ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Κορυφαίος Ταμουρίδης!

Κορυφαίος Ταμουρίδης!

Μεγάλη νίκη του Γιάννη Ταμουρίδη και της Sp Tableware στο 4ο ετάπ του Tour de Taiwan. Πρώτη φορά που ο Έλληνας πρωταθλητής και η SP κερδίζουν σε αγώνα 2.1 της UCI!

Με μια εξαιρετική σε δύναμη και τακτική εμφάνιση, ο Γιάννης Ταμουρίδης κέρδισε το 4ο και δυσκολότερο ετάπ του Tour de Taiwan.

Ο Έλληνας πρωταθλητής και η ομάδα του, SP Tableware, πέτυχαν έτσι την πρώτη τους διεθνή φετινή νίκη.

Ο αγώνας ξεκίνησε με ξεκόλλημα, όταν 3 ποδηλάτες, οι Aldo Ilesic, Grischa Janorschke και ο δικός μας Γιώργος Καράτζιος, αποσπάστηκαν από το κυρίως γκρουπ και έμειναν έτσι μέχρι την αρχή της πρώτης μεγάλης ανηφόρας. Εκεί, όπως είχε προβλεφθεί,ξεκίνησαν οι "εχθροπραξίες". Ένα γκρουπ 19 αθλητών, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και ο Γιάννης Ταμουρίδης, αποσπάστηκε από το πελοτόν. Ο Έλληνας πρωταθλητής αξιοποιώντας την εμπειρία και την ταχύτητά του στις κατηφόρες, έφυγε μπροστά μόνος του, αλλά ακολουθώντας τις οδηγίες του Γιώργου Μανιάτη (πολύ σωστά όπως αποδείχθηκε στο τέλος), επέλεξε να περιμένει και τους υπόλοιπους.

Κορυφαίος Ταμουρίδης!

Ο Γιάννης Ταμουρίδης με την γαλανόλευκη στη φανέλα της SP Tableware, τερματίζει πρώτος!

Στα τελευταία 8 χιλιόμετρα αποσπάστηκε εκ νέου με τρεις ακόμα αθλητές και 500 μέτρα πριν τον τερματισμό εξαπέλυσε την επίθεση του και τερμάτισε άνετα πρώτος. Αυτή είναι η πρώτη φετινή νίκη σε διεθνές ετάπ για τον Γιάννη και την SP Tableware. Η επίδοση του αυτή τον ανεβάζει δεύτερο στη Γενική Κατάταξη του Tour de Taiwan, 4 μόλις δευτερόλεπτα πίσω από τον γνωστό Remy Di Gregorio (Γάλλος αθλητής που έχει περάσει από τις FDJ, Astana και Cofidis με νίκες στο Παρίσι-Νίκαια και συμμετοχές στον Γύρο της Γαλλίας) και όλοι πια περιμένουμε με αγωνία το αυριανό τελευταίο ετάπ του Γύρου για να μάθουμε τον νικητή.

Κορυφαίος Ταμουρίδης!

Ο Ταμουρίδης στο βάθρο των νικητών.

Η σημασία της νίκης του Ταμουρίδη και της SP Tableware αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη αξία, αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι στον Γύρο της Ταϊβάν υπάρχουν συμμετοχές από ομάδα Pro Tour (Cannondale) και από ομάδες Professional Continental, όπως είναι οι UnitedHealthcare, Drapac και Novo Nordisk! Επίσης να αναφέρουμε και την τρίτη θέση που κατέκτησε ο Γιώργος Μπούγλας στο πρώτο ετάπ του αγώνα, τερματίζοντας στο τελικό σπριντ μπροστά από τον αθλητή της Cannondale, Guillaume Boivin!

Κορυφαίος Ταμουρίδης!

Η ομάδα της SP Tableware που συμμετέχει στον Γύρο της Ταϊβάν. Από αριστερά, Απόστολος Μπούγλας, Περικλής Ηλίας, Γιάννης Ταμουρίδης, Γιώργος Μπούγλας και Γιώργος Καράτζιος.
Η SP Tableware βρίσκεται στην 4η θέση ανάμεσα στις 20 ομάδες που συμμετέχουν, ενώ παρακάτω είναι τα πλασαρίσματα των αθλητών της ελληνικής ομάδας στην Γενική Κατάταξη:
2. Γιάννης Ταμουρίδης
27. Γιώργος Μπούγλας
41. Απόστολος Μπούγλας
77. Περικλής Ηλίας
87. Γιώργος Καράτζιος
Μετά τη νίκη του στο 4ο ετάπ του Tour de Taiwan ο Γιάννης Ταμουρίδης δήλωσε: « Είμαι πολύ χαρούμενος!Σημαίνει πάρα πολλά για μένα να τερματίζω πρώτος σε αυτόν τον πολύ δύσκολο και απαιτητικό αγώνα φορώντας την φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας και διαφημίζοντας την χώρα μας σε όλο τον κόσμο. Είναι η πρώτη νίκη της SP Tableware και εμένα προσωπικά σε αγώνα 2.1 και αυτό με κάνει διπλά υπερήφανο. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συναθλητές μου για την πολύ μεγάλη βοήθεια που μου προσέφεραν όλες αυτές τις ημέρες.

Θεωρώ ότι η φετινή ομάδα, η οποία αποτελείται μόνο από Έλληνες αθλητές, είναι η καλύτερη που είχαμε ποτέ. Πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά έχουν λαμπρό μέλλον μπροστά τους αφού όλοι τους είναι πολύ νεαροί σε ηλικία. Αυτή την στιγμή βρίσκομαι στην δεύτερη θέση της γενικής. Στόχος μας για το αυριανό πέμπτο και τελευταίο ετάπ είναι να τερματίσω στο βάθρο και θα τα δώσουμε όλα για αυτό!»

Κορυφαίος Ταμουρίδης!

Ο Γιώργος Μπούγλας τερματίζει τρίτος στο πρώτο ετάπ του Γύρου της Ταϊβάν.
Από την πλευρά του, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Γιώργος Μανιάτης, δήλωσε: « Δεν μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ικανοποιημένοι από την εμφάνιση του Γιάννη και όλης της ομάδας σήμερα. Ο Καράτζιος ήταν στο γκρουπ των ξεκολλημένων, ελέγχοντας έτσι τον αγώνα και στην συνέχεια, όταν μπήκαμε στις δύσκολες ανηφόρες, ήρθε η σειρά του Περικλή Ηλία να βοηθήσει τον Γιάννη, ο οποίος με την τεράστια εμπειρία που διαθέτει, κατάφερε να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο την δουλειά του. Από το 2009 που είμαι μέλος της Sp Tableware νομίζω ότι αυτή είναι η πιο δυνατή ομάδα που είχαμε ποτέ. Αύριο μας περιμένει το τελευταίο ετάπ που πιστεύω ότι θα κριθεί σε μαζικό τερματισμό και εμείς θα προσπαθήσουμε να φέρουμε στην καλύτερη δυνατή θέση τον Γιάννη, έτσι ώστε να κατακτήσει μια θέση στο βάθρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ