμερικανός χαρακτήρισε "τρελούς καιρούς" την εποχή που διανύουμε και ελπίζει πως αυτή η κατάσταση θα αλλάξει τη νοοτροπία του αθλήματος, βοηθώντας τη ραχοκοκαλιά που είναι οι χιλιάδες αθλητές, εκτός της λαμπερής πρώτης 100αδας.

"Έχουμε ορισμένα λαμπρά μυαλά στο τένις. Πιστεύω ότι πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για κάτι καλύτερο. Οι χορηγοί και όλα τα λεφτά που κερδίζουν από το τένις, μπορούν να δημιουργήσουν κάτι μεγαλύτερο και κάτι καλύτερο για όλους μας. Έχω μιλήσει με αρκετούς τενίστες αλλά και με ATP, WTA και ανησυχώ για την κατάσταση που θα επικρατεί μόλις επιστρέψουμε στη δράση".

"Μιλάω με πολλούς φίλους και υπάρχουν αρκετοί που δεν ξέρουν αν μπορούν να πληρώσουν το νοίκι του σπιτιού τους τους επόμενους μήνες. Αυτό φανερώνει ότι υπάρχει κάτι λάθος στο άθλημα και στο ίδιο το σύστημα".

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Christophe Ena

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ