ΠΟΛΟ

Πόλο: Ο Απόλλων θα αγωνιστεί ξανά στη Σμύρνη μετά από 108 χρόνια

Πόλο: Ο Απόλλων θα αγωνιστεί ξανά στη Σμύρνη μετά από 108 χρόνια

Η ομάδα πόλο του Απόλλωνα θα φιλοξενηθεί στην Τουρκία από την ESTI Belediye και θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί ξανά στη Σμύρνη μετά από 108 χρόνια.

Στη Σμύρνη από όπου και ξεκίνησε η ιστορία της θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες η ανδρική ομάδα πόλο του Απόλλωνα μαζί με τα μέλη της ομάδας Νέων των "κυανόλευκων", τα μέλη του ΔΣ του, αλλά και κάποιους φιλάθλους που ακολούθησαν την αποστολή.

Ένα ιστορικό ταξίδι μνήμης, συγκίνησης και γνωριμίας με τα μέρη όπου μεγαλούργησε ο Απόλλων προτού εγκατασταθεί στην Αθήνα.

Στη Σμύρνη ο Απόλλων Σμύρνης, ως φιλοξενούμενος της ESTI Belediye του προπονητή Βαγγέλη Πάτερου, θα πραγματοποιήσει από τις 3 έως και τις 6 Ιανουαρίου μία μίνι προετοιμασία αλλά και φιλική αναμέτρηση με την προαναφερόμενη ομάδα σχεδόν 108 χρόνια μετά το τελευταίο αγώνα που έδωσε στη γενέτειρά του, πριν τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Ένα ταξίδι, που όπως δήλωσε και ο Βαγγέλης Πάτερος στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΣ, apollongs.gr, έχει ως κοινό παρονομαστή με την ESTI τη "φιλία των δύο λαών και το μεγαλείο του αθλητισμού". Συνεπώς πέραν του σπουδαίου συμβολισμού της επιστροφής στη γενέτειρα, αποστέλλεται και το συγκεκριμένο εξίσου σπουδαίο μήνυμα.

Η 4ημερη παραμονή στη Σμύρνη θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα των Θεοφανείων, στις 6 Ιανουαρίου, όταν σύσσωμη η «κυανόλευκη» αποστολή θα παραστεί στον Αγιασμό των Υδάτων από τον Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο στην ιστορική Προκυμαία της Σμύρνης, με αθλητές του Απόλλωνα να βουτούν στα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Ο Απόλλων Σμύρνης επιστρέφει, λοιπόν, εκεί όπου παίχτηκε για πρώτη φορά πόλο με το έμβλημα του θεού Απόλλωνα, πριν την επανίδρυση του τμήματος Υδατοσφαίρισης προ εξαετίας στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ