OPINIONS

Ματς-μπολ με Μπενφίκα

Ματς-μπολ με Μπενφίκα

Ο Κώστας Καίσαρης πέρα από τον "φονιά" Μήτρογλου είδε στη Λεωφόρο και τις αδυναμίες του Ολυμπιακού, που για να κερδίσει την Μπενφίκα θα πρέπει να βελτιωθεί και να γίνει πολύ καλύτερος

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν στις δυο καλές φάσεις που έβγαλε ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι, δεν ήταν στη μια ο Μέντες και στην άλλη ο Φιγκερόα. Κι ήταν ο Μήτρογλου, θα είχαν χαθεί τα γκολ, ή το κόρνερ, ή θα είχε γράψει;

Το σλόγκαν μπορεί να λέει ότι στο ποδόσφαιρο όλα τα γκολ χάνονται και όλα μπαίνουν, αλλά εξετάται και ποιος είναι αυτός που θα σουτάρει. Αν, λοιπόν, γίνουν την Τρίτη (5/11) το βράδυ στο Καραϊσκάκης δυο ίδιες φάσεις, ο Καρντόσο θα τις βάλει, ή θα τις χάσει;

Η ταπεινότητά μου, λοιπόν, θέλει να πει ότι σήμερα είναι Δευτέρα, αλλά η κουβέντα για το ντέρμπι δεν έχει τελειώσει. Τα πανηγύρια, δηλαδή. Τρεις οπαδικές εφημερίδες ο Ολυμπιακός και οι τρεις φάτσα κάρτα, στην πρώτη σελίδα τον Μήτρογλου, όσο και το γκολ που έβαλε στο ντέρμπι.

Μήτρογλου: "Φουλ επίθεση με Μίτσελ"

Πίσω δηλαδή δυο ημέρες και όχι μία μπροστά. Σχετικά δηλαδή με το παιχνίδι εναντίον της Μπενφίκα που έρχεται. Ο Τύπος και ο κόσμος, βέβαια, μπορούν να πανηγυρίζουν και η ομάδα από την δική της πλευρά να κοιτάει τη δουλειά της: Το επόμενο ματς. Που δεν έχει σχέση με το προηγούμενο.

Όσο καυτή έδρα κι αν ήταν η Λεωφόρος, όσο κι αν επρόκειτο για ντέρμπι, και η διαφορά η δυναμικότητας των δυο ομάδων είναι τεράστια και δεν θα ερχόταν το τέλος του κόσμου, ακόμα κι αν έχανε ο Ολυμπιακός.

Ο Μίτσελ θα την είχε άσχημα, σε συνδυασμό με το επόμενο ματς, αλλά σε ό,τι θα είχε να κάνει με το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός θα εξακολουθούσε να είναι καβάλα στο άλογο. Το παιχνίδι της Τρίτης είναι διαφορετικό. Γίνεται στο Καραϊσκάκη κι είναι μπορείς να πεις ματς-μπολ: Κερδίζεις; Είσαι ύστερα από τέσσερα χρόνια στους "16"του Τσάμπιονς Λιγκ. Χάνεις; Βγαίνεις και συνεχίζεις στο Γιουρόπα.

Εντελώς διαφορετικός αγώνας από κάθε άποψη: Σε σημασία για την ομάδα, τον κόσμο και στην ψυχολογία, που θα διαμορφωθεί ανάλογα με το αποτέλεσμα.

Αν δεχτούμε ότι ο οδηγός για κάθε ματς είναι το προηγούμενο, τι μπορεί να κρατήσει ο Ολυμπιακός, πλην του αποτελέσματος; Την πολύ καλή εμφάνιση του Μήτρογλου. Και την συμβολή του Φουστέρ στο γκολ., που κάθε φορά όταν παίζει, πίσω από τον σέντερ-φορ, αποδεικνύει πόσο πολύτιμος είναι. Δεν άρεσε, λοιπόν, ο Ολυμπιακός το Σάββατο, όπως δεν άρεσε στα περισσότερα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ανεξάρτητα από την συγκομιδή βαθμών και τα εξαιρετικά στατιστικά στοιχεία.

Συνυπολογίζοντας, δηλαδή, ποια είναι η δική του ποιότητα και με τι αντιπάλους παίζει. Δεν άρεσε ο Σαβιόλα, που για ένα ακόμη παιχνίδι, περπάταγε. Δεν άρεσε ούτε ο Κάμπελ, όσο έπαιξε, ούτε ο Βάις που μπήκε σαν αλλαγή. Όυτε ο ένας, ούτε ο άλλος κατάφεραν να κάνουν προσωπικές προσπάθειες και να βγάλουν φάσεις από τα άκρα. Δεν άρεσε το κεντρικό δίδυμο που κάποιες φορές αιφνιδιάστηκε.

Σάντος: "Μπενφίκα, πρόσεχε"

Ο Μανωλάς επέστρεψε στις επιπολαιότητες, δίνοντας πάσα για γκολ στους αντιπάλους. Με όλες αυτές τις αδυναμίες ο Ολυμπιακός θα έφευγε χωρίς να χάσει. Επειδή έχει τον Μήτρογλου, κέρδισε. Κι επειδή έχει τεράστια διαφορά στο έμψυχο υλικό, διαθέτει και την πολυτέλεια όχι μόνο να ξεπερνάει, χωρίς απώλειες, μέτριες εμφανίσεις, αλλά να φεύγει νικητής. Στην Ευρώπη τα πράγματα όμως, είναι, διαφορετικά. Αν δεν παίξεις μπάλα, αν δεν έχεις συνέπεια και διάρκεια στην απόδοσή σου, δεν παίρνεις αποτέλεσμα.

Φάνηκε αυτό ξεκάθαρα στο ματς του "Ντα Λουζ". Ο Ολυμπιακός να είναι καλύτερος, κατά κράτος, αλλά μια στιγμιαία αδράνεια, σ΄ένα κόρνερ στο τέλος, να του στερεί τη νίκη που δικαιούταν και άξιζε. Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι ότι τα κααλύτερα παιχνίδια του τα έχει κάνει στην Ευρώπη. Στο πρώτο 45λεπτο με την Παρί, ήταν καταπληκτικός. Στο εκτός έδρας με την Άντερλεχτ, ταλαιπωρήθηκε αμυντικά, αλλά μπροστά είχε ουσία και έβγαζε φωτιές. Εξαιρετικός ήταν στο 1-1 με τη Μπενφίκα.

Στον Ολυμπιακό, οφείλουν να ξεχάσουν το ντέρμπι κι είναι σίγουρο πως σαν ομάδα το έχουν αφήσει πίσω. Το ζητούμενο είναι να βελτιωθούν και σαν σύνολο. Να το πούμε με τη μια: Ο Ολυμπιακός της Λεωφόρου, την Μπενφίκα δεν την κερδίζει. Για να κερδίσει πρέπει να παίξει πολύ καλύτερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ