EUROLEAGUE

Πιτίνο: "Μεγάλες άμυνες από Καλάθη και Μήτογλου"

EUROLEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ρικ Πιτίνο στάθηκε στη δουλειά που έκαναν οι παίκτες του στο φινάλε του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, απάντησε σε ερώτηση για τη μη χρησιμοποίηση του Τζέικομπ Γουάιλι και εξήγησε πώς ο Τζίμερ Φρεντέτ θα γίνει ακόμη πιο σημαντικός για το τριφύλλι.

Ενθουσιασμένος για τη νίκη επί του Ολυμπιακού δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο, στην Αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στάθηκε στο γεγονός πως οι πράσινοι έπαιξαν μεγάλες άμυνες στο τέλος, εξήρε την αποφασιστικότητα του Νικ Καλάθη για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την αστοχία του, ενώ έδωσε ένα... μάθημα για το πώς ο Τζίμερ Φρεντέτ και ο Τζέικομπ Γουάιλι θα γίνουν ακόμη πιο σημαντικοί για το τριφύλλι.

"Θέλω πρώτα απ' όλα να συγχαρώ τον Ολυμπιακό, έπαιξε τρομερά απόψε. Ήταν απίστευτοι, ο Μπράντον Πολ έκανε τρομερή δουλειά. Είπα στον Άγγελο (Κοταρίδη, ο ατζέντης του) ότι το παιχνίδι θα πάει στο σουτ, θα κριθεί με buzzer beater. Ο Σπανούλης παίζει σαν να είναι 30 χρονών, ο Μιλουτίνοβ κάνει εκπληκτική σεζόν, ο Πολ παίζει σπουδαία φέτος. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Ολυμπιακός έβαλε μεγάλα τρίποντα, με πίεση στον αγώνα. Μπορεί ο Καλάθης να μην έπαιξε καλά στην εκτέλεση, ενώ είχε 0/9 τρίποντα, αλλά στο τέλος έπαιξε δυο σπουδαίες άμυνες. Είναι κάτι που πολύς κόσμος δεν βλέπει από την στατιστική. Το ίδιο ισχύει για τον Παπαγιάννη, που μπορεί να μην φαίνεται, αλλά είχε δύο μεγάλες φάσεις. Το καλάθι που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση κι ένα μεγάλο ριμπάουντ.

Προφανώς ο Ράις έκανε μεγάλο ματς, με τους 41 πόντους που έβαλε. Ο Φρεντέτ, που είναι μεγάλος παίκτης, πρέπει να μάθει κάποια πράγματα ακόμη. Στην Κίνα που έπαιζε, όταν έβγαινε από σκριν ήταν πάντα ελεύθερος. Στην EuroLeague πρέπει να σπρώξεις, να δημιουργήσεις κι ο ίδιος επαφή για να ελευθερώνεσαι. Το δεύτερο είναι ότι πρέπει να σταματήσει το ένας με έναν και να πασάρει την μπάλα. Θα ωριμάσει από τα αποψινά λάθη. Θα μάθει αυτά και θα είναι πολύ αποτελεσματικός στην EuroLeague" δήλωσε αρχικά και προσέθεσε:

"Με 3'' για το τέλος του αγώνα, ο Μήτογλου έπαιξε μια τεράστια άμυνα. Στο +1 που ήμασταν, ο Καλάθης έκανε ένα τρομερό κλέψιμο. Στο τέλος, κάναμε πολύ μεγάλα πράγματα στην άμυνα, στο κρίσιμο σημείο, πράγματα που δεν κάναμε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ήμασταν σπουδαίοι στην άμυνα".

Ενώ συνέχισε: "Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τη νίκη, είμαι περήφανος για τα παιδιά μου. Πρέπει να συγχαρώ τον Ολυμπιακό για απόψε. Όλοι απόλαυσαν έναν σπουδαίο αγώνα, όλοι το απόλαυσαν. Οι προπονητές, οι παίκτες, η τηλεόραση, οι φίλαθλοι, οι δημοσιογράφοι".

Αργότερα, ρωτήθηκε για το γεγονός πως ο Νικ Καλάθης δεν προσέφερε πολλά στην επίθεση, δεδομένου ότι είχε 0/9 τρίποντα: "Όταν σχεδιάζεις την άμυνά σου απέναντι στον αντίπαλο, πάντα κοιτάζεις πολλά πράγματα. Εστιάσαμε σε κάποια πράγματα, ότι στο πικ εν ρολ, ξέραμε θα πάνε κάτω από το σκριν στον Καλάθη και θα αλλάξουν στα υπόλοιπα. Εκεί θα έπρεπε να χτυπήσουμε από έξω προς τα μέσα. Μέσα στο παιχνίδι δεν το κάναμε απόλυτα καλά. Δεν θέλαμε να επιβαρύνουμε πάρα πολύ τον Καλάθη με τέτοιες καταστάσεις και πήραμε την μπάλα από τα χέρια του".

Σε ερώτηση που του έγινε για το γεγονός πως ο Τζέικομπ Γουάιλι δεν έπαιξε, απάντησε πως "δεν μπορούν να παίξουν κι οι δώδεκα. Ένα πράγμα που είπα είναι ότι πρέπει ο Γουάιλι (DNP απόψε) να παίζει επίσης στο "4". Αυτή είναι η κανονική του θέση. Θα δουλέψουμε για να τον πάμε επίσης σε αυτή τη θέση. Πέρα από αυτό, ο Μήτογλου έπαιξε σπουδαία στο "5" και δεν μπορώ να μην τον αφήσω στο παρκέ. Έπαιξε 14 λεπτά, με 4/6 σουτ, σημαντικά ριμπάουντ και συμμετέχει στη φάση - κλειδί του σαρανταλέπτου, που στέλνει το παιχνίδι στην παράταση".

Αργότερα, σημείωσε πως "το επαναλαμβάνω ότι έχω μεγάλο σεβασμό για τον Ολυμπιακό. Πραγματικά θαυμάζω τον Σπανούλη, που μετά από την εγχείρηση που έκανε σε αυτή την ηλικία είναι σε θέση να κάνει τέτοια πράγματα. Είναι σαν ένας μάγος στο παρκέ. Όταν έχεις μεγάλο σεβασμό για τον αντίπαλο, έχεις μεγάλα παιχνίδια. Η οργή και ο θυμός είναι ό,τι χειρότερο σε αυτά τα παιχνίδια".

Ενώ έκλεισε τις δηλώσεις του, με μια πρόσφατη ιστορία στην οποία πρωταγωνίστησε: "Περπατάω στην Κηφισιά για να πάω σπίτι μου και κάποιος σταματάει, για να μου ζητήσει φωτογραφία. Δημιουργεί κίνηση. Μου λέει "κόουτς είμαι φίλος του Ολυμπιακός, θέλω να βγάλουμε φωτογραφία επειδή είσαι προπονητής της Εθνικής". Πετάγεται ένας από το μαγαζί δίπλα και μου ουρλιάζει "μην βγάλεις φωτογραφία, είναι οπαδός του Ολυμπιακού". Ήταν φίλοι αυτοί οι δύο, οπότε τους φώναξα και βγάλαμε αγκαλιά όλοι μας".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ