OPINIONS

Don't t-Rice this at home!

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για το σόου του Ταϊρίς Ράις που έλυσε το πρόβλημα του Παναθηναϊκού και τα μηνύματα του Ρικ Πιτίνο για να πάει ψηλότερα.

Ο παίκτης που τα έκανε όλα! Ο γκαρντ που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια όταν ο Παναθηναϊκός είχε εναλλακτική τον Λούκας Λεκαβίτσιους. Ο λόγος για τον Ταϊρίς Ράις, ο οποίος το πήρε προσωπικά και σε μία βραδιά που δεν εξελισσόταν με τον καλύτερο τρόπο για τους πράσινους κράτησε όρθια την ομάδα του. Με ηγετική εμφάνιση και τρομερή ευστοχία... ψαλίδισε τα όνειρα του Ολυμπιακού να φύγει με το "διπλό". Δεν ήταν εύκολο αυτό που έκανε, είχε όμως την προσωπικότητα για να πάρει την ευθύνη και να εκτελέσει.

Από έναν παίκτη, που έχει αναδειχθεί MVP σε Final Four της EuroLeague, το περιμένεις αυτό. Αναμφισβήτητα. Η απόκτησή του άλλωστε το καλοκαίρι από το τριφύλλι, με αντίτιμο αντιστρόφως ανάλογο της ποιότητας και της εμπειρίας του, ήταν λίρα - εκατό.

Σε έναν αγώνα που ήταν πραγματικό ντέρμπι και απέδειξε πως τέτοιου είδους αναμετρήσεις, τα ντέρμπι, δεν είναι ποτέ απλή ιστορία ή εύκολη υπόθεση, το τριφύλλι έκανε αυτό το οποίο έπρεπε χωρίς να πραγματοποιήσει την καλύτερή του εμφάνιση. Όπως και να έχει, ουδείς μπορεί να διαγράψει ότι σε τέτοιο παιχνίδι έμεινε σχεδόν για τρία δεκάλεπτα, δίχως λάθος. Αυτό βέβαια είναι κι απόρροια του τρόπου με τον οποίο έπαιξε, πήγε πολύ σε προσωπικές φάσεις, δεν μοίρασε την μπάλα ιδιαίτερα για να βρεθούν ελεύθερα σουτ.

Οπότε όπως γίνεται αντιληπτό αυτό που μένει είναι το θετικό αποτέλεσμα και να πλέον μπορεί να κοιτάξει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια αφού έχει πατήσει για τα καλά μέσα στην οκτάδα. Έχει το δικαίωμα να κοιτάζει ψηλότερα, αρκεί να τηρήσει κατά γράμμα όσα είπε ο Ρικ Πιτίνο και ν' ανταποκριθεί στις δύσκολες αναμετρήσεις που ακολουθούν.

ΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να "κόψει" τη δημιουργία του Νικ Καλάθη, παίζοντας δύο εναντίον δύο στα πικ εν ρολ. Υποχρέωσε τον αρχηγό του "τριφυλλιού" να πάει σε ρόλο εκτελεστή και όχι δημιουργού. Με δεδομένο πως και ο Τζίμερ Φρεντέτ, εγκλωβίστηκε στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Ρικ Πιτίνο βρήκε τη λύση στο πρόσωπο του Ταϊρίς Ράις, ο οποίος χτύπησε περισσότερο με σουτ από τα 6μ75. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο στο ριμπάουντ και ήταν αξιοπρόσεκτη η παρουσία του στο επιθετικό ριμπάουντ. Διάβασε τις αλλαγές και δημιούργησε προβλήματα στο επιθετικό ριμπάουντ, με τον Ντίνο Μήτογλου (ο κορυφαίος του τριφυλλιού σε αυτό το κομμάτι) και τον Μπεν Μπεντίλ.

Το σημαντικό σημείο για τους γηπεδούχους, ήταν όταν ο Ολυμπιακός επέλεξε τη δεύτερη πεντάδα του και βρήκε τον τρόπο να γυρίσει το παιχνίδι. Κάπου εκεί οι "πράσινοι" έχασαν την υπομονή τους και ταυτόχρονα μία σημαντική διαφορά.

Παρόλα αυτά βρήκαν την ψυχραιμία να επιτεθούν στο τέλος της κανονικής διάρκειας και στο έξτρα πεντάλεπτο να κάνουν αποφασιστικό βήμα. Πάντα με οδηγό τον Ταϊρίς Ράις. Στο τέλος της βραδιάς, αυτό που μετράει, όπως έχουμε γράψει ξανά, είναι μόνο οι νίκες και οι "πράσινοι" να μπορούν να κάνουν βήματα προόδου.

Γι' αυτό έχουν ιδιαίτερη σημασία όσα είπε ο τεχνικός του τριφυλλιού, πρώτα για τον Τζέικομπ Γουάιλι και πολύ περισσότερο με τον Τζίμερ Φρεντέτ. " Άλλο η EuroLeague, άλλο η Κίνα. Εδώ πρέπει να παλέψει για να βγει από τα σκριν και να μην επιμένει τόσο στην ντρίμπλα", σχολίασε μεταξύ άλλων για τον 30χρονο γκαρντ και το αναφέρει σε ένα σημαντικό σημείο της σεζόν αφού από δω και στο εξής ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε ένα δύσκολο μονοπάτι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και πρέπει να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του παρουσιάζεται, ώστε να μείνει ψηλά.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ