ΠΟΛΟ

Ευρωπαϊκό πόλο: Οι αποστολές των Εθνικών ομάδων

Ευρωπαϊκό πόλο: Οι αποστολές των Εθνικών ομάδων
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Θοδωρής Βλάχος και ο Γιώργος Μορφέσης ανακοίνωσαν τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα πάρουν μαζί τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο της Βουδαπέστης.

Με πρώτες τις γυναίκες, αύριο (10/1, 08.30) και στη συνέχεια τους άνδρες το Σάββατο (11/1, 08.30), οι Εθνικές μας ομάδες υδατοσφαίρισης μεταβαίνουν στη Βουδαπέστη για το 34ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στην ουγγρική πρωτεύουσα 12 με 26 Ιανουαρίου.

Τόσο ο Θοδωρής Βλάχος, όσο και ο Γιώργος Μορφέσης ανακοίνωσαν τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα έχουν στη διάθεσή τους.

Στους άνδρες ουσιαστικά είναι η ίδια αποστολή με αυτή του πρόσφατου παγκοσμίου πρωταθλήματος. Τόσο ο Σκουμπάκης, όσο και ο Δερβίσης είναι στην 13άδα ξεπερνώντας τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπιζαν.

Έτσι, στην αποστολή των Ανδρών, μετέχουν οι: Μανώλης Ζερδεβάς, Κώστας Γαλανίδης (τερματοφύλακες), Κώστας Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Μάριος Καπότσης, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Αλέξανδρος Γούνας, Άγγελος Βλαχόπουλος.

Αντίθετα, στις γυναίκες έχουμε πολλές αλλαγές. Με δεδομένη την αποχώρηση της Αλεξάνδρας Ασημάκη οι άλλες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το Παγκόσμιο είναι η παρουσία των Χρυσή Διαμαντοπούλου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Μυρία Μυριοκεφαλιτάκη και της Βασιλικής Διαμαντοπούλου.

Η αποστολή της Εθνικής ομάδας Γυναικών είναι οι: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Σταματοπούλου (τερματοφύλακες), Χριστίνα Τσουκαλά, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Άλκηστη Αβραμίδου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Άλκηστη Μπενέκου, Χριστίνα Κότσια, Ειρήνη Νίνου, Ελευθερία Πλευρίτου, Ελένη Ξενάκη.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΓΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΛΟ

Στο εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά "Πέτρος Καπαγέρωφ" βρέθηκε σήμερα ο γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς προκειμένου να παρακολουθήσει την προπόνηση των εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών, ενόψει της συμμετοχής τους τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη (12-25/1). Οι εθνικές μας ομάδες αναχωρούν αύριο Παρασκευή (οι γυναίκες) και μεθαύριο Σάββατο (οι άνδρες) με διπλό στόχο. Τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλλά και τη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ευρωπαϊκό πόλο: Οι αποστολές των Εθνικών ομάδων

Ο γγΑ συνομίλησε με τους ομοσπονδιακούς προπονητές και τους συνεργάτες τους, ενημερώθηκε για την πορεία της προετοιμασίας και ευχήθηκε στους αθλητές και τις αθλήτριες καλή χρονιά και καλή επιτυχία στην πάντα απαιτητική προσπάθεια που θα έχουν στη διοργάνωση.

Ο κ. Μαυρωτάς μιλώντας στα μέλη των εθνικών μας ομάδων τόνισε χαρακτηριστικά: "Σας εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και επιτυχίες. Ειδικά για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μακάρι να φτάσετε, μέσα από την ομαδική προσπάθεια και με βάση τις δυνατότητές σας όσο πιο ψηλά μπορείτε, αλλά αυτή τη φορά ακόμα πιο σημαντικό από ένα –πάντα ευπρόσδεκτο- μετάλλιο, είναι ίσως το εισιτήριο για τους Ολυμπιακού Αγώνες στο Τόκιο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ