ΣΤΙΒΟΣ

Τριπλή ελληνική συμμετοχή στον τελικό του επί κοντώ γυναικών στο Ευρωπαϊκό

Τριπλή ελληνική συμμετοχή στον τελικό του επί κοντώ γυναικών στο Ευρωπαϊκό
EUROKINISSI

Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου και Ελένη Πόλακ έκαναν το χρέος τους και προκρίθηκαν στον τελικό του επί κοντώ της Πέμπτης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου και Ελένη Πόλακ προκρίθηκαν στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Το ελληνικό επί κοντώ στα καλύτερά του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, αφού θα εκπροσωπηθεί και από τις τρεις αθλήτριες που ταξίδεψαν στο Βερολίνο. Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου και Ελένη Πόλακ εξασφάλισαν την πρόκριση για τον τελικό της Πέμπτης (21:20), με επιβλητικές εμφανίσεις.

Ο κάτοχος του τίτλου Στεφανίδη, τις προσπάθειες της οποίας στηρίζει ο Stoiximan, χρειάστηκε μόνο ένα άλμα για να δείξει την κυριαρχία της, αφού παρότι τελευταία αθλήτρια που αγωνίστηκε, πήδηξε στα 4,55μ. και ήταν η μοναδική που έπιασε το όριο του τελικού.

Η μεγάλη αντίπαλός της, η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα που κατεβαίνει ως ανεξάρτητη, έκανε το 2ο μεγαλύτερο άλμα, με 4,50μ., μαζί με τον Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου (αμφότερες δήλωσαν ότι θα αρχίσουν από αυτό το ύψος), και από εκεί και πέρα οκτώ αθλήτριες είχαν επίδοση 4,45μ.

Τόσο η Κυριακοπούλου όσο και η Πόλακ πέρασαν αυτό το ύψος με το πρώτο άλμα τους, με την Πόλακ να αρχίζει από τα 4,00μ. και να φτάνει ένα εκατοστό κάτω από το ατομικό ρεκόρ της. Οι δύο Ελληνίδες ακολούθησαν τη Στεφανίδη στον τελικό της Πέμπτης και ευελπιστούν κι αυτές για κάτι καλό.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας μετέχει στον τελικό του αγωνίσματος με τρεις αθλήτριες κι επίσης, η πρώτη από το 2004 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και τη δισκοβολία, όπου εκπροσωπείται σε ένα αγώνισμα από τρεις αθλήτριες.

Τα αποτελέσματα

Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,55 μ.

Μπράντσοου (Μ. Βρετανία) 4,50 μ.

Σιντόροβα (Ανεξάρτητη) 4,50 μ.

Γκινιόν - Ρομαρίν (Γαλλία) 4,45 μ.

Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4,45 μ.

Κιλίπκο (Ουκρανία) 4,45 μ.

Μούλινα (Ανεξάρτητη) 4,45 μ.

Ζουκ (Λευκορωσία) 4,45 μ.

Πόλακ (Ελλάδα) 4,45 μ.

Σβαμπίκοβα (Τσεχία) 4,45 μ.

Μπένγκτσον (Σουηδία) 4,45 μ.

Χίνγκστ (Γερμανία) 4,45 μ.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ