ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η FIBA ανακοίνωσε τις 24 ομάδες των προολυμπιακών τουρνουά

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η FIBA ανακοίνωσε τις 24 ομάδες των προολυμπιακών τουρνουά
EUROKINISSI

Η FIBA ανακοίνωσε τις 8 εθνικές που συμπλήρωσαν την 24αδα των ομάδων που θα συμμετάσχουν στα προολυμπιακά τουρνουά με στόχο τα 4 τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Ελλάδα είχε κλειδώσει την παρουσία της σε ένα από τα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά πριν ακόμα ολοκληρωθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, όπως και άλλες 15 εθνικές ομάδες λόγω της θέσης τους στην κατάταξη. Πλέον ωστόσο είναι γνωστές και οι 24 ομάδες που θα πάρουν μέρος στα προολυμπιακά τουρνουά.

Όπως λοιπόν έγινε γνωστό, οι τελευταίες 8 θέσεις μοιράστηκαν ως εξής: 2 θέσεις για κάθε Ήπειρο, με βάση την κατάταξη των ομάδων στο Παγκόσμιο Ranking της FIBA. Κάπως έτσι, τα τελευταία 8 εισιτήρια δόθηκαν σε Κροατία και Σλοβενία (Ευρώπη), Αγκόλα και Σενεγάλη (Αφρική), Μεξικο και Ουρουγουάη (Αμερική), Κίνα και Κορέα (Ασία). Με αυτές τις ομάδες να παίρνουν τα 8 τελευταία εισιτήρια των προολυμπιακών, οι 24 ομάδες που θα πέσουν στη "μάχη" είναι πλέον γνωστές και είναι οι εξής:

Αγκόλα

Βραζιλία

Καναδάς

Κίνα

Κροατία

Τσεχία

Δομινικανή Δημοκρατία

Γερμανία

Ελλάδα

Ιταλία

Κορέα

Λιθουανία

Μεξικό

Νέα Ζηλανδία

Πολωνία

Πουέρτο Ρίκο

Ρωσία

Σενεγάλη

Σερβία

Σλοβενία

Τυνησία

Τουρκία

Ουρουγουάη

Βενεζουέλα

Οι 24 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των έξι ομάδων, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά. Οι τέσσερις ομάδες που θα κατακτήσουν το κάθε τουρνουά θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό ποιες χώρες θα φιλοξενήσουν τα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά. Αυτό που είναι γνωστό είναι το αντίτιμο που θα κληθεί να καλύψει η χώρα που θα το διοργανώσει: 2.3 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ