OPINIONS

Απέτυχε, αλλά θα πετύχει

Απέτυχε, αλλά θα πετύχει
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει το διπλό στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει πως οι "πράσινοι" δεν θα χάσουν το… τρένο της οκτάδας.

Ο Παναθηναϊκός χθες (13/12) το βράδυ στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" έχασε μια τεράστια ευκαιρία για να πάρει ένα τεράστιο διπλό. Ένα διπλό που θα ταρακουνούσε τα μπασκετικά ύδατα της Euroleague και παράλληλα θα άλλαζε τα δεδομένα στην κατάταξη.

Αν συνδυάσουμε και τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής. Το είχαμε πει από χθες (13/12) το πρωί. Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Βαρκελώνη έχοντας έναν και μόνο στόχο. Την νίκη. Και τίποτα άλλο. Ούτε τιμητικές ήττες. Ούτε ήττες στην παράταση, ούτε έψαχνε ανταγωνιστικές εμφανίσεις. Ο Παναθηναϊκός έχει στον πάγκου του έναν εκ των κορυφαίων προπονητών της διοργάνωσης και παράλληλα έχει ένα εξαιρετικό ρόστερ. Και σε όλα τα γήπεδα πάει για την νίκη.

ΟΛΟΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ… ΚΑΤΩ

Με το παραπάνω σκεπτικό, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός απέτυχε. Δεν κέρδισε, άρα… απέτυχε. Οι "πράσινοι" παρατάχθηκαν στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" ξέροντας καλά πως για να κερδηθεί αυτό το ματς θα πρέπει να κάνουν δύο πράγματα πολύ καλά. Όχι απλά καλά. Να παίξουν άμυνα γερή και να πάρουν τα ριμπάουντ. Και η αλήθεια είναι πως δεν έκαναν τίποτα από τα δύο.

Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε συνολικά 98 πόντους (28, 27, 16, 27 ανά δεκάλεπτο) και έχασε κατά κράτος την "μάχη" των ριμπάουντ. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο του ριμπάουντ 2:43 λεπτά πριν από το τέλος της περιόδου. Από την στιγμή που το φύλλο της στατιστικής έγραψε: Μπαρτσελόνα 26-13 (39) και Παναθηναϊκός 20-6 (26) άπαντες καταλαβαίνουν πως οι ανοιχτές πληγές των "πράσινων" δεν… επουλώθηκαν ούτε χθες το βράδυ.

ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΝΤΙΛΕΙΝΙ

Και εκτός αυτών ο Παναθηναϊκός είχε να αντιμετωπίσει και τον σεληνιασμένο Μάλκολμ Ντιλέινι. Ο Αμερικανός έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με την φανέλα της Μπαρτσελόνα και τελείωσε το ματς με 17 πόντους έχοντας 5/8 τρίποντα. Κάποια εκ των οποίων "σκότωσαν" την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Ο… ΔΡΟΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να τα βάψει μαύρα. Έχασε ένα ματς στην έδρα της κορυφαίας ομάδας της διοργάνωσης (αυτή την στιγμή) και προχωράει. Ο δρόμος μπροστά του είναι ορθάνοιχτος, αρκεί να κάνει σωστά τα βασικά. Όπως για παράδειγμα, box out και να πάρει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα ριμπάουντ.

Η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα δεν παίζει καλά και είναι απολύτως λογικό. Σε κάποιους μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά έτσι είναι. Ο Ρικ Πιτίνο ακόμα μαθαίνει την ομάδα, ακόμα προσπαθεί να καταλάβει τις βάσεις και τις αρχές που έχουν μπει και πλέον προσπαθεί να περάσει στην ομάδα τα δικά του χαρακτηριστικά. Προσπαθεί να βάλει την δική του υπογραφή στην ομάδα του "τριφυλλιού". Και σίγουρα θέλει χρόνο. Σίγουρα όμως είναι και στον σωστό δρόμο.

ΑΜΥΝΑ-ΕΠΙΘΕΣΗ

Από την πρώτη στιγμή που ο Πιτίνο επέστρεψε στην Ελλάδα και έκανε την εμφάνισή του στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" τόνισε ότι αν οι "πράσινοι" καταφέρουν να φτάσουν την άμυνά τους στο επίπεδο της επίθεσης, τότε μπορούν να φτάσουν ψηλά. Και το παιχνίδι στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" ήταν το καλύτερο παράδειγμα για το συγκεκριμένο σχόλιο.

ΥΓ1: Έξι λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης με το σκορ στο 81-77, ο Παπαπέτρου αστοχεί σε τρίποντο και στα… καπάκια, ο Ντιλέινι βρίσκει στόχο από την κορυφή των 6,75 με ταμπλό. Και κάπου εκεί η πλάστιγγα γέρνει… Είναι να σε θέλει κιόλας!

ΥΓ2: Ο Παπαγιάννης για μία ακόμα φορά δεν έδωσε αυτά που μπορεί. Μακάρι τα όσα γράφονται και λέγονται για τον παίκτη του Παναθηναϊκού, να τα διαβάζει και να τα ακούει και να τα… επιστρέψει με τον καλύτερο τρόπο μέσα στο παρκέ.

ΥΓ3: Εκπληκτικός ο κόσμος του Παναθηναϊκού και στο "Παλάου Μπλαουγκράνα". Οι φίλοι του "τριφυλλιού" ήταν και πάλι εκεί και έκαναν το καθήκον τους από την αρχή μέχρι το τέλος.

ΥΓ4: Τα σερί κάποτε τελειώνουν και τα ρεκόρ είναι για να… σπάνε!

ΥΓ5: Υπενθύμιση: Πριν από το τζάμπολ ο Παναθηναϊκός έψαχνε τουλάχιστον τρεις νίκες στα προσεχή 6 ματς. Είμαστε στο 0/1

ΥΓ6: Η Ζαλγκίρις βυθίζεται κάθε εβδομάδα όλο και περισσότερο, η Βιλερμπάν τρελαίνει κόσμο ούσα στην δεκάδα και η Αρμάνι αρχίζει να θυμίζει τις παλιές κλασικές ομάδες του Μιλάνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ