OPINIONS

Πράσινη διαβολοβδομάδα

Πράσινη διαβολοβδομάδα
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για το δύο στα δύο του Παναθηναϊκού, την νίκη επί της Ζαλγκίρις και εξηγεί γιατί οι "πράσινοι" έχουν κάθε λόγο να κοιτάνε ψηλά.

Σύμφωνοι. Ο Παναθηναϊκός για ένα ακόμα ματς, για ένα ακόμα βράδυ λίγο έλειψε να βάλει τα χέρια του και να βγάλει τα μάτια του. Λίγο έλειψε να πραγματοποιήσει μια ακόμα "αυτοκτονία" και να χάσει το ματς με την Ζαλγκίρις Κάουνας μέσα από τα χέρια του. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην απέβαλλε τις… παιδικές του ασθένειες, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Και το λέμε γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα ήταν 96-94.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έστω και με τρόπο που παρέπεμπε σε "αρρωστημένο" θρίλερ του Άλφρεντ Χίτσκοκ κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Ζαλγκίρις Κάουνας, που η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κακός του δαίμονας.

Όμως, είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να παίζει με τα προβλήματά του, έχει μάθει να τα αντιμετωπίζει, να τα διαχειρίζεται, να ζει με αυτά… Και αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία είναι ότι το ταμείο στην "διαβολοβδομάδα" έγραψε +2 νίκες και ο Παναθηναϊκός είναι στο 12-8. Στην έκτη θέση της κατάταξης, δύο νίκες πάνω από την 7η Βαλένθια και την 8η Αρμάνι που βρίσκονται στο κατόπι του και δύο νίκες μακριά από την Μπαρτσελόνα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που βρίσκονται στην 5η και την 4η θέση αντίστοιχα.

Στον αγώνα της Τετάρτης με την Μπάγερν ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να πληρώσει την πολύ κακή του εμφάνιση στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά και τα εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας που είχαν οι Γερμανοί από τα 6.75 μέτρα. Χθες (17/1), οι παίκτες του Πιτίνο προβλημάτισαν και προβληματίστηκαν στο πρώτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με το δεύτερο και το τρίτο να είναι τα… καλά τους. Να είναι η στιγμή που είχαν το momentum τους, η στιγμή που έπαιξαν το… καλό τους μπάσκετ και κατάφεραν να πάρουν την νίκη.

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Ρικ Πιτίνο είδε πράγματα/παίκτες που μπορούν να τον κάνουν πολύ, πολύ αισιόδοξο. Από την αναμέτρηση της Τετάρτης μέχρι και χθες πριν από το τζάμπολ έγινε κουβέντα για την εμφάνιση του Γιώργου Παπαγιάννη. Και όλη η κουβέντα είχε να κάνει με το αν ο Έλληνας διεθνής παίκτης θα δείξει την απαιτούμενη συνέπεια και διάρκεια στο παιχνίδι του. Και χθες τουλάχιστον την έδειξε. Μπορεί να μην έκανε πάλι την μία τάπα μετά την άλλη αλλά οι 13 πόντοι με τα 6/6 δίποντα και τα 5 ριμπάουντ "μιλάνε" από μόνα τους. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο Παπαγιάννης παίζει με άλλη ψυχολογία, με άλλη διάθεση και με άλλη εμπιστοσύνη στα… πόδια του.

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΡΑΙΣ

Την ίδια ώρα μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ταιρίς Ράις. Ο Αμερικανός κατάφερε και πάλι να βγάλει φουλ… ενέργεια, κατάφερε και πάλι να δώσει… ζωή με μεγάλα σουτ και με τους 20 πόντους που πέτυχε να βάλει την υπογραφή του στην νίκη. Σε ένα βράδυ που ο Καλάθης παρά τους 14 πόντους και τις 11 ασίστ που είχε (κάνοντας και πάλι τα πάντα) δεν ήταν και στα… καλύτερά του.

HIGHLIGHT ΚΑΙ… BLOOPER

Και φυσικά ο… απόλυτος πρωταγωνιστής ο ΝτεΣόν Τόμας. Ο άνθρωπος που με δύο κολλητά τρίποντα από την γωνία, προς το τέλος του παιχνιδιού, έδωσε αέρα 10 πόντων στην ομάδα του και ταυτόχρονα ο παίκτης που έχασε τετ α τετ-κάρφωμα για να "κλειδώσει" την νίκη, αλλά και δώρισε ένα ριμπάουντ στον Χέιζ ο οποίος με γκολ-φάουλ κράτησε την Ζαλγκίρις στο παιχνίδι. Όλα στο πρόγραμμα είναι…

Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ

Και μιας και η κουβέντα για το πρόγραμμα… Ο Παναθηναϊκός έχει στα χέρια του το δύο στα δύο και ετοιμάζεται για το τρία στα τρία. Η Βιλερμπάν έρχεται την ερχόμενη Παρασκευή (24/1) στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων με τους "πράσινους" να θέλουν την 13η τους νίκη που θα τους εδραιώσει ακόμα περισσότερο στην εξάδα και θα έχουν την ευκαιρία και την δυνατότητα να κοιτάξουν ακόμα πιο ψηλά.

ΥΓ1: Ο Ρικ Πιτίνο στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου ανέλυσε του αγωνιστικούς στόχους του Παναθηναϊκού. Πραγματικά, όποιος αγαπάει το άθλημα αξίζει να την διαβάσει για να δει ότι πολλές φορές το μπάσκετ είναι απλά… μαθηματικά.

ΥΓ2: Ο Ράις αυτής της εβδομάδας είναι ο Ράις που "πήρε" ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι. Και την κατάλληλη στιγμή δίνει τον καλύτερό του εαυτό.

ΥΓ3: Για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος στα ριμπάουντ. Η βελτίωση είναι εμφανής…

ΥΓ4: Η 13η η… καλή!

ΥΓ5: Και μιας και ο Παναθηναϊκός κέρδισε, ας ασχοληθούμε και λίγο με την διαιτησία. Κάκιστη. Χείριστη. Με εντελώς διαφορετικά κριτήρια λες και "σφύριζαν" στο Κάουνας. Μάλλον κάτι δεν πάει καλά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ