STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 2-3: Λύτρωση με Κρέσπο στο 90+2'

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ φλέρταρε με την πρώτη γκέλα, αλλά πέρασε με 3-2 επί του Ατρόμητου από το Περιστέρι. Ο Κρέσπο λύτρωσε στο 90+2' τον Δικέφαλο, ενώ στο 88' είχε ακυρωθεί σωστά με VAR γκολ σε παρόμοια φάση. Άκπομ και Μάτος τα άλλα, ο Βέλλιος και τα δύο των γηπεδούχων. (VIDEO)

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενήθηκε από τον Ατρόμητο στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση της Super League 1 και πέρασε με 3-2 από το Περιστέρι, φθάνοντας στην τρίτη νίκη του στα ισάριθμα πρώτα ματς στο πρωτάθλημα.

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 2-0, με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά, χάρη στα τέρματα των Τσούμπα Άκπομ και Λέο Μάτος. Βρέθηκε όμως να πετά στα σκουπίδια το προβάδισμα που απέκτησε. Ο Απόστολος Βέλλιος με δύο δικά του γκολ ισοφάρισε για τον Ατρόμητο, ο οποίος ήταν φανερά ανώτερος του αντιπάλου του στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 88ο λεπτό ο Βαρέλα σκόραρε, αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρηση για οφσάιντ. Ίδια φάση στο 90+2', αυτή τη φορά ο Κρέσπο καλυπτόταν και χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ. Δείτε τα έξι πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. FREE…ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΚΑΣ

Ο Αμπέλ Φερέιρα έδωσε στο Δημήτρη Πέλκα ελεύθερο ρόλο ανάμεσα στους κεντρικούς του χαφ και τον Τσούμπα Άκπομ. Έναν ρόλο που ο αρχηγός του Δικέφαλου μπορεί να παίξει καλύτερα από αυτόν του δεύτερου επιθετικού δίπλα στον φουνταριστό στον οποίο αγωνίστηκε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας του.

Το σίγουρο είναι ότι ο Πέλκας ήταν περισσότερο δραστήριος και πολύ πιο επικίνδυνος σήμερα και ήταν και αυτός που ξεκλείδωσε την άμυνα του Ατρόμητου στο 17΄στην φάση του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ και άνοιξε το δρόμο προς την νίκη στο Περιστέρι.

2. ΣΑΝ ΑΛΛΟΣ ΒΕΪΡΙΝΙΑ Ο ΜΑΤΟΣ

Ο Λέο Μάτος ντύθηκε…Βιεϊρίνια. Στο 22΄πήρε την μπάλα και όταν είδε ότι κανείς από τους αντιπάλους του δεν πήγε πάνω του για να τον μαρκάρει, το….μπουμπούνισε από μακριά. Με το εξωτερικό έδωσε πολλά φάλτσα στην μπάλα και την έστειλε στην αριστερή γωνία του Θεοδωράκη που δεν κατάφερε να αντιδράσει.

Το προβάδισμα των δύο γκολ που πήρε ο ΠΑΟΚ επικύρωσε την ανωτερότητα που έδειχνε στο γήπεδο από την αρχή του παιχνιδιού.

3. ΔΕΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ

Ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου θύμισε πολύ την ομάδα της περυσινής περιόδου. Ήταν κυριαρχικός στον αγωνιστικό χώρο, είχε προβάδισμα δύο γκολ και κυρίως δεν κινδύνευε από την επίθεση των γηπεδούχων. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όμως έδειξε και πάλι τη μεγάλη του φετινή αδυναμία δεχόμενος γκολ στην πρώτη ουσιαστικά απειλή που δέχθηκε η άμυνα του.

Η κάθετη στην πλάτη του Γιάννουλη στο Μανούσο που -όπως περίτρανα έδειξε τοVAR- ήταν σε κανονική θέση ανάγκασε τον Κρέσπο να βγει αριστερά. Ο Μανούσος πρόλαβε να βγάλει τη σέντρα Πασχαλάκης και Βαρέλα ήταν σε λάθος θέση, ο Μάτος δεν μπόρεσε να σταματήσει το Βέλλιο που εξ επαφής, όπως ο Άκπομ στο γκολ που άνοιξε το σκορ, παραβίασε την εστία του ΠΑΟΚ.

Και το σημερινό είναι το έβδομο συνεχόμενο φετινό που ο Δικέφαλος δεν καταφέρνει να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα του.

4. ΑΛΛΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάει με προβάδισμα δύο γκολ στα αποδυτήρια ούτε και να κάνει το 3-1 στη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Πέλκα στο 49’ και έδωσε δικαιώματα που ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Αφού προειδοποίησε δύο φορές η ομάδα του Περιστερίου, ισοφάρισε με έναν εκπληκτικό Απόστολο Βέλλιο.

Με δύο «τσιμπήματα» της μπάλας ο Βέλλιος, ένα για να ξεφορτωθεί τον Κρέσπο και ένα δεύτερο για να νικήσει τον Πασχαλάκη ο Έλληνας επιθετικός, υπό το βλέμμα του Τζον φαν Σιπ πέτυχε δεύτερο προσωπικό γκολ το οποίο μάλιστα σκόραρε και πανηγύρισε ξαπλωμένος πριν η μπάλα μπει στα δίχτυα του Δικεφάλου.

5. ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε πολύ χρόνο και αλλαγές για να αντιδράσει. Περίπου 25΄μετά την ευκαιρία του Πέλκα απείλησε και πάλι την εστία του Θεοδωράκη με το σουτ του Καντουρί που στο μεταξύ πήρε τη θέση του Εσίτι που και πάλι έσβησε από δυνάμεις στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Και ενώ το παιχνίδι είχε ανοίξει με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω ο Δικέφαλος έπαψε από ώρα να είναι κυριαρχικός γιατί πολύ απλά έχασε την αυτοπεποίθηση του λόγω των προβλημάτων που έδειξε στην ανασταλτική του λειτουργία.

6. ΤΟΥ ΚΡΕΣΠΟ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Στο 88΄ επέστρεψε και πάλι ο ΠΑΟΚ της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Στατική φάση με ένα φάουλ από τα αριστερά, καλή εκτέλεση από το Μίσιτς και ο Φερνάντο Βαρέλα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. ΤοVARόμως υπέδειξε τον κεντρικό αμυντικό του Δικεφάλου σε θέση οφ σάιντ και έτσι το 2-2 παρέμεινε.



Μέχρι και τις καθυστερήσεις όταν και πάλι από εκτέλεση φάουλ του Μίσιτς από τα αριστερά ο Άνχελ Κρέσπο, αυτή τη φορά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σκοράροντας για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στο Περιστέρι.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ