OPINIONS

Να σπάσει το απόστημα!

Να σπάσει το απόστημα!
INTIME SPORTS

Ένα βράδυ στη Γ.Α.Δ.Α. για τον Ανδρέα Δημητρέλο. Αλήθεια πόσα για εκείνους που εν γνώσει τους ασχημόνησαν κατά της ΑΕΚ αφήνοντας απλήρωτες δόσεις και ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου ασπάζεται το δίκαιο των φίλων της ομάδας για κάθαρση!

Σου λένε μετά να μην μπει το ΣΔΟΕ. Όντως, αυτό θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για την πολύπαθη διοικητικά ΑΕΚ, όμως με όλους αυτούς τσαρλατανισμούς των τελευταίων ετών, πως είναι δυνατόν να μην σκέφτεσαι ακόμα και την ακραία λύση για την οριστική κάθαρση της εταιρείας;

Τουλάχιστον θα μάθουμε επιτέλους ποιος έκανε τι, αν υπήρχαν σκοπιμότητες στις κακοδιαχειρίσεις κι αν όντως κάποιοι που συνεχίζουν να δρουν στο παρασκήνιο, τάχα μου για να βρεθεί λύση, το κάνουν μόνο και μόνο για να μην απειληθούν με... κανονική φυλάκιση.

Θα ήταν ένα δύσκολο βράδυ για τον Δημητρέλο αναμφίβολα. Ότι θέλει μπορεί να του προσάψει κανείς (ασφαλώς επιχειρηματολογώντας, αποφεύγοντας κάφρικες προσεγγίσεις και απερίσκεπτα αναθέματα), όχι όμως και ευθύνη για το σημερινό χάλι της εταιρείας. Όταν ο προκάτοχός του άφηνε απλήρωτες εν γνώσει του οφειλές προς την Εφορία και το Δημόσιο, όταν με τον «ωχαδερφισμό» του προκάλεσε την απειλή της «έξωσης» από την ευνοϊκή ρύθμιση του «άρθρου 44», τότε ο Δημητρέλος που έτρεχε για τις ενημερότητες (που « παίρνουμε όποτε θέλουμε» όπως κόμπαζε ο πρώην) είναι μπροστά του ήρωας.

Το απόστημα πρέπει επιτέλους να σπάσει. Να έρθει η ώρα της τιμωρίας όσων μπροστινών κακοδιαχειρίστηκαν αλλά και εκείνων που τους επέλεξαν βγαίνοντας σήμερα άβρεχτοι από τη λίμνη της υπαιτιότητας μόνο και μόνο επειδή δεν απέκτησαν (δρώντας έξυπνα για τους ίδιους και αποποιούμενοι τις πραγματικές ευθύνες τους προς την εταιρεία) το δικαίωμα της υπογραφής. Όλοι όσοι είχαν διοικητική ή μετοχική σχέση με την ΑΕΚ από το καλοκαίρι του 2004 ως σήμερα, πρέπει να περάσουν από κόσκινο, ακόμα και οι υπεράνω πάσης υποψίας.

Συνελήφθη ο Δημητρέλος

Μαθαίνω ότι πολλοί από αυτούς το επιθυμούν. Και έτσι θα έπρεπε να συμβαίνει με όσους γνωρίζουν ότι είναι καθαροί. Να επιδιώκουν από μόνοι τους το πέρασμα από τις αρχές και τον Εισαγγελέα, όπως έπραξε ο Δημητρέλος. Όπως δεν έχει πρόβλημα να πράξει και ο Ντέμης. Όσοι κρύβονται, φοβούνται και «καίγονται» να προκύψει επόμενος ιδιοκτήτης για να κρυφτούν κάτω από το χαλί οι πραγματικές ευθύνες, σίγουρα έχουν κάτι να κρύψουν. Κάτι προφανώς ενοχοποιητικό..

Συνηθίσαμε όλα αυτά τα χρόνια να βολευόμαστε με την ύπαρξη λύσεων που αντιστοιχούσαν με ημίμετρα και επί της ουσίας βόλευαν όσους προσπαθούσαν να αποφύγουν την τσιμπίδα του νόμου. Αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει. Αν η μοίρα της ΠΑΕ είναι η πτώχευση με ταυτόχρονη (και απαραίτητη) τιμωρία όλων όσοι την οδήγησαν σε τούτου το κατάντημα, θα νιώθουμε σκασμένοι για κάμποσο καιρό αλλά θα το χωνέψουμε.

"Δεν φέρει ευθύνη ο Δημητρέλος για τα χρέη"

Διότι θα έχουμε μία ΑΕΚ καθαρή, ικανή να προσελκύσει κανονικούς επενδυτές (και τούτο δεν αποτελεί μομφή για τον Βιντιάδη αλλά για όλους τους «μουσαντένιους» που παρουσιάστηκαν ως ενδιαφερόμενοι προ εκείνου) και να πατήσει ξανά στα πόδια της βαδίζοντας σε μονοπάτι εξυγίανσης, όχι σε δρόμο στρωμένο από παραχαράκτες της ιστορίας της. Αν είναι Βιντιάδης η λύση, καλώς να ορίσει, αν όχι, τότε ας ενημερώσει σχετικά ώστε να μπει στο παιχνίδι η δικαιοσύνη παίρνοντας (επιτέλους) τη σειρά της...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ