Ξεναγήθηκε στο Καλλιμάρμαρο ο Σεμπάστιαν Κόου

Ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρας μας επισκέφτηκε το Καλλιμάρμαρο, ενώ είχε συνάντηση και με τον ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόου, ο πρόεδρος της ΕΑΑ Αρνε Χάνσεν, ο πρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης Ντόμπριν Καραμαρίνοφ, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της βαλκανικής ένωσης είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο επιβλητικό Καλλιμάρμαρο και να μάθουν πολλά για την μοναδική του ιστορία.

Τους ξένους παράγοντες υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής, καθώς και οι αντιπρόεδροι του συμβουλίου Παναγιώτης Δημάκος και Ξένια Αργειτάκη, ενώ την ΕΟΕ εκπροσώπησε ο Μανώλης Κολυμπάδης.Ο Σεμπάστιαν Κόου έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την ιστορική σημασία του σταδίου, ενώ παρά το κρύο απόλαυσε την ξενάγηση που του έκαναν οι υπεύθυνοι του σταδίου.

"Είμαι χαρούμενους που ήρθα στην Ελλάδα. Η διεθνής μου καριέρα ξεκίνησε στην Αθήνα ως αθλητής το 1975, στο στάδιο Καραϊσκάκης, σε μια διαφορετική εποχή, όταν κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων στα 1.500 μέτρα. Για εμένα εκείνη η εμφάνιση ήταν η αρχή της πορείας μου.  Στο μοναδικό αυτό στάδιο ήρθα και το 2012 για την τελετή παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας για τους ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου", είπε αρχικά ο Σεμπάστιαν Κόου, μιλώντας στους δημοσιογράφους και συμπλήρωσε: "Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ με ανθρώπους της οικογένεια του στίβου. Για κάποιον που ξέρει την ιστορία του χώρου μας, ξέρει πως όλα γεννήθηκαν εδώ, στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε πως η Ελλάδα έχει σπουδαίους αθλητές όπως η Στεφανίδη, ο Φιλιππίδης, αλλά και τον αγκόσμιο πρωταθλητή Κ20 στο ύψος, Αντώνη Μέρλο".

Ο Σεμπάστιαν Κόου ερωτηθείς για τον λόγο που η IAAF αποφάσισε να μην προχωρήσει με το σύστημα ρανκινγκ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, είπε: "Ενιωθα πως οι αθλητές δεν ήταν ακόμη έτοιμοι να αποδεχθούν αυτή την αλλαγή. Έτσι αφήσαμε στην άκρη τη λίστα, για να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο". Σχετικά με την απόφαση της IAAF να εμμείνει στην απόφαση της για τον αποκλεισμό της Ρωσίας σχολίασε:"Αρχικά πρέπει να γίνει κατανοητό πως δεν έχουμε τιμωρήσει τους Ρώσους αθλητές, αλλά την ομοσπονδία. Είναι πολλοί οι αθλητές από τη Ρωσία που αγωνίζονται στις διοργανώσεις μας. Πρέπει να είμαστε σίγουροι πως ο χώρος μας είναι πάντα καθαρός. Είναι μια σκληρή, αλλά σωστή απόφαση". Ο Κόου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Κατερίνα Στεφανίδη. "Είναι εξαιρετική αθλήτρια. Είναι μια από τις πρέσβειρες μας, ενώ ανήκει και σε συμβουλευτική ομάδα που έχουμε φτιάξει για θέματα αγώνων".

Ο Σεμπάστιαν Κόου, μαζί με τον πρόεδρο της ΕΑΑ, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της Βαλκανικής Ένωσης επισκέφθηκαν το Βαλκανικό Μουσείο, στον Φωκιανό. Το πρόγραμμα της ημέρας θα κλείσει με το Γκαλά της Βαλκανικής Ένωσης (ξενοδοχείο Τιτάνια, 19.30), στο οποίο θα αναδειχθούν οι κορυφαίοι και οι κορυφαίες των Βαλκανίων.

Ελπίζω σύντομα να διοργανώσουμε στην Αθήνα ένα πρωτάθλημα μας

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί ο πρόεδρος της IAAF Σεμπάστιαν Κόου, ο οποίος βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης στην Ελλάδα με αφορμή το Γκαλά της Βαλκανικής Ένωσης, το οποίο φιλοξενεί η χώρα μας.

Τον ισχυρό άνδρα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας συνόδευσε στο προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.

"Η σταδιοδρομία μου ξεκίνησε στην πόλη σας στο Καραισκάκη, το 1975", ήταν το πρώτο σχόλιο του Κόου στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και συμπλήρωσε: "Πριν επτά χρόνια ήρθα πάλι στην Αθήνα, για την ολυμπιακή φλόγα ενόψει των αγώνων του Λονδίνου και τώρα είμαι χαρούμενος, που είμαι πάλι εδώ.  Προσπαθούμε να προάγουμε τον αθλητισμό, προς όφελος των νέων, της κοινωνίας, της ευγένειας", είπε.

Ο πρόεδρος της IAAF εξέφρασε την επιθυμία του, για τη διεξαγωγή μιας μεγάλης διοργάνωσης στη χώρα μας:  "Ελπίζω σύντομα να φιλοξενήσουμε εδώ, στην Αθήνα,  στη πόλη σας ένα πρωτάθλημα μας, προκειμένου να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους νέους".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Γιατί οι ευρωβουλευτές παίρνουν 6.824,85 ευρώ (καθαρά)

Όλοι ξέρουμε τα προνόνομια των εκπροσώπων μας στην Ευρωβουλή. Καλό να είναι πριν ψηφίσουμε να έχουμε μια εικόνα και για τα καθήκοντά τους.

Ντοκουμέντο: Όταν ο Ανδρέας έκανε νόμιμες τις εκτρώσεις το 1986

"Γιατί δεν νομιμοποιεί η κυβέρνηση και τις κλοπές και τους βιασμούς και τα ναρκωτικά";

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ