OPINIONS

Με καρδιά πρωταθλητή αλλά και αδυναμίες

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, τη νοοτροπία νικητή που έδειξε για μια ακόμη φορά ο Δικέφαλος αλλά και τις αμυντικές του αδυναμίες που μετατρέπουν σε μάχη μέχρις εσχάτων όλους τους αγώνες του.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, εκεί όπου πέρυσι είχε την πρώτη του απώλεια βαθμών, με το γκολ του Κρέσπο στις καθυστερήσεις. Μια νίκη πολύ σημαντική όχι μόνο για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε, αλλά και γιατί έβαλε με το δεξί το Δικέφαλο σε μια τετράδα αγώνων που είναι πολύ σημαντική για τη συνέχεια του στο πρωτάθλημα.

Μετά το Περιστέρι ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη και στη συνέχεια έχει δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και Αστέρα στην Τρίπολη. Καταλαβαίνει κανείς ότι αυτή την περίοδο η ομάδα χρειάζεται νίκες – και ήδη έχει φτάσει στις τρεις στα πρώτα τρία παιχνίδια- για να κερδίζει χρόνο και ηρεμία και να δουλεύει για να βελτιώνεται.

Θα είναι λάθος για τον ΠΑΟΚ αν μείνει στην, παλικαρίσια του πράγματι, νίκη και βάλει κάτω από το χαλάκι τις αδυναμίες που έδειξε και που κουβαλά από την αρχή της φετινής χρονιάς. Όπως και θα είναι άδικο να μην αναγνωρίσει κανείς ότι ο Δικέφαλος άρχισε να δείχνει στοιχεία που πέρυσι τον οδήγησαν αήττητο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο περυσινός ΠΑΟΚ ήταν αυτός που εμφανίστηκε για 45 λεπτά στο Περιστέρι. Μια ομάδα με συγκεκριμένο σχέδιο, έστω και διαφορετικό από το περυσινό, με σκοπό να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της και να απειλήσει τον αντίπαλο της, χωρίς να του δώσει και πολλές ευκαιρίες να επιτεθεί. Και αυτός ο ΠΑΟΚ λειτούργησε φτάνοντας σε ένα δίκαιο και σχετικά εύκολο 2-0. Βέβαια πέρυσι με προβάδισμα δύο γκολ, οι φίλοι του Δικεφάλου μπορούσαν να ηρεμήσουν και να παρακολουθήσουν ήσυχα το υπόλοιπο παιχνίδι αλλά φέτος αυτό δεν πρόκειται να το βιώσουν, τουλάχιστον όχι ακόμη…

ΕΥΚΟΛΕΣ ΝΙΚΕΣ ΔΙΝΕΙ Η ΑΜΥΝΑ

Και μετά το 2-1 με τον Πανιώνιο είχα γράψει ότι όσο ο ΠΑΟΚ δεν διορθώνει την ανασταλτική του λειτουργία και επιτρέπει στον αντίπαλο του να σκοράρει στην πρώτη ευκαιρία που δημιουργεί, κάθε παιχνίδι θα είναι μάχη. Οι βαθμοί θα κατακτούνται με κόπο και πολύ ιδρώτα και όπως σήμερα στο Περιστέρι με αγωνία μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Ο Δικέφαλος συνεχίζει να δέχεται εύκολα γκολ – δεν έχει καταφέρει σε κανένα επίσημο παιχνίδι φέτος να κρατήσει ανέπαφη την εστία- και μάλιστα τις περισσότερες φορές στην πρώτη φάση που δημιουργεί ο αντίπαλος του. Αυτό είναι το πρώτο ζήτημα που θα πρέπει να διορθώσει για να μην παλεύει κάθε παιχνίδι στα… κόκκινα.

Ακόμη και η λογική του «δεν με πειράζει πόσα γκολ θα δεχθώ, αρκεί να βάλω ένα περισσότερο» δεν ισχύσε στον σημερινό ΠΑΟΚ. Και αυτό διότι έδειξε πως επηρεάστηκε τόσο πολύ από το πρώτο γκολ που δέχθηκε που είδε το Βέλλιο να του βάζει και δεύτερο και χρειάστηκε σχεδόν μισό ημίχρονο μέχρι να κάνει ευκαιρία, από αυτή του Πέλκα στο 49' μέχρι και το σουτ του Καντουρί στο 74'.

ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΝΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

Σίγουρα αυτό που μένει είναι η νίκη, οι τρεις βαθμοί, πολύ περισσότερο όταν έρχονται στο τέλος, στις καθυστερήσεις του αγώνα όπως έγινε σήμερα. Τα δύο γκολ καρμπόν που πέτυχαν οι κεντρικοί αμυντικοί, από εκτελέσεις φάουλ του Γιόζιπ Μίσιτς δείχνουν την νοοτροπία νικητή, το μέταλλο του πρωταθλητή που κουβαλάει από πέρυσι η ομάδα αυτή.

Σήμερα βγήκαν και πάλι μπροστά οι προσωπικότητες, ο Πέλκας του πρώτου ημιχρόνου, που δεν μπορεί να σκοράρει το τρίτο γκολ και να γίνει ήρωας ήταν μια από αυτές. Ο Μάτος με τη γκολάρα που πέτυχε. Ο Κρέσπο όχι μόνο γιατί σκόραρε αλλά και γιατί κατάφερε να σβήσει με το γκολ που πέτυχε και τις δικές του ευθύνες για την κακή αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ που επέτρεψε στον Ατρόμητο να επιστρέψει στο παιχνίδι από το 2-0 εις βάρος του. Αυτοί που βγαίνουν μπροστά όταν η ομάδα τους, τους χρειάζεται…

ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΗΡΕΜΙΑ

Όσο για τον Αμπέλ Φερέιρα; Ο Πορτογάλος σκέφτηκε να αλλάξει πρόσωπα στην αρχική ενδεκάδα αλλά δεν το τόλμησε τελικά. Ο προπονητής του Δικέφαλου συνεχίζει να έχει πολύ δουλειά μέχρι να δει την ομάδα του να παίζει το ποδόσφαιρο που θέλει ο ίδιος. Για την ώρα θα πρέπει να του φτάνει που ο ΠΑΟΚ παίρνει τις νίκες γιατί έτσι μπορεί και αυτός με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ηρεμία να δουλεύει στις προπονήσεις στους τομείς που φανερά η ομάδα του χρειάζεται βελτίωση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ