OPINIONS

Ο Παναθηναϊκός βλέπει παντού... Ρεάλ

Ο Παναθηναϊκός βλέπει παντού... Ρεάλ

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική ούτε για πέντε λεπτά και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την "τρέλα" της ομάδας του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ

Λοιπόν να ξεκινήσουμε από τα δεδομένα για να μην μπερδευτούμε και για να μην παρεξηγηθούμε. Η ΑΕΚ είχε πολύ σημαντικές απουσίες στο ρόστερ της και δεδομένα η εικόνα που είχε στο παρκέ του ΟΑΚΑ δεν είναι η πραγματική της. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι είχε αντιμετωπίσει περισσότερο τον… εαυτό της, παρά την ομάδα του Παναθηναϊκού. Και η αλήθεια είναι πως και στις δύο περιπτώσεις δεν τα πήγε καθόλου καλά.

Και ξεκινάμε με αυτό για να εξηγήσουμε ότι ο συγκεκριμένος αγώνας δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική. Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα λεπτά του αγώνα που η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει και να τρέξει από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός έπαιζε μόνος του. Και για να είμαστε πιο σωστοί, ο Παναθηναϊκός ανάγκασε την ΑΕΚ να την βγάλει εκτός και να παίξει μόνος του. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλή άμυνα, πήρε τα ριμπάουντ (40-31), έτρεξε στον αιφνιδιασμό (28 πόντους στο ανοιχτό γήπεδο), "κέρδισε" τις περισσότερες "μάχες", πήγε το ματς στο "ζωγραφιστό" (πέτυχε 62 πόντους μέσα στην ρακέτα και είχε το μαγικό ποσοστό του 73% στα δίποντα) ανάγκασε τον Μπάνκι να πει ότι αυτό το ματς ήταν "η χειρότερη στιγμή της σεζόν", ενώ ο Ρικ Πιτίνο είδε όλους τους στόχους τους να γίνονται πραγματικότητα.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΠΙΤΙΝΟ

Το πρώτο και καλύτερο για τον Παναθηναϊκό και τον Ρικ Πιτίνο είναι ότι είδε τους παίκτες του να παίζει μπάσκετ για 40 λεπτά. Για ολόκληρο το ματς, χωρίς φρένο, χωρίς εκπτώσεις. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε κόντρα στην ΑΕΚ σαν να έπαιζε με την Ρεάλ. Όπως έκανε και με τον ΠΑΟΚ, έτσι έκανε και απόψε. Οι "πράσινοι" μπορεί να έχουν έναν ακόμα αγώνα μπροστά τους (με τον Προμηθέα) μέχρι την έναρξη των playoffs της Euroleague, αλλά στο μυαλό τους είναι η ομάδα του Πάμπλο Λάσο και αυτό δεν κρύβεται. Και όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα και την εικόνα των παικτών του Πιτίνο αυτό μόνο κακό δεν είναι. Και μιας και ο λόγος για τον Ρικ Πιτίνο, ο Αμερικανός τεχνικός του "τριφυλλιού" άνοιξε το rotation και μοίρασε τον χρόνο σε όλους. Ο Νικ Καλάθης των 10 ασίστ είχε τον μεγαλύτερο χρόνο με 23:51 και από εκεί και έπειτα όλοι οι άλλοι αγωνίστηκαν από 22 λεπτά και κάτω.

ΟΙ ΑΝΟΔΙΚΕΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ

Ο Παναθηναϊκός βλέπει παντού... Ρεάλ

Ο Γιώργος Παπαγιάννης για μία ακόμα φορά απέδειξε ότι είναι στην καλύτερή του κατάσταση από την ημέρα που επέστρεψε στον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας σέντερ έπαιζε χωρίς… αντίπαλο και είχε τελείωσε το ματς με 17 πόντους (8/12 δίποντα, 1/1 βολή) και 11 ριμπάουντ σημειώνοντας ένα ακόμα double-double. Ο Ντεσόν Τόμας συνεχίζει να αποδεικνύεται λίρα 100 από την ημέρα που ο Πιτίνο του άλλαξε το… τσιπάκι στο κεφάλι αναφορικά με το πώς πρέπει να παίζει. Ο Τόμας ήταν και πάλι πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 18 πόντους (5/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 2/2 βολές) ενώ είχε και 3 ριμπάουντ.

Ο ΜΑΤ ΣΤΟ… ΚΟΛΠΟ

Ένα ακόμα μεγάλο κέρδος για την ομάδα του Πιτίνο, είναι πως ο προπονητής του Παναθηναϊκού κατάφερε να βάλει και πάλι στο… κόλπο τον Ματ Λοτζέσκι. Ο τεχνικός του "τριφυλλιού" είδε τον παίκτη του να παίζει και πάλι απολύτως… κανονικά έπειτα από τον τραυματισμό του και να έχει 10 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 20:24 λεπτά συμμετοχής. Ο Λοτζέσκι μπορεί να αποδειχθεί κομβικός στην σειρά με την Ρεάλ και ο Πιτίνο θέλει να έχει "ζεστό" τον κορυφαίο του σουτέρ.

ΥΓ1: Έπεσαν από τα σύννεφα κάποιοι για την κόντρα που είχε κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους ο Κιθ Λάνγκφορντ με τον Ρικ Πιτίνο. Λες και πρώτη φορά βλέπουν να γίνεται αυτό σε αντρική ομάδα. Αλλά προτού αρχίσουν τα περίεργα σχόλια στο internet ο Πιτίνο πήρε τον παίκτη του στο γραφείο του (στο ημίχρονο) και όλα τελείωσαν!

ΥΓ2: Ο Καλάθης πρόλαβε να μοιράσει 10 ασίστ…

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ