OPINIONS

Μαχητής και ένα "κρίμα"

Μαχητής και ένα "κρίμα"

Ο Διονύσης Βερβελές γράφει για τον Ολυμπιακό που δεν είχε να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν και για τα παράπονα που δικαιούται να έχει για όσα έζησε κόντρα στη Γουλβς στο Μολινό.

Οι τίτλοι τέλους για τον Ολυμπιακό μπήκαν στο «Μολινό». Οι «ερυθρόλευκοι» πετυχημένοι είναι έτσι κι αλλιώς αυτή τη χρονιά και δεν είχαν να αποδείξουν τίποτα και σε κανέναν. Και ναι, έχουν κάθε λόγο να έχουν και παράπονα για τα όσα έζησαν στην Αγγλία.

Ας δούμε κάποια πράγματα αναλυτικά από την προσπάθεια των πρωταθλητών Ελλάδας…

ΤΟ "ΧΤΥΠΗΜΑ" ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

Όταν καλείσαι να φορέσεις τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα, το πρώτο πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις, είναι λάθος. Να δεχθείς γκολ είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το εύκολο λάθος, όμως, σε αυτό το επίπεδο κοστίζει. Ο Αλέν είχε δύσκολο έργο. Σίγουρα θα περίμενε και δυσκολότερη βραδιά, με περισσότερη πίεση. Η ομάδα δεν μπήκε καλά, δεν είχε καλές επαφές με την μπάλα, εύκολα «πουλήματα» και μέσα σε όλα αυτά, ήρθε ένα λάθος γιατί ο Αλέν πίστεψε ότι θα γίνει… Νόιερ.

Ο γρήγορος Ποντένσε τον πρόλαβε, έπεσε κι εύκολα κι έτσι ήρθε το πέναλτι και το 1-0 νωρίς. Πάντως, ο Αλέν δεν κατέβασε το κεφάλι και στο δεύτερο ημίχρονο, όταν χρειάστηκε ήταν εκεί για να κρατήσει την ομάδα στη διεκδίκηση της ισοφάρισης.

ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΚΑΤΩ

Θα περίμενε κανείς αυτό το γκολ να βάλει στα… σχοινιά τον Ολυμπιακό. Να τον ρίξει ψυχολογικά, να βρουν χώρους οι γηπεδούχοι για το 2-0. Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, έδειξαν γιατί πλέον στην Ευρώπη έχουν αλλάξει status. Γιατί είναι υπολογίσιμος αντίπαλος και έχουν κερδίσει το σεβασμό των αντιπάλων τους. Τα λόγια του Νούνο Εσπίριτο Σάντο μετά το τέλος του αγώνα για το πόσο υπέφερε η ομάδα του, τα λένε όλα. Σιγά-σιγά έτσι, επέστρεψε στο ματς και μπόρεσε να πάρει τις στιγμές του.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΚΛΑΣΗΣ

Ο Ρουί Πατρίτσιο, είναι ο νούμερο ένα στην Πορτογαλία. Τερματοφύλακας κλάσης και το έδειξε σε δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες. Δεν ήταν ότι ενέπνεε σιγουριά μόνο. Αυτό που βγάζει στο σουτ του Τσιμίκα, είναι δύσκολο. Και εξίσου δύσκολο έχοντας μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο, είναι να διαβάσει την κεφαλιά του Χασάν και να πέσει για να κρατήσει το μηδέν. Έκανε τη διαφορά γιατί ήταν εκεί στις στιγμές του Ολυμπιακού. Σίγουρα στη ζυγαριά του ματς, η πλάστιγγα εκεί έδειξε Γουλβς.

ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΓΚΟΛ

Το να γράψω σχόλιο για το γκολ, είναι το εύκολο. Θα αποτυπώσω μαρτυρία, όμως. Λίγο πιο πίσω μου, καθόταν ένας σεκιούριτι. Όταν είδα στο κινητό μου τηλέφωνο τη γραμμή που έδειξε… οφσάιντ τον αγκώνα του Ελ Αραμπί, μου ζήτησε να του τη δείξω. Έκανε ένα μορφασμό και απόρησε.

Δεν πίστευε ότι δόθηκε οφσάιντ αυτό το γκολ, την ίδια ώρα που πιο κάτω μου δύο Άγγλοι δημοσιογράφοι κοίταζαν στο Twitter τις αντιδράσεις γι’ αυτή την απόφαση. Όχι, αυτό δεν μπορεί να είναι ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να ακυρώνεται τέτοιο γκολ και κάπου εκεί, υπήρξε ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος.

Ο ΠΟΛΩΝΟΣ… ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στον Ολυμπιακό το άγχος τους για τον ορισμό του Πολωνού ρέφερι το είχαν. Άλλο αν δεν το φώναζαν. Δεν είναι και η πιο διάσημη σφυρίχτρα. Ο Πολωνός… Σιδηρόπουλος είναι, τα ίδια ματς έχουν παίξει στο Europa League. Λίγα περισσότερα έχει ο Πολωνός στο Champions League. Έπαιξε έδρα, έφερε εκνευρισμό στην ομάδα του Ολυμπιακού. Δεν θορυβήθηκε καν στις φάσεις που οι πρωταθλητές Ελλάδας ζήτησαν πέναλτι και κάπως έτσι, στο τέλος δεχόταν τα «μπράβο» των γηπεδούχων και τις διαμαρτυρίες των «ερυθρόλευκων».

Η απόφασή του για τα έξι λεπτά καθυστερήσεων, λέει επίσης πολλά. Δείτε τι συνέβη στο δεύτερο μέρος, τους δύο τραυματισμούς και ειδικά τον έναν στο τέλος με Αλέν και Μπολί, θα συνειδητοποιήσετε πως είχε ακόμη, αλλά… Απολύτως δικαιολογημένα είναι τα παράπονα από την πλευρά του Ολυμπιακού, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε ορισμένους.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΔΥΟ ΣΤΗΜΕΝΑ!

Η σειρά με τους Γουλβς, κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Και στις διαιτητικές αποφάσεις βέβαια. Γιατί στην Ελλάδα έπαιξε ο Τουρπέν, ο Γάλλος, που είδε αποβολή στον Σεμέδο. Ο Ολυμπιακός έπαιξε τρεις ώρες με τους Άγγλους. Στη μία, είχε παίκτη λιγότερο. Και, όμως, έδειξε να είναι η ομάδα που άξιζε να προκριθεί. Είχε περισσότερες τελικές προσπάθειες και ουσιαστικά μένει εκτός από δύο στημένα.

Το πέναλτι χθες και το φάουλ που η μπάλα κόντραρε μάλιστα, στο Καραϊσκάκη στις 12 Μαρτίου. Και άτυχοι οι «ερυθρόλευκοι» μεταξύ άλλων. Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο να πετάξει εκτός κι άλλη αγγλική ομάδα. Δεν ήταν… γραμμένο, αλλά ο κόσμος του έχει κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανος γι’ αυτή την ομάδα. Ξεκίνησε να παίζει στην Ευρώπη τον Ιούλιο του 2019 και έριξε τίτλους τέλους, Αύγουστο του 2020.

Μένει ένα κρίμα πάντως, για τον τρόπο που ήρθε αυτός ο αποκλεισμός.

ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ

Μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τους Γουλβς, ήρθαν και τα άρθρα για τη μοίρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Που δεν θα υπάρχει εκπρόσωπος στο Europa League στο μέλλον. Είναι αργά για τέτοια δάκρυα. Ο Ολυμπιακός αυτό που έπρεπε το έκανε για το ελληνικό ποδόσφαιρο και με το παραπάνω. Όταν μαζεύει περισσότερους από 3.000 βαθμούς και οι άλλες ομάδες ένα… πεντακοσάρικο, τότε ας αναζητήσουν στους καθρέφτες τους τις ευθύνες. Ο Ολυμπιακός κερδισμένος είναι, για τα καλά μάλιστα. Το όνομά του παίζει παντού, οι ποδοσφαιριστές του ανεβάζουν τις μετοχές τους κατακόρυφα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, δεν θα μπορέσουν να πάρουν ανάσες, σε αντίθεση με τους ποδοσφαιριστές που θα έχουν έστω και λίγες ημέρες άδειας. Πλέον, πρέπει να στηθεί η ομάδα της νέας περιόδου και εδώ, εκκρεμότητες υπάρχουν αρκετές μάλιστα. Παίκτες είναι υποψήφιοι προς μεταγραφή. Νέα σενάρια για Τσιμίκα, ο Σεμέδο, ο Σα, ο Καμαρά, όλοι αρέσουν. Ο Ομάρ πιθανότατα έκανε το τελευταίο του ματς με την ερυθρόλευκη φανέλα και η ζωή στον πλανήτη Ολυμπιακό θα συνεχιστεί και με αρκετά νέα πρόσωπα.

Οι αποφάσεις διοίκησης και προπονητή πρέπει να είναι άμεσες. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Σε 35 ημέρες από σήμερα η ομάδα θα παίζει για το πρωτάθλημα της νέας περιόδου. Τον τελικό Κυπέλλου της φετινής τον… ξεχάσαμε, ας είναι καλά οι αρμόδιοι. Άλλη αμαρτωλή ιστορία κι αυτή, άντε να δούμε τι θα γίνει.

Ο Ολυμπιακός θα κληθεί να "χτίσει" την επόμενη ημέρα του, αξιολογώντας τις προσφορές που θα έχει στα χέρια του και προσπαθώντας να καλύψει επάξια τα όποια κενά δημιουργηθούν. Γι’ αυτό και τα στελέχη του, πιάνουν ήδη δουλειά για τη νέα σεζόν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ