ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Παπαθανασίου: "Πέφτει η Παγκόσμια Ομοσπονδία, αναλαμβάνει ο γιος του Ρογκ"

Παπαθανασίου: "Πέφτει η Παγκόσμια Ομοσπονδία, αναλαμβάνει ο γιος του Ρογκ"

Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Λάκης Παπαθανασίου, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και αποκάλυψε τις αλλαγές που θα υπάρξουν στην Παγκόσμια Ομοσπονδία ιστιοπλοΐας.

Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Λάκης Παπαθανασίου, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή «Πνίξτε τον φουνταριστό» με τους Μηνά Τσαμόπουλο και Γιώργο Θαναηλάκη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε στις αλλαγές στον αθλητικό Νόμο, ενώ αποκάλυψε και τις αλλαγές που θα υπάρξουν στην Παγκόσμια Ομοσπονδία ιστιοπλοΐας με τον γιο του Ζαγκ Ρογκ να αναλαμβάνει την προεδρία.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το νέο αθλητικό νόμο: "Η Ομοσπονδία καταρχήν εντάχθηκε υπέρ του νόμου. Αν δείτε προσεκτικά και το δελτίο Τύπου ξεκαθαρίζει ότι έπρεπε επιτέλους να βγει ένας νέος νόμος. Πρέπει ο αθλητικός νόμος να εκσυγχρονιστεί με τον παγκόσμιο αθλητισμό. Η Ομοσπονδία έχει κάποιες υποδείξεις που θα στείλει τον κύριο Υπουργό (σ.σ. Γιώργος Βασιλειάδης) και στα κόμματα, γιατί την απόφαση την παίρνει η Βουλή. Έχουμε ένα σπάνιο φαινόμενο Υπουργού, που ακούει και συζητάει".

Για το αν γίνονται πολιτικά παιχνίδια με το νόμο: " Είμαστε και ενόψει εκλογών. Αντιπολίτευση θα υπάρχει πάντα και ενόψει εκλογών. Πιστεύουμε ότι όλες οι Ομοσπονδίες θα πρέπει να επισημάνουν αυτά που πιστεύουν ότι δεν βοηθούν. Λέμε όχι στον αφορισμό".

Για το αν ένα μέλος που εκπροσωπεί την Ομοσπονδία στην ΕΟΕ τάχθηκε εναντίον της: "Σας το λέω υπεύθυνα εγώ, επειδή μιλήσαμε και σήμερα το πρωί με τον κύριο Αδαμόπουλο, ότι η ομόφωνη απόφαση αφορά μόνο το κομμάτι που αναφέρεται στις Ομοσπονδίες και λέει για «εκδημοκρατισμό των ομοσπονδιών». Αυτή η φράση δεν αρέσει σε κανένα. Αυτό ψήφισε και μόνο. Τίποτα άλλο! Επαναλαμβάνω ότι ο εκπρόσωπος μας ο κύριος Αδαμόπουλος ψήφισε να αλλάξει ο τίτλος «εκδημοκρατισμό των ομοσπονδιών». Για όνομα του Θεού, όλοι με εκλογές έχουμε βγει. Και εκεί θα μπει ο τίτλος «εκσυγχρονισμός». Είναι ένα από τα σημεία που έχουμε επισημάνει. Ο κύριος Αδαμόπουλος είναι απόλυτα πιστός στις θέσεις της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας".

Για τις καταγγελίες από την Αργεντινή για την ψηφοφορία που έγινε για το ποια σκάφη θα μείνουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες: "Για πρώτη φορά στα χρονικά υπάρχει θέμα για το προεδρείο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Κι αυτό έγκειται σε δύο σοβαρά σημεία. Το ένα είναι ότι υπήρχε νοθεία στη ψήφιση, όσον αφορά τις κατηγορίες σκαφών που θα είναι στην Ολυμπιάδα στο Παρίσι. Πάρα πολύ βαριά καταγγελία. Μέχρι στιγμής έχουν κάνει καταγγελία οι Ούγγροι, οι Ισραηλινοί, οι Καναδοί και υπάρχει και επίσημη καταγγελία από τη Λατινική Αμερική από την Αργεντινή όπως σωστά είπατε. Όπως αντιλαμβάνεστε υπάρχει τρομερό θέμα. Η Ομοσπονδία καταρχήν απάντησε ότι στη ψηφοφορία πάτησαν λάθος κουμπί. Όμως υπήρχε βίντεο που κάνει ζουμ, που έδειξε ότι πάτησαν το σωστό. Η επόμενη απάντηση ήταν ότι κόλλησε το σύστημα. Πιστεύω ότι η Ομοσπονδία θα πέσει. Η είδηση είναι ότι θα αναλάβει γιος του Ρογκ. Είναι παλιός αθλητής και το νούμερο τρία στην ιεραρχία της Microsoft. Το πρόβλημα είναι πως θα του δώσει η Microsoft, την άδεια να σπαταλάει χρόνο και για την Ομοσπονδία. Ήταν μεγάλος αθλητής στα Finn. Είναι η προσωπική μου άποψη".

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ